Lastentanssitunnit

Tule mukaan tanssimaan musiikin, leikin sekä mielikuvien siivittämänä!

Tanssilan pääpaino on alusta alkaen ollut laadukkaassa lasten opetuksessa. Tarjoamme innostavia sekä pedagogisesti laadukkaita tanssitunteja, joilla tutustutaan monipuolisesti erilaisiin tanssi- ja välinetaitoihin. Jokaisella tunnilla uppoudutaan eri teeman kautta tanssin maailmaan!

Pedagoginen tuntisuunnitelma jokaiselle kerralle.
Tanssin tekniikkaa ja välinetaitoja.
Tanssin iloa ja yhdessä
oppimisen riemua.
Kaikki pääsevät esiintymään
kaksi kertaa vuodessa.

Aikuinen-lapsi-tanssi 1,5–2,5v

Aikuinen-lapsi-tanssi sopii noin 1,5-2,5 vuotiaille, tanssista ja liikkumisesta musiikin tahtiin innostuneille lapsille sekä heidän vanhemmilleen. Tunnin kesto on 40 minuuttia.

Taaperotanssi 2–3v

Taaperotanssi sopii 2-3-vuotiaille tanssista ja liikkumisesta musiikin tahtiin innostuneille lapsille, jotka uskaltavat jo reippaasti jäädä tanssitunnille ilman vanhempaa. Tuntia suositellaan yleisesti 2,5-vuotiaasta alkaen. Tunnin kesto on 30 minuuttia.

Satutanssi 3–5v

Satutanssi sopii 3-5-vuotiaille tanssista ja liikkumisesta musiikin tahtiin innostuneille lapsille. Tanssitunneilla harjoitellaan perusliikkumistaitoja ja tanssillisia liikkumisen muotoja. Tunnin kesto on 40 minuuttia. 

Mistä tiedän mille tunnille ilmoittautua?

Ikähaitarit antavat hyvää osviittaa siitä, mikä tunti olisi sopivin lapselle. Opettaja osaa ensimmäisen tunnin jälkeen myös hyvin neuvoa oliko tunti sopiva! 

Mitä tarkoittaa välinetaidot?

Välinetaidoilla tarkoitetaan, että lapsi oppii käsittelemään erilaisia liikuntavälineitä. Tunneilla harjoitellaan vuorollaan perustaitoja vanteiden, pallojen, huivien, hernepussien ja tanssinauhakeppien kanssa! Kun lapsi pääsee tutustumaan erilaisiin välineisiin, myös tanssiin tulee lisää syvyyttä ja hahmotus laajenee!

Mitä tarvitsee mukaan tunnille?

Tanssitunnilla ollaan paljain jaloin. Päälle sopii jumppapuku tai ihonmyötäiset trikoot/shortsit ja toppi/t-paita. Pitkät hiukset laitetaan kiinni. Tunneilla on käytössä myös tanssivihko, jonka oppilas saa opettajaltaan. Muistathan ottaa sen mukaan tunnille, samoin vesipullon!

Mitä jos lapsi ei viihdykään?

Mikäli viihtyminen on kiinni tunnin tasosta, on vaihtaminen eri tunnille aina mahdollista. Lisäksi tunneilla on aina tyytyväisyystakuu kauden kahden ensimmäisen viikon aikana! Mikäli tunnin peruu kirjallisesti näiden viikkojen aikana palautamme kausimaksun kysymyksittä. 

Säihketanssi 4,5–6v

Säihketanssi on tarkoitettu noin 4,5-6-vuotiaille tanssijoille. Säihketanssi on jatkoa Satutanssille, mutta sopii myös tanssin aloittelijoille. Tunnin kesto on 50 minuuttia.

Taikatanssi 5,5–7v.

Taikatanssi sopii 5,5-7-vuotiaille lapsille, ja on jatkoa Satu- ja Säihketanssille. Tunti sopii kuitenkin myös innostuneelle tanssin aloittelijalle tai jo muutaman vuoden tanssineelle lapselle. Tunnin kesto on 60 minuuttia.

Tanssitemppuilu 4–6v

Tanssitemppuilutunti on tavallista tanssituntia menevämpi tunti. Tunnilla toteutetaan samaa tanssituntikaavaa, kuin muillakin Tanssilan lastentanssitunneilla, minkä lisäksi tunnilla on varattu aikaa myös erilaisia temppuiluja varten. Tunti on ollut erityisesti poikien suosiossa, mutta tunti on avoin kaikille. Tanssitemppuilua on tarjolla 4-6-vuotiaille. Tunnin kesto on 50 minuuttia.

Kokeilukerta aina veloituksetta! Tervetuloa!