Tanssinäytökset

Tanssimaan oppii vain tanssimalla ja esiintymään oppii vain esiintymällä.

Tanssilassa kaikki tanssijat pääsevät runsaasti lavalle.

Joulunäytökset tanssitaan perinteisesti marraskuun puolivälissä ja kevätnäytökset huhtikuun puolivälissä.

Kaikki tanssijat esiintyvät jouluisin ja keväisin!

Esiintymisasut Tanssilalta!

Liput tulevat myyntiin n. 6 viikkoa ennen näytöksiä.

Näytösinfo

Tanssilan omissa lukukauden esiintymisissä esiintyvät kaikki Tanssilan oppilaat. Jokaiselle Tanssilan tanssijalle tarjotaan mahdollisuus esiintyä sekä syys- että kevätlukukaudella järjestettävissä koulumme omissa näytöksissä. Näytöksiin osallistuminen ei ole pakollista, mutta näytös on usein hieno kokemus ja rohkaisemmekin tanssijoita esiintymään. Esiintymiskokemus harjoitteluprosesseineen on tanssijoiden yhteinen projekti, jossa harjoitellaan myös muita taitoja tanssin lisäksi.

Tanssioppilaille kootaan ennen esityksiä näytösinfo, josta selviää, missä näytöksessä esiintyvät sekä lavaharjoituksien aikataulut. Näytösinfossa on enemmän ryhmäkohtaista tietoa puvuista sekä harjoituksista.

Pyydämme ilmoittamaan oman ryhmän opettajalle jo hyvissä ajoin, mikäli tanssioppilas on estynyt osallistumasta näytökseen, jotta koreografioiden muutoksista ei koidu harmia muille tanssijoille ja opettajalle loppusuoralla. Näytöksen lähestyessä läsnäolo harjoituksissa on erittäin tärkeää, sillä tanssioppilaat esiintyvät ryhminä, jolloin jokainen ryhmäläinen on yhtä tärkeä.

Esityksien puvustus on suurilta osin Tanssilan pukuvaraston varassa. Mikäli opettajalla on erityistoiveita esiintymistä varten, ilmoittaa opettaja niistä hyvissä ajoin ennen esitystä. Yleisesti kotoa tuotavat ja itse hankittavat tarvikkeet ovat olleet suhteellisen pieniä. Kenenkään esitys ei kuitenkaan ikinä ole jäänyt oikeista varusteista kiinni, vaan Tanssilalta on mahdollista myös lainata tarvittavia varusteita. Kerrothan opettajallesi, mikäli jotain tarvittavaa vaatetta tai asustetta ei itseltä löydy, niin opettaja osaa pakata kaikki tarvittavat tarvikkeet näytöspäivää varten mukaan.

Esityksiä on kolme näytöstä yhden päivän aikana. Esityksen kesto on noin 60 minuuttia ilman väliaikaa. Jokainen Tanssilan ryhmä esiintyy yhdessä näytöksessä. Mitä enemmän tanssijalla on tanssitunteja, sitä useampi esiintyminen hänellä on. Tanssilan intensiivi- ja edustusryhmät esiintyvät useissa eri näytöksissä.

Esiintyjät eivät tarvitse esityksiin lippua. Näytöksien lippujen määrää ei ole rajoitettu, vaan katsomaan saavat tulla perheen lisäksi myös esimerkiksi kummit ja mummit. Lipputuloilla katetaan teatterin vuokra, teatterin sekä Tanssilan työntekijöiden palkkiot ja tietysti esiintymisasut.

Tervetuloa Tanssilan näytöksiin!

1. Miten liput hankitaan?

Liput ostetaan etukäteen. Liput myydään eri teattereihin eri myyntiväyliä pitkin. Osassa teattereissa on käytössä Lippu.fi lipunmyynti ja toisissa teattereissa lipunmyynti menee Tanssilan kautta. Esityksen ohjeissa on linkit, mistä liput voi ostaa.

2. Tanssija ei pääse esitykseen, voiko olla mukana tanssitunneilla?

Tanssiesitystä harjoittelee tunnilla kaikki, vaikka joku olisi estynyt tulemaan esitykseen. Tanssiesityksen harjoitus on osa tanssin pedagogista prosessia.

3. Mitä tanssija tarvitsee esitykseen mukaan?

Tanssija tarvitsee mukaan omat hiustarvikkeet, mahdolliset meikit, juomapullon, pientä evästä. Tanssiasut tulevat Tanssilalta, ellei opettaja ole toisin ilmoittanut! Mukaan kannattaa aina ottaa omat tanssituntivaatteet varmuudeksi mukaan sekä huppari ja lämpimät sukat, koska teatterissa voi olla viileää!