Nina Mamia

Ninan tanssipolku sai alkunsa 7-vuotiaana primaballerina Seija Simosen opissa. Mukaan tuli pian myös jazz- sekä moderni tanssi ja tuolloin oli selvää, että tanssista tulee Ninalle ammatti. Nina on opettanut tanssia ja teatteria lähes 20 vuotta. Hänen repertuaariinsa kuuluu satubaletti, lastentanssi, baletti, aikuisbaletti, nykytanssi, kehitysvammaisten tanssi, senioriryhmien tanssi ja tanssiteatteri.

Nina on opettanut ja vetänyt erilaisia projekteja lapsista ja nuorista aina ammattilaisiin asti laajasti Uudenmaan alueella. Nina on valmistunut koreografiksi Teatterikorkeakoulusta ja ohjaajaksi Helsingin Ammattikorkeakoulu Stadiasta. Tanssinopettajan opintoja hänellä on Turun Taideakatemiasta.

Nina on toiminut koreografi -ohjaajana sekä tanssija -näyttelijänä vapaissa ryhmissä ja kaupunkien teattereissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Vuonna 2014 Nina perusti oman nykytanssiteatteri Mamia Companyn, joka tekee teoksia niin lapsille kuin aikuisillekin. Opettajana Ninalle on tärkeää jokaisen oppilaan kohtaaminen, hyväksynnän ilmapiirin luominen, tanssin riemu ja ilmaisun yhdistäminen tanssitekniikkaan. Tanssilassa Nina aloitti syksyllä 2019.