Pilates 14v+

Pilates-menetelmä on saksalais-amerikkalaisen Joseph Pilateksen 1900-luvun alussa kehittämä kehonhallintatekniikka, joka vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia, syventää hengitystä ja opettaa liikkumaan fysiologisesti oikein. Pilatesmenetelmän kuusi periaatetta ovat: hallinta, keskittyminen, keskustan käyttö, hengitys, täsmällisyys ja liikkeen virtaus. Pilates-tunneilla keskitytään keskivartalon tuen vahvistamiseen ja treenaamiseen. Pilates antaa tanssijoille mahdollisuuden treenata turvallisesti ja ilman lisäpainoja.  

Kehonhuolto

Kehonhuoltotunnilla tehdään tanssijan keholle suunniteltuja lihas- ja venyttelyharjoitteita. Tuntia varten on hyvä tehdä kevyttä peruslämpöä omatoimisesti, ellei pohjalla ole toista tanssituntia. Tunnilla ei tehdä erillistä lämmittelyosuutta.

Kehonhuoltotunneilla keskitytään kehon venyttämiseen ja erilaisiin tanssissa tarvittavien lihasryhmien vahvistamiseen opettajan johdolla. Tunneilla tehdään varioiden myös kestävyysharjoitteita. Tunnilta oppii myös hyviä vinkkejä omatoimisiin kehonhuoltohetkiin. 

Kehonhuoltotunti sopii kaikille tanssijoille, jotka haluavat kehoonsa lisää voimaa sekä venyvyyttä ja tätä kautta näyttävyyttä tanssiliikkeisiinsä. Kehonhuoltotunnilla ei tarvita mitään erityisiä taitoja ja tunnille ovat tervetulleita kaikki. Mukaan kannattaa ottaa oma jumppamatto ja treenikuminauha. Tunti on avoin kaikille!