Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Usein kysytyt kysymykset

1. Mikä on Tanssila?

Tanssila on lasten- ja nuorten tanssiin keskittynyt tanssiateljé. Koulumaisuuden sijaan on etusijalla luovuus, esiintyminen sekä itse tekemällä tai paremmin sanottuna, itse tanssimalla oppiminen.

2. Miten Tanssila eroaa muista tanssikouluista?

Tanssilan lastentanssitunneilla tehdään tanssitekniikan lisäksi myös erilaisia välinetaitoja. Tämä tarkoittaa, että tunneilla tutustutaan oman kehon käytön lisäksi myös välineisiin, kuten naruihin, palloihin ja vanteisiin.

Tanssilan opettajat on koulutettu vetämään Tanssilan tunteja. Lasten tanssitunneilla on jokaiselle viikolle oma teemansa ja tuntisuunnitelmansa.

Kaikki ryhmät pääsevät esiintymään kahdesti vuodessa ammattimaisella näyttämöllä. Lisäksi lasten tuntien vanhemmat pääsevät näkemään tanssitunteja sekä syys- että kevätlukukausittain.

Kouluikäisten sekä teinien ja aikuisten tunneilla kuunnellaan oppilaiden toiveita ja edistytään ryhmän innokkuuden ja motivaation mukaan. Mikään ei estä innostuneimpia ryhmiämme osallistumasta myös erilaisiin muihin tanssitapahtumiin ja kilpailuihin.

3. Miten voin ilmoittautua?

Ilmoittautuminen tunneille tehdään nettisivun kautta. Epäselvissä tilanteissa ota yhteys Tanssilaan.

4. Miten tiedän, mikä tunti olisi lapsellemme/nuorellemme paras vaihtoehto?

Mikä tanssitunti lapselleni?

5. Mitä tarkoittaa edustusryhmä ja miten siihen haetaan?

Tanssilan edustusryhmiä kutsutaan Jalokiviksi ryhmien nimien mukaisesti.

Edustusryhmät treenaavat 2-5 kertaa viikossa. Edustusryhmät esiintyvät, kilpailevat ja leireilevät kauden aikana ympäri Suomen. Ryhmät muodostuvat usein tiiviiksi porukoiksi. Ryhmän ryhmäytymiseen ja hyvään yhteishenkeen panostetaan paljon. Vaikka harjoituksia on paljon, oppiminen ilon kautta on tärkeää opettajillemme.

Edustusryhmiin haetaan vuosittain lisää tanssijoita, jos paikkoja ryhmissä on. Mukaan voi hakea myös kesken kauden. Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää tai hakemaan mukaan, niin ota yhteyttä toimistoon.

Toisin kuin monissa muissa tanssikouluissa, edustusryhmiin ei tarvitse hakea joka vuosi uudestaan, vaan edellisten vuosien tanssijat jatkavat ryhmissä ja siirtyvät seuraaviin ryhmiin ikä- ja taitotason mukaisesti, kukin ajallansa.

6. Kuinka monta vuotta käydään saman tason tunnilla?

Lapset ja nuoret kehittyvät tanssillisesti hyvin eri aikaan - ei siis ole mitään tiettyä ikää, mikä määrittelisi, milloin on hyvä siirtyä seuraavalle tasolle. Opettajat pitävät kyllä huolen, että seuraavaa tasoa tarjotaan, kun sen aika on. Mikäli tanssija itse, tai hänen vanhempansa, haluaisivat kokeilla haastavampaa tuntia, on sekin aina mahdollista. Vain kokeilemalla voi tietää. Tanssila arvostaa tanssijan sekä hänen huoltajansa näkemyksiä - kysy siis rohkeasti asiasta tanssinopettajaltasi. Vielä huomautuksena, että opettaja ei tarkastele ainoastaan lapsen tanssiteknisiä osa-alueita, vaan myös ryhmässä toimimisen taitoja, keskittymiskykyä ja sadun- ja leikinomaisuuden tarvetta. Vanhempien on syytää muistaa, että lapsilla ei ole mikään kiire nousta ylemmälle tasolle - oppiminen tapahtuu parhaiten silloin, kun toiminta on kaikin tavoin mielekkäintä lapselle.

Aikuisten tunneilla opettaja auttaa löytämään oikean tasoiset tunnit.

Opettajien email on etunimi.sukunimi@tanssila.fi - omalta opettajaltasi saat parhaimman suosituksen tunnin tasosta.

7. Miten maksan tuntini?

Tunmeille ilmoittaudutaan ja ne maksetaan (tai ilmoittaudutaan liikuntasetelimaksajiksi) verkkokaupan kautta. Ilmoittautuminen on sitova. Tanssituntien hinnaston löydät täältä.

8. Tanssilan nettisivuilla puhutaan myös tanssileiristä, tanssisynttäreistä ja häätanssin opetuksesta - mitä nämä ovat?

Tanssila tarjoaa lukuvuosi-opetuksen lisäksi tanssia myös muissa muodoissa. Tanssilliset kesäleirit ovat kesällä hauskaa toimintaa liikkuen, tanssien, esiintyen ja kädentaitoja tehden.

Tanssisynttärit tai tanssin yksityistunnit ovat erikseen tilattavia tanssillisia palveluita. Nämä suunnitellaan asiakkaan kanssa aina erikseen. Tanssisynttäreillä voi ohjelmassa olla tanssileikkejä, tanssisarjan opettelua ja muuta mukavaa. Mikäli tämä kiinnostaa, kysy lisää.

Häätanssin koreografiat ja -opetukset toteutetaan henkilökohtaisesti parin kanssa. Musiikkina voi olla valssi tai mikä tahansa muukin musiikki. Tanssinopettaja suunnittelee koreografian ja ehdottaa erilaisia vaihtoehtoja parille. Opettaja voi tulla opettamaan paria vaikkapa heidän kotiinsa, mikäli olohuoneessa tilaa riittää. Häätanssin opetteluun on syytä varata minimissään kolme opetuskertaa. Kysy lisää info@tanssila.fi!