Eclipse

Eclipsen ryhmissä tanssijat pääsevät tutkimaan luovan liikkumisen keinoja, syventymään omaan tekemiseensä ja kehittymään tanssijoina. Nämä nuorten omat tutkimus- ja koreografiaryhmät tähtäävät tanssijoiden toiveita kuunnellen kohti monipuolisia taiteellisia ulostuloja.

Eclipse on toiminut kevääseen 2024 asti yhtenä ryhmänä. Syyskaudesta 2024 alkaen Eclipse jakautuu kahdeksi eri ryhmäkseen: Eclipse Junioriksi ja Eclipseksi.


Eclipse Junior (14–15v.)

Eclipse Junior on suunnattu peruskoulun 8.–9. luokkalaisille, eli 14–15-vuotiaille tanssijoille. Eclipse Junioriin kuuluvat myös Tanssilan edustusryhmä Smaragdien tanssijat. 

Eclipse Junior toimii itsenäisenä nykytanssin erikoisryhmänä ja harjoittelee kerran viikossa (45 min). Eclipse Junior soveltuu jatko- ja edistyneen tason tanssipohjan omaaville 14–15-vuotiaille nuorille, joilla on halua heittäytyä nykytanssin maailmaan uusien näkökulmien kautta ja syventää taiteellista osaamistaan. 

Eclipse (16v+)

Eclipse on nykytanssin ja näyttämötaiteen koreografiaryhmä 16–19 -vuotiaille tanssijoille. Eclipse soveltuu jatko- ja edistyneen tason tanssipohjan omaaville 16–19 -vuotiaille nuorille, joilla on halua heittäytyä nykytanssin maailmaan uusien näkökulmien kautta ja syventää taiteellista osaamistaan. Eclipse toimii itsenäisenä nykytanssin erikoisryhmänä ja harjoittelee kerran viikossa (45 min).

Eclipseen on suora pääsy halukkaille Tanssilan edustusryhmä Timanttien tanssijoille. Edustusryhmäläisten lisäksi ryhmään valitaan valintakokeen perusteella motivoituneita tanssijoita.

Osana Eclipsen taidekasvatusta on suhde nykytanssin ammatilaiskenttään. Ryhmä osallistuu kausittain myös katsojan roolissa erilaisiin tapahtumiin tai lähtee yhdessä katsomaan valitsemaansa teosta. Olemme vierailleet mm. Stoassa, Tanssintalolla ja Aleksanterin teatterilla katsomassa suomalaisten ammattiryhmien teoksia.

Suosittelemme kaikille Eclipsen ja Eclipse Juniorin tanssijoille nykytanssin edistyneen tason tekniikkatuntia (75 min), joka pidetään ennen koreografiaryhmän harjoituksia. Tälle tunnille ilmoittaudutaan erikseen ja tämä tekniikkatunti on vapaasti valittavana myös niille tanssijoille, jotka eivät ole koreografiaryhmissä mukana. 

Tekniikkatunnilla tutustutaan liikekieleen ja nykytanssin tekniikkaan, jota hyödynnetään myös Eclipsen koreografiatunneilla. Koreografiaryhmän harjoituksissa ei tehdä erillisiä lämmittelyharjoituksia vaan oletetaan kaikkien tanssijoiden olevan valmiina tanssimaan. 

Koreografiaryhmien tanssijoilla on erillinen pidempi koreografiaharjoitus ennen varsinaisen kauden alkua elokuussa ja tammikuussa. Ryhmiin valituille tanssijoille lähetetään kausi-info seuraavan kauden suunnitelmista ennen kauden alkua. Opettaja informoi ryhmää myös kauden aikana, kun esiintymisaikataulut varmistuvat.

Esiintymisiä

Helsinki Dance Festival 2023
VanDance-festivaali 2022
Tanssilan 10-vuotisgaala
Omat teosillat

Eclipse Junioriin haetaan hakutilaisuuden kautta. Tanssijoilta odotamme innostusta, vahvaa tanssitekniikkaa sekä kykyä sitoutua viikottaiseen harjoittelukertaan, erillisiin koreografiaharjoituksiin ennen varsinaisen kauden alkua sekä kauden aikana tapahtuviin esiintymisiin. Tarkemmat päivämäärät ja tiedot hakutilaisuuksista alta.