Fortuna

 Klassisen baletin koreografiaryhmissä tanssijat pääsevät kehittämään teknisiä taitojaan, nauttimaan esiintymisestä, kilpailuista sekä tanssimisesta iloisessa ilmapiirissä. 

Fortuna on toiminut kevääseen 2024 asti yhtenä ryhmänä. Syyskaudesta 2024 alkaen Fortuna jakautuu kahdeksi eri ryhmäkseen: Fortuna Junioriksi ja Fortunaksi.

Fortuna Junior (14-15v)

Fortuna Junior on klassisen baletin jatko/edistyneen tason koreografiaryhmä 14–15-vuotiaille. Fortuna tarjoaa mahdollisuuden työstää klassisen baletin koreografiaa ja esiintyä edistyneellä tasolla. Fortuna toimii itsenäisenä klassisen baletin koreografiaryhmänä ja ryhmä harjoittelee kerran viikossa (45 min). Fortuna Juniorin koreografiaharjoituksissa työstetään koreografiaa pehmeillä tossuilla sekä kärkitossuilla.

Fortuna Junior on suunnattu peruskoulun 8.–9. luokkalaisille, eli 14–15-vuotiaille tanssijoille. Smaragdien edustusryhmäläisillä on suora pääsy Fortuna Junior ryhmään. Tanssilan edustusryhmä Smaragdien tanssijat. Smaragdit tanssivat ryhmässä pääsääntöisesti kaksi vuotta. Edustusryhmäläisten lisäksi ryhmään valitaan valintakokeen perusteella motivoituneita tanssijoita.

Fortuna (16-19v)

Fortuna on klassisen baletin edistyneen tason koreografiaryhmä 16–19-vuotiaille. Fortuna tarjoaa mahdollisuuden työstää klassisen baletin koreografiaa ja esiintyä edistyneellä tasolla. Fortuna toimii itsenäisenä klassisen baletin koreografiaryhmänä ja ryhmä harjoittelee kerran viikossa (45 min). Koreografiaharjoituksissa työstetään koreografiaa pehmeillä tossuilla sekä kärkitossuilla.

Fortunaan on suora pääsy halukkaille Tanssilan edustusryhmä Timanttien tanssijoille. Timantit tanssivat ryhmässä pääsääntöisesti kolme vuotta, mutta Timanttien harjoitusohjelman mukaisesti voivat tanssijat tehdä itse omia tuntivalintoja. Edustusryhmäläisten lisäksi ryhmään valitaan valintakokeen perusteella motivoituneita tanssijoita. 

Suosittelemme kaikille Fortuna Juniorin sekä Fortunan tanssijoille vähintään yhtä klassisen baletin edistyneen tason tekniikkatuntia (75 min) ja Pointe edistyneen tason kärkitossuharjoitusta viikossa. Fortunan koreografiaharjoituksia edeltää lukujärjestyksessä edistyneen tason klassisen baletin tekniikkatunti ja Pointe, jolle Fortuna-ryhmän tanssijoiden on hyvä osallistua, jotta keho on lämmin harjoituksia varten.

Tekniikkatunneilla hiotaan ja keskitytään balettitekniikan osuuksiin, joista on hyötyä myös Fortunan koreografiaharjoituksissa. Koreografiaryhmän harjoituksissa ei tehdä erillisiä lämmittelyharjoituksia vaan oletetaan kaikkien tanssijoiden olevan valmiina tanssimaan. 

Fortunan tanssijoilla on erillinen pidempi koreografiaharjoitus ennen varsinaisen kauden alkua elokuussa ja tammikuussa. Fortunaan valituille tanssijoille lähetetään kausi-info seuraavan kauden suunnitelmista ennen kauden alkua. Opettaja informoi ryhmää myös kauden aikana, kun esiintymisaikataulut varmistuvat.

Hae mukaan!

Hae mukaan Fortuna Juniorin tai Fortunan upeaan ryhmään! Koreografiaryhmiin haetaan hakutilaisuuden kautta. Tanssijoilta odotamme innostusta, vahvaa tanssitekniikkaa sekä kykyä sitoutua viikottaiseen harjoittelukertaan, erillisiin koreografiaharjoituksiin ennen varsinaisen kauden alkua sekä kauden aikana tapahtuviin esiintymisiin ja kilpailuihin.

Varusteet

Tanssijat tarvitsevat treeneihin omat varusteet sekä esiintymisiä ja kilpailuja varten edustusvaatteet, joita pidetään tapahtumissa päällä.

Fortuna Junior ja Fortunan tanssijat tarvitsevat vaaleanpunaiset baletin sukkahousut, mustan balettipuvun, vaaleanpunaiset kovakärkiset balettitossut sekä balettihameen. Balettitunneilla saa käyttää myös muun värisiä balettipukuja, mutta tanssijalla on oltava myös musta lyhythihainen balettipuku tarvittaessa osaksi esiintymisasua.

Esiintymisiä varten tanssijat saavat lainakseen Tanssilan korkeatasoiset esintymisasut ja pääkoristeet.