Alakouluikäisten edustusryhmät

Zirkonit - Topaasit - Opaalit - Spinellit - Safiirit


Zirkonit

Zirkonit on Tanssilan Jalokiviryhmistä nuorimpien tanssijoiden ryhmä. Tanssijat ovat iältään 6–7-vuotiaita. Zirkoneissa tanssija tanssii 1–2 vuotta, minkä jälkeen tanssija siirtyy harjoittelemaan Topaasien ryhmään.

Zirkoneilla on esiintymisiä, kilpailuja sekä tiiviskursseja ja leirejä vuoden aikana. Zirkonit eivät vielä ole yötä leireillä tai kilpailuissa, vaan heidän tanssitoimintansa on pääsääntöisesti päivisin.

Zirkonit-ryhmän tanssijat osallistuvat joka vuosi Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Lisäksi edustusryhmien tanssijat ovat isossa osassa kokoillan teoksia. Zirkonien ryhmä on ollut olemassa lähes Tanssilan alusta alkaen. 

Zirkonit ottavat osaa vuosittain Estradi-tanssikilpailuihin syksyllä ja keväällä. Keväällä 2024 Zirkonit osallistuvat myös Tanssin tähti -kilpailuun Helsingin Messukeskuksessa.

Topaasit

Topaasit ovat iältään noin 7–9-vuotiaita. Topaaseissa tanssitaan 1–2 vuotta, jonka jälkeen tanssija siirtyy harjoittelemaan Opaalien ryhmään.

Topaaseilla on esiintymisiä, kilpailuja sekä tiiviskursseja ja leirejä vuoden aikana. Topaasit eivät vielä yövy kilpailuissa tai leireillä vaan toiminta järjestetään heille päivätapahtumina.

Topaasien ryhmän tanssijat osallistuvat joka vuosi Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Lisäksi edustusryhmien tanssijat ovat isossa osassa kokoillan teoksissa. Topaasien ryhmä on esiintynyt mm. teoksissa Klaara, Krista ja Pähkinänsärkijä (2016 ja 2017), Tanssilan 5-vuotisgaala (2018), Tanssilan 10-vuotisgaala (2023) ja Minä ja Sofi (2024).

Topaasit ottavat osaa vuosittain Estradi-tanssikilpailuihin syksyllä ja keväällä. Keväällä 2024 Topaasit osallistuvat myös Tanssin tähti -kilpailuun Helsingin Messukeskuksessa.

Opaalit

Opaalit ovat iältään 8–10-vuotiaita. Opaalit -ryhmässä tanssija tanssii 1–2 vuotta ja siirtyy harjoittelemaan Safiireihin kun opettajatiimi arvioi tanssijan olevan valmis siirtymään. 

Opaaleilla on esiintymisiä, kilpailuja sekä tiiviskursseja ja leirejä vuoden aikana.

Safiirit

Safiirit ovat iältään 9–11-vuotiaita. Safiirit -ryhmässä tanssija tanssii 1-2 vuotta ja siirtyy Safiirien jälkeen harjoittelemaan Spinelleihin. Safiireilla on esiintymisiä, kilpailuja sekä tiiviskursseja ja leirejä vuoden aikana.

Safiirit aloittavat kärkitossutyöskentelyn (Pointe alkeet) ja heillä on ohjelmassaan myös kehonhuoltotunti balettituntien yhteydessä. Lisäksi Safiireissa oleva tanssija voi valita lisätunnin lukujärjestyksestä oman kiinnostuksensa mukaisesti. Safiirileille suositellaan harjoitusohjelmaansa soolo/duo -tunti tai soolo-/duoplus -tuntia.

Spinellit

Spinellit ovat iältään 10–12-vuotiaita. Spinellit-ryhmässä tanssija tanssii yleensä 1–2 vuotta, jonka jälkeen tanssija siirtyy harjoittelemaan Ametistien ryhmän kanssa. Spinelleillä on esiintymisiä, kilpailuja, tiiviskursseja sekä leirejä vuoden aikana.

Spinelleissä oleva tanssija valitsee harjoitusohjelmaansa 1-3 lisätuntia, joita ovat Tanssiakrobatian jatkotaso, show-elementit jatkotaso ja neoklassinen jatkotaso. Spinelleille suositellaan soolo/duo -tuntia tai soolo-/duoplus -tuntia harjoitusohjelmaan.

Spinellien tanssijat voivat hakea joko Etude tai Melody -ryhmään. Etude ja Melody ovat molemmat suunnattu noin 11–14-vuotiaille tanssijoille, jotka haluavat päästä tanssiharrastuksessaan edistyneelle tasolle. Etuden tanssijat harjoittelevat Spinellien ryhmän lisäksi Etuden balettipainotteisessa harjoitteluohjelmassa. Melodyn tanssijat harjoittelevat Spinellien ryhmän lisäksi Melodyn show- ja nykytanssipainotteisessa harjoitteluohjelmassa.