Henna Julin

Henna Julin

Henna Julin aloitti klassisen baletin 4-vuotiaana, ja on siitä asti rakastanut lajia. Hänen lajikattauksensa suureni pian myös mm. nyky- ja jazztanssiin. Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen kolmivuotisen erikoiskoulutuksen hän suoritti vuosina 2009-2012. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Sibeliuslukion tanssilinjalta, Henna lähti opiskelemaan Oulun Ammattikorkeakouluun tanssinopettajaksi pääaineenaan klassinen baletti. Lisäoppia hän kävi hakemassa myös Unkarin Tanssiakatemiasta vuosina 2017-2018.

Jo opiskeluaikanaan Henna aloitti opettamisen Oulussa, ja valmistuttuaan pääkaupunkiseudulla, joissa hän on opettanut eritasoisia oppilaita lapsista aikuisiin.

Tiedonnälkä vei Hennan opiskelemaan myös Urheilutieteiden maisteriksi Müncheniin, jossa hän laajensi ymmärrystään mm. ravinnosta, biomekaniikasta ja urheilupsykologiasta, pystyäkseen auttamaan tanssioppilaitaan paremmin.

Henna on opettajana empaattinen, mutta tarkka. Oikeaoppinen tekniikka ja yksityiskohdat ovat hänelle tärkeitä, ja opettaessaan hän pyrkii siihen, että oppilas ymmärtää mitä tekee ja miksi. Hennan tunneilla saa turvallisessa ympäristössä kehittyä tanssijana.