Baletti - Showtanssi - Nykytanssi  - Tanssin elementit - Commercial  - Kehonhuolto - Stage - Soolot ja duot


Baletti

Klassinen baletti on monien tanssilajien pohjana ja baletin tekniikkaa hyödynnetäänkin monilla muilla tanssitunneilla. Tämän vuoksi baletti sopiikin hyväksi oheislajiksi niin show- ja nykytanssille kuin voimistelulle ja luistelullekin.

Baletti on paitsi kimaltavia tyllejä, myös isoja hyppyjä, näyttäviä piruetteja ja kauniita käsiliikkeitä. Tunnin aikana tehdään tekniikkaharjoituksia balettitangolla. Tangossa tehtyjen harjoitteiden jälkeen siirrytään keskilattiaosuuteen, jossa tehdään pieniä, keskikoisia ja isoja hyppyjä, piruetteja ja liikkuvia sarjoja. Baletin tuntirakenne on vakiintunut vuosisatojen aikana ja yhä edelleen samaa rakennetta noudattaa niin tanssin ammattilaisten kuin alkeistason harrastajienkin tunnit.

Nykytanssi

Nykytanssitunneilla liikutaan monipuolisesti koko kehoa hyödyntäen. Tunneilla syvennetään nykytanssin tekniikkaan sekä tehdään erilaisia kehon käytön harjoitteita eri tasoissa. Improvisaatiolla ja oman luovuuden hyödyntämisellä on tärkeä osa nykytanssissa. 

Nykytanssitunneilla tehdään alkulämmittelyt, erilaisia nykytanssin tekniikan harjoitteita, liikkuvia sarjoja ja monipuolisia koreografioita.

Showtanssi

Showtanssitunnit ovat monipuolisia tunteja, joilla tanssitaan niin uusimpien hittien kuin musikaalimusiikkien vauhdittamina. Showtanssitunneilla syvennetään showtanssin tekniikkaa ja otetaan vaikutteita erilaisista tanssityyleistä. 

Showtanssitunneilla tehdään alkulämmittelyt, showtanssin tekniikan harjoitteita, liikkuvia sarjoja ja monipuolisia koreografioita.

Commercial

Commercial on tanssitunti, missä pääosassa on jammailu ja hauskanpito. Tanssitekniikkaa ei erotella omaksi osuudekseen tunnista, vaan tunneilla lainataan tanssityylejä ja tanssitekniikkaa monilta eri lajeilta, kuten showtanssi, nykytanssi sekä katutanssilajit.

Kehonhuolto- ja Pilates-tunnit

Kehonhuoltotunnilla tehdään tanssijan keholle suunniteltuja lihas- ja venyttelyharjoitteita. Pilates-tunneilla keskitytään keskivartalon tuen treenaamiseen. Pilates antaa tanssijoille mahdollisuuden treenata turvallisesti ja ilman lisäpainoja. 

Kehonhuoltotunneilla keskitytään kehon venyttämiseen ja erilaisiin tanssissa tarvittavien lihasryhmien vahvistamiseen opettajan johdolla. Tunneilla tehdään varioiden myös kestävyysharjoitteita. Tunnilta oppii myös hyviä vinkkejä omatoimisiin kehonhuoltohetkiin!

Stage

Stage on musiikkia, laulua ja näyttelijän työtä! Stage-tunneilla päästään harjoittelemaan musikaalimaailmassa tarvittavia taitoja ja esiintymään yhdessä näytöksiin!