Piruetteja, hyppyjä ja parityöskentelyä

Tanssiakrobatia - Showelementit - Balettielementit


Tanssiakrobatia

Tanssiakrobatiatunnilla harjoitellaan erilaisia akrobaattisia taitoja ja temppuja, joista on iloa ja hyötyä tanssijoille. Tanssiakrobatia kehittää kehon voimaa, tasapainoa ja venyvyyttä.

Tanssiakrobatiatunnilla tehdään kokonaisvaltainen kehon lämmittely, jonka jälkeen siirrytään harjoittelemaan erilaisia akrobaattisia taitoja.

Tunnilla tehdään harjoitteita sekä yksin, parin kanssa että ryhmässä.

Opettaja opastaa ja ohjaa samantasoisia tanssijoita erilaisissa erikoisliikkeissä eri vaikeusasteen mukaisesti. Tunnilla tehdään paljon toistoja ja harjoitellaan myös itsenäisesti liikkeiden tekemistä.

Tanssiakrobatiatunti sopii tanssijalle, joka ei ihan tiedä, mitä tanssilajia haluaa tanssia, mutta temppuilu ja kehon liikkeet ja erilaiset asennot kiinnostavat. Tämä tunti sopii erityisen hyvin myös niille tanssijoille, jotka haluavat harjoitella ja kilpailla soolo- tai duoesityksillä, ovat osana edustusryhmien tai intensiiviryhmien toimintaa ja niille, jotka haluavat tekniikkatunnin lisäksi kehittää nimenomaan akrobaattisia yksittäisiä liikkeitä. Tanssiakrobatiatunnilla harjoiteltuja ja opittuja taitoja voidaan hyödyntää osana tanssiesityksien koreografiaa.

Tanssiakrobatiaryhmät eivät esiinny Tanssilan näytöksissä.

Tanssiakrobatia (8 v +) perustaso

Tanssiakrobatia (8 v +) perustaso on yli 8 -vuotiaille tanssijoille, joilla on kiinnostusta kehittää kehonhallintaaa ja oppia uusia liikkeitä ja liikeyhdistelmiä. Tunneilla harjoitellaan mm. erilaiset kuperkeikat, erilaiset kärrynpyörät, erilaiset kehonhallintaa vaativat perustaidot, kuten päälläseisonta ja silta.

Tanssiakrobatia (10 v +) jatkotaso

Tanssiakrobatia (10 v +) jatkotaso on yli 10-vuotiaille, joilla on jo kehonhallinnan perusteet hallinnassa. Tunneille tultaessa tulisi tanssijan osata erilaiset kuperkeikat sekä kärrynpyörät molempiin suuntiin. Tunnilla harjoitellaan mm. käsilläseisontaa, erilaisia temppuja sekä maassa että ilmassa.

Tanssiakrobatia (12v+) edistyneet

Tanssiakrobatia (12v+) edistyneet on yli 12-vuotiaille, joilla on jo useamman vuoden kokemus tanssista. Tunnille tultaessa olisi hyvä osata erilaiset kuperkeikat, kärrynpyörät sekä käsille menot.

Tanssiakrobatia (14v+) edistyneet

Tanssiakrobatia (14v+) esityneet on yli 14-vuotiaille, joilla on jo paljon kokemusta tanssista ja kehonhallinta kunnossa. Tunnilla käy vanhimmat edustusplus- ja edustusryhmäläiset. 

Showelementit

Showelementit tunnilla harjoitellaan erilaisia näyttäviä hyppyjä, käsilläkäyntejä, piruetteja ja liikeyhdistelmiä, joista on iloa ja hyötyä tanssijoille, jotka haluavat oppia showtanssin upeimpia osa-alueita!

Showelementit tunnilla tehdään kokonaisvaltainen kehon lämmittely, jonka jälkeen siirrytään harjoittelemaan erilaisia tanssin taitoja sekä keskilattialla että liikkuen salissa. Opettaja opastaa ja ohjaa samantasoisia tanssijoita erilaisissa erikoisliikkeissä eri vaikeusasteen mukaisesti. Tunnilla tehdään paljon toistoja ja harjoitellaan itsenäisesti liikkeiden tekemistä.

Tunnit sopivat erityisen hyvin niille tanssijoille, jotka haluavat harjoitella ja kilpailla soolo- tai duoesityksillä, ovat osana edustusryhmien tai intensiiviryhmien toimintaa ja niille, jotka haluavat tekniikkatunnin lisäksi kehittää nimenomaan showtanssin yksittäisiä, näyttäviä liikkeitä.

Ryhmät eivät esiinny Tanssilan näytöksissä.

Showelementit (8 v +) perustaso

Showelementit (8 v +) perustaso sopii yli 8 -vuotiaille tanssijoille, jotka ovat käyneet showtanssitunneilla 1-2 -vuotta. 

Showelementit (10 v +) jatkotaso

Showelementit (10 v +) jatkotaso sopii yli 10 -vuotiaille, joilla on jo kehonhallinnan perusteet hallinnassa. Tunneille tultaessa tulisi tanssijan osata showtanssin perustason piruetit, hypyt ja liikkeet. Tunnin sopivuudesta voi kysellä opettajalta tai toimistolta lisää. Nyrkkisääntönä voidaan pitää vähintään 3 vuoden showtanssin tanssiopintoja.

Showelementit (12v+) edistyneet

Showelementit (12 v +) edistynyt taso sopii yli 12 -vuotiaille tanssijoille, jotka ovat tanssineet vähintään 4 vuotta.

Balettielementit

Balettielementit tunnilla harjoitellaan baletin maailmaan kuuluvia taitoja, kuten fouetté-piruetteja ja hyppyjä. 

Balettielementit tunnilla tehdään kokonaisvaltainen kehon lämmittely, jonka jälkeen edetään harjoittelemaan vaativampia baletin taitoja keskilattialle. Tunnilla keskitytään opettelemaan oikeaa tekniikkaa ja tekemään monia toistoja.  

Tunnit sopivat erityisesti niille tanssijoille, jotka haluavat vahvistaa variaatioissa ja koreogafioissa vaadittavia taitoja. 

Ryhmät eivät esiinny Tanssilan näytöksissä.

Balettielementit (10 v +) alkeet

Balettielementit (10 v +) perustaso sopii yli 10-vuotiaille tanssijoille, jotka ovat käyneet balettitunneille 1-2 -vuotta. 

Balettielementit (12 v +) jatkotaso

Balettielementit (12 v +) jatkotaso sopii yli 12-vuotiaille, joilla on jo kehonhallinnan perusteet hallinnassa. Tunneille tultaessa tulisi tanssijan osata baletin perustason piruetit, hypyt ja liikkeet. Tunnin sopivuudesta voi kysellä opettajalta tai toimistolta lisää. Nyrkkisääntönä voidaan pitää vähintään 3 vuoden baletin tanssiopintoja.