Tanssituntien käytänteet

Tanssiharrastus on monelle viikon odotetuimpia huippuhetkiä. Tässä listattuna muutama käytännön asia, jotka jokaisen tanssijan on hyvä huomioida tasoon ja ikään katsomatta. Toivomme, että lapsitanssijoiden kanssa huoltaja käy tanssitunnin käytänteet läpi ennen tanssiharrastuksen alkamista.

Tanssilalla on omat studiot sekä Haagassa että Pakilassa. Nämä ohjeet on tehty yhteisesti molempia tiloja koskeviksi. Mikäli joku asia koskee vain toista tilaa, on se kirjoitettu erikseen.

Tanssilan tanssitunteja voi testata kerran veloituksetta, mikäli tunnilla on tilaa. Huom! Koreografiatunteja ei voi testata, ellei erikseen näin ole sovittu toimiston kanssa. Ne tunnit, mille on ostettavissa paikka, ovat sellaisia tunteja, jonne voi mennä testaamaan. Jos haluat mennä kokeilemaan tuntia veloituksetta, täytäthän kokeilutuntilomakkeen. Näin ollen saamme yhteyden kokeilijaan, jos esimerkiksi opettajan äkillisestä sairastumisesta johtuen tunti olisikin peruttu tai tunti ei ala kauden alussa ollenkaan ilmoittautuneiden liian pienen määrän vuoksi.

Saavuthan tunnille ajoissa. Jos olet myöhässä, lämmittele itsenäisesti tanssisalin reunalla opettajan ohjeiden mukaisesti ennen kuin tulet mukaan tanssimaan. Lapsitanssijat (alle 7v.) pääsevät tanssimaan ilman itsenäisiä lämmitelyitä ikätason mukaisesti opettajan ohjeistuksella, vaikka tunti olisi jo alkanut.

Tunnilla pitää nähdä hyvin eteensä! Pitkät hiukset laitetaan kiinni ponnarille, nutturalle tai letille. Myös lyhyemmät hiukset kannattaa laittaa kiinni esim. puoliponnarille. Pinnit pitävät hiukset hyvin kiinni ja viimeistelevät hyvin tanssiharjoitukset kestävän kampauksen. Myös isot kellot sekä korut on hyvä laittaa tanssilaukkuun tanssitunnin ajaksi.

Pukeuduthan tanssitunnille sopivaan vaatetukseen. Ensimmäisellä kerralla voit kysyä opettajalta lisää neuvoa oikeanlaisten tanssivaatteiden hankintaa varten. Hyvät tanssivaatteet eivät kiristä tai roiku liiaksi päällä, vaan ovat juuri oikeankokoiset. Silloin opettaja näkee tanssijan kehon ääriviivat ja osaa neuvoa jokaista henkilökohtaisesti tanssitekniikan kanssa. Eri tanssilajeissa voi olla myös tarpeen esimerkiksi tietynlaiset kengät, kuten baletissa balettitossut tai heels-tunnilla korkokengät. Voit kysyä myös näistä lisää ensimmäisellä kerralla opettajalta.

Tunneilla pidetään yhdessä hauskaa - kaikista ei tarvitse pitää, mutta kaikkien kanssa on tultava toimeen. Tanssitunneilla ei suvaita kiusaamista tai ulkopuolelle jättämistä. Tanssila on turvallisen olemisen paikka jokaiselle tanssijalle, opettajalle ja tanssijan mahdollisesti paikalle saattavalle henkilölle.

Tanssilassa ei suvaita negatiivista arvostelua. Jokainen tanssija kehittyy omaa tahtiaan. Jokainen tanssija saa myös olla omanlaisensa. Tanssilassa jokainen tanssija on tervetullut ikään, ulkonäköön tai taitotasoon katsomatta. Opettaja auttaa yhdessä toimiston kanssa jokaista tanssijaa löytämään parhaiten sopivat tanssitunnit.

Laitathan kännykän äänettömälle tunnin ajaksi. Tunnin ajaksi saliin voi ottaa myös arvotavarat.

Tanssilan Haagan studion yhdessä wc:ssä on lukollisia kaappeja. Kaapit ovat vuokrattavissa ja ne on suunnattu erityisesti niille tanssijoille, jotka tanssivat paljon ja haluavat säilyttää osaa tanssitarvikkeista Tanssilalla. Kaapin vuokrauksesta voit kysyä lisää Tanssilan toimistosta.

Kengät jätetään kenkätelineisiin, jotka sijaitsevat Tanssilan eteisen läheisyydessä. Vaatteet jätetään pukuhuoneisiin siististi tanssitunnin ajaksi. Tanssilassa on sekä naisten pukuhuone että unisex-pukuhuone. Unisex-pukuhuone on suunnattu erityisesti lapsitanssijoille, jotka tulevat tanssitunnille esim. isän tai muun miespuolisen henkilön kanssa. Pakilan studiolla on vain unisex-pukutila aulatilojen yhteydessä.

Jos haluat kuvata itsestäsi videota tai tehdä opettajan tanssisarjaa videolla, pyydäthän sarjan koreografioineelta opettajalta luvan videon jakamiseen. Varmistathan myös, että videolla ei näy ketään sellaista tanssijaa, joka ei halua videolla näkyä.

Kysy rohkeasti opettajalta, jos sinulla on epäselvyyksiä tuntiin liittyen. Mikäli asiasi on pidempi, kuin tunnin yhteydessä on aikaa keskustella, voit laittaa viestiä emailitse joko Tanssilan toimistolle tai suoraan opettajalle. (Opettajien emailit: etunimi.sukunimi(a)tanssila.fi.)

Mikäli oppilas ei osaa käyttäytyä tanssitunneilla sovittujen tanssituntisääntöjen puitteissa opettajan huomautuksista huolimatta, voidaan oppilaan tunnit keskeyttää. Näissä tapauksissa keskustellaan henkilökohtaisesti asiakkaan kanssa.

Tanssilan Haagan studion tiloissa toimii myös Igris-kauppa. Igriksestä saa tanssitarvikkeita, Tanssilan logotuotteita, pieniä eväitä, kahvia ja erilaisia lahjatarvikkeita. Huomaathan, että Igriksen työntekijät eivät ole Tanssijan työntekijöitä, eivätkä välttämättä osaa auttaa Tanssilan tanssitunteihin liittyvissä asioissa! Kysymyksissä parhaiten osaa auttaa opettajat tai Tanssilan toimisto: info(a)tanssila.fi.