Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Fortuna (14-19 v) -baletin koreografiaryhmä


Fortuna on klassisen baletin edistyneen tason koreografiaryhmä 14–19-vuotiaille. Fortuna tarjoaa mahdollisuuden työstää klassisen baletin koreografiaa ja esiintyä edistyneellä tasolla. Fortuna toimii itsenäisenä klassisen baletin koreografiaryhmänä ja ryhmä harjoittelee kerran viikossa (45 min). Fortuna on myös osa Tanssilan edustusryhmä Smaragdien harjoitusohjelmaa. Smaragdit tanssivat ryhmässä pääsääntöisesti kaksi vuotta.

Koreografiaharjoituksissa työstetään koreografiaa myös kärkitossuilla. Tuntien avoin ja kannustava ilmapiiri antaa jokaiselle tanssijalle tilaa keskittyä omaan tekemiseensä. Ryhmässä tanssijat pääsevät kehittämään teknisiä taitojaan, nauttimaan esiintymisestä ja kilpailuista sekä tanssimisesta iloisessa ilmapiirissä. Fortuna osallistuu erilaisiin baletin tapahtumiin ja kilpailuihin. Ryhmä esiintyy myös kausittain Tanssilan näytöksissä ammattitasoisella lavalla ja tekee yhteistyötä ammattilaiskentän kanssa mahdollisuuksien mukaan. Kaudella 2023-2024 Fortuna harjoittelee koreografian koko illan Minä ja Sofi -fantasiatanssisatuun. Fortunan kauden 2023-2024 muut tavoitteet tarkentuvat kesällä 2023.

Suosittelemme kaikille Fortunan tanssijoille vähintään yhtä klassisen baletin edistyneen tason tekniikkatuntia (75 min) ja Pointe -edistyneen tason kärkitossuharjoitusta viikossa. Fortunan koreografiaharjoituksia edeltää lukujärjestyksessä edistyneen tason klassisen baletin tekniikkatunti ja Pointe-tunti, jolle Fortuna-ryhmän tanssijoiden on hyvä osallistua, jotta keho on lämmin harjoituksia varten. Koreografiaryhmän harjoituksissa ei tehdä erillisiä lämmittelyjä. Fortunan tanssijoilla on erillinen pidempi koreografiaharjoitus ennen varsinaisen kauden alkua elokuussa ja tammikuussa. Fortunaan valituille tanssijoille lähetetään kausi-info seuraavan kauden suunnitelmista.

Fortuna-ryhmäläiset tarvitsevat vaaleanpunaiset baletin sukkahousut, mustan balettipuvun, vaaleanpunaiset kovakärkiset balettitossut sekä mustan balettihameen. Esiintymisiä varten tanssijat tarvitsevat balettinutturan tekoon tarvittavat välineet. Edellytämme nutturan pitämistä myös harjoituksissa. Tutustu Tarvikelista PDF,

Fortunan kausimaksut löytyvät hinnasto -sivultamme.

Hae mukaan Fortunan upeaan ryhmään! Fortunaan haetaan hakutilaisuuden kautta. Tanssijoilta odotamme innostusta, vahvaa tanssitekniikkaa sekä kykyä sitoutua viikottaiseen harjoittelukertaan, erillisiin koreografiaharjoituksiin ennen varsinaisen kauden alkua sekä kauden aikana tapahtuviin esiintymisiin ja kilpailuihin. Tarkemmat päivämäärät ja tiedot hakutilaisuuksista löydät täältä.