Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Fortuna (16-19 v) -baletin koreografiaryhmä


Fortuna Junior ja Fortuna

Fortuna on toiminut kevääseen 2024 asti yhtenä ryhmänä. Syyskaudesta 2024 alkaen Fortuna jakautuu kahdeksi eri ryhmäkseen: Fortuna Junioriksi ja Fortunaksi.

Fortuna

Fortuna on klassisen baletin edistyneen tason koreografiaryhmä 16–19-vuotiaille. Fortuna tarjoaa mahdollisuuden työstää klassisen baletin koreografiaa ja esiintyä edistyneellä tasolla. Fortuna toimii itsenäisenä klassisen baletin koreografiaryhmänä ja ryhmä harjoittelee kerran viikossa (45 min).

Fortunaan on suora pääsy halukkaille Tanssilan edustusryhmä Timanttien tanssijoille. Timantit tanssivat ryhmässä pääsääntöisesti kolme vuotta, mutta Timanttien harjoitusohjelman mukaisesti voivat tanssijat tehdä itse omia tuntivalintoja. Edustusryhmäläisten lisäksi ryhmään valitaan valintakokeen perusteella motivoituneita tanssijoita.

Koreografiaharjoituksissa työstetään koreografiaa pehmeillä tossuilla sekä kärkitossuilla. Tuntien avoin ja kannustava ilmapiiri antaa jokaiselle tanssijalle tilaa keskittyä omaan tekemiseensä. Ryhmässä tanssijat pääsevät kehittämään teknisiä taitojaan, nauttimaan esiintymisestä ja kilpailuista sekä tanssimisesta iloisessa ilmapiirissä. Fortuna osallistuu erilaisiin baletin tapahtumiin ja kilpailuihin. Ryhmä esiintyy myös kausittain Tanssilan näytöksissä ammattitasoisella lavalla ja tekee yhteistyötä ammattilaiskentän kanssa mahdollisuuksien mukaan. Kaudella 2023-2024 Fortuna harjoittelee koreografian koko illan Minä ja Sofi -fantasiatanssisatuun.

Suosittelemme kaikille Fortunan tanssijoille vähintään yhtä klassisen baletin edistyneen tason tekniikkatuntia (75 min) ja Pointe -edistyneen tason kärkitossuharjoitusta viikossa. Fortunan koreografiaharjoituksia edeltää lukujärjestyksessä edistyneen tason klassisen baletin tekniikkatunti ja Pointe-tunti, jolle Fortuna-ryhmän tanssijoiden on hyvä osallistua, jotta keho on lämmin harjoituksia varten.
Näille tunneille voi ilmoittautua myös erikseen ja nämä tekniikkatunnit ovat vapaasti valittavana myös niille tanssijoille, jotka eivät ole Fortunan koreografiaryhmässä mukana.
Tekniikkatunneilla hiotaan ja keskitytään balettitekniikan osuuksiin, joista on hyötyä myös Fortunan koreografiaharjoituksissa. Koreografiaryhmän harjoituksissa ei tehdä erillisiä lämmittelyharjoituksia vaan oletetaan kaikkien tanssijoiden olevan valmiina tanssimaan. Fortunan tanssijoilla on erillinen pidempi koreografiaharjoitus ennen varsinaisen kauden alkua elokuussa ja tammikuussa. Fortunaan valituille tanssijoille lähetetään kausi-info seuraavan kauden suunnitelmista ennen kauden alkua. Opettaja informoi ryhmää myös kauden aikana, kun esiintymisaikataulut varmistuvat.

Aikataulut, hinta ja hakeutuminen mukaan

Fortunan kyseisen vuoden opettajat ja aikataulutiedot löytyvätaikataulusivulta.

Fortunan kausimaksut löytyvät hinnasto -sivultamme.

Hae mukaan Fortunan upeaan ryhmään! Fortunaan haetaan hakutilaisuuden kautta. Tanssijoilta odotamme innostusta, vahvaa tanssitekniikkaa sekä kykyä sitoutua viikottaiseen harjoittelukertaan, erillisiin koreografiaharjoituksiin ennen varsinaisen kauden alkua sekä kauden aikana tapahtuviin esiintymisiin ja kilpailuihin. Tarkemmat päivämäärät ja tiedot hakutilaisuuksista löydät täältä.

Tarvittavat varusteet

Tanssijat tarvitsevat treeneihin omat varusteet sekä esiintymisiä ja kilpailuja varten edustusvaatteet, joita pidetään tapahtumissa päällä.

Fortuna-ryhmäläiset tarvitsevat vaaleanpunaiset baletin sukkahousut, mustan balettipuvun, vaaleanpunaiset kovakärkiset balettitossut sekä balettihameen. Balettitunneilla saa käyttää myös muun värisiä balettipukuja, mutta tanssijalla on oltava myös musta lyhythihainen balettipuku (katso tarvikelista) tarvittaessa osaksi esiintymisasua. Opettajalta voi kysyä lisää ohjeita kauden alussa.

Esiintymisiä varten on tanssijoilta löydyttävä perusvarusteet, joista mm. shortsit ja toppi voivat toimia myös esiintymisasun osana. Tutustu tarvikelistaan.

Esiintymisiä varten tanssijat saavat lainakseen Tanssilan korkeatasoiset esintymisasut ja pääkoristeet.

Koreografiaryhmien tarvikelista.pdf

Ryhmän toiminta edellisinä kausina

- 2023 kevät Estradin balettikilpailu

- 2022 Estradi balettikilpailu

Päivitämme puuttuvia tietoja pian lisää.

Kausi 2024–2025

Fortunan balettiryhmä tähtää kevään 2025 kilpailuihin Estradiin sekä Helsinki Dance Festivalille.