Meistä

Tanssila on johtava lasten ja nuorten tanssiin keskittynyt tanssikoulu, joka on perustettu 2013. Ilo, pedagogiikka ja esiintyminen ovat toimintamme perusta. Kaikki ovat tervetulleita ja kaikki ovat tanssin ja esiintymisen arvoisia. 


Tanssi kuuluu kaikille ja jokainen tanssija on tanssin arvoinen. Tämän vuoksi jokainen halukas pääsee parrasvaloihin niin halutessaan sekä jouluisin että keväisin. Tanssilassa puhumme toisistamme kauniisti ja kannustavasti, uskomme iloon sekä hyvään mieleen ja toisten huomioon ottamiseen. Esimerkin voimalla voimme opastaa myös muita, olemmehan tanssikasvatukseen erikoistunut tanssikoulu.

Esityksissämme kaikki pääsevät pukeutumaan kauniisiin tanssiasuihin. Asut ovat tanssikoululta lainassa vuorollaan eri tanssijoilla. Pidämme asuista hyvää huolta ja esiintymisasujen huoltamista harjoittelemme tanssiesitysten yhteydessä. Kun asut ovat yhteisiä, ei perheille tule ylimääräisiä kuluja ja luonto kiittää, kun emme osta vain hetkeksi käytettäviä tavaroita turhaan.

Tilamme ovat kauniit ja kodinomaiset sohvineen, pöytineen, tauluineen ja muine tarvikkeineen. Tiloissamme on viihtyisää ja turvallista. Hyvän hengen ja yhdessä tekemisen tunnelman aistii jo rappukäytävään asti.

Tanssikoulun tiloissa jokainen pitää huolen omista tavaroistaan ja roskat ja leivänmurut laitetaan roskiin. Jos juomapullo kaatuu, harjoittelevat tanssijat itse siivoamaan jälkensä. Myös mikro pysyy puhtaana kaikille, kun jokainen pitää huolen, että se on siistissä kunnossa seuraavaa varten.

Tanssilan tarina

Tanssila on perustettu kesällä 2013, kun perustaja Iiris Salmenmaa päätti pitää tanssiin ja esiintymisen keskittyneen leirin Marjaniemen siirtolapuutarhassa. Leiri oli heti hitti, tulijoita oli lähemmäs 30 ja tämän jälkeen leirejä pidettiinkin eri puutarhoissa eri vuosina. Pikku hiljaa leiritoimintamme on keskittynyt Tanssilan omiin studioihin. Yhä edelleen leirin perusta on sama – pedagogista tanssikasvatusta, turvallista tekemistä, askartelua ja leirin lopussa esiintyminen upeissa asuissa ja kasvomaaleissa!

Tätä leiriä seurasi pian useammat muut leirit ja syksystä 2013 aloitti heti Satutanssiryhmä, Taikatanssiryhmä, Tanssitemppuiluryhmä sekä edustusryhmä Smaragdit yläkoululaisille ja lukioikäisille tanssijoille. Tunnit pidettiin aluksi Käpylässä Käpylinnan liikuntatilassa.

2022 Tanssila yhdisti Metsälän ja Haagan studiot ja avasi nykyiset yli 700m2:n tilat Haagaan Nuijamiestentielle. Haagan tiloissa on useampia saleja, esintymistila Kristalliteatteri, useampi pukuhuone, wc- sekä suihkutilat sekä mukavat aulatilat tanssijoille perheineen. Samoissa tiloissa toimii myös tanssi- ja lifestyleliike Igris sekä vauvaperheiden liikuntaan erikoistunut Vipeltävä Siili. Tiloissa vuokralla on myös tanssikilpailuja järjsetävä Estradi-tanssikilpailu. Lisäksi samasta kerroksesta löytyy fysioterapeutti Jaana Mäkelän Fysio Attituden tilat. Pakilan tilat ovat kokeneet myös muutoksia ja nykyisin Pakilan tila toimii paitsi tanssinopetustpisteenä myös mukavana ja toimivana koulutustilana.

Tanssilan tanssinopetus on alusta alkaen perustunut kahteen tärkeään näkemykseen: mahdollisuuteen päästä esiintymään paljon sekä korkealaatuiseen pedagogiseen tanssinopetukseen.

Tanssilan oppilaiden määrä ja opettajatiimi ovat molemmat kasvaneet vuosien varrella, mutta ilo tanssia ja esiintymistä kohtaan ei ole sammunut.

Tanssilassa on tehty alusta asti vuosittaisten joulu- ja kevätnäytösten lisäksi isoja tanssiproduktioita. 2016 ja 2017 Klaara, Krista ja Pähkinänsärkijä (kor. I.Salmenmaa), 2018 Tanssilan 5-vuotisgaala,, 2023 Tanssilan 10-vuotisgaala ja 2024 Minä ja Sofi fantasiatanssisatu.

Tanssilan tarinasta on nyt kirjoitettu ensimmäiset 10 vuotta, mutta tarina on vasta alussa. Tulevaisuudessa jatkamme edelleen erilaisten esiintymismahdollisuuksien antamista tanssijoillemme ja suunnittelemme uusia innovaatioita. Tervetuloa mukaan toimintaamme – tanssin iloa, esiintymisen taikaa ja uusia ystäviä. Niistä on Tanssilan toiminta tehty myös tulevaisuudessa.