Tuike - show- ja nykytanssin alkeet (7-9v.)

Kenelle?

Tuike-tunti sopii tanssimisesta innostuneille 7-9-vuotiaille lapsille. Tunti sopii aloittelijoille tai jo jonkin verran tanssineille lapsille. Tunti sopii hyvin seuraavaksi tunniksi Taikatanssin jälkeen. Tuike-tunnille hyvänä pohjana on Taikatanssin tai muun liikunnan tai voimistelun perusteet. Tunnin kesto on 60 minuuttia.


Tunnin kuvaus

Tuike-tunneilla opitaan show- ja nykytanssin perusteita. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti liikkumisen ja esiintymisen taitoja. Show- ja nykytanssin perusteisiin kuuluvat erilaiset hypyt ja piruetit, liikkuvat askelsarjat, tasapainoilut, improvisaatio ja monipuoliset koreografiat. Ajoittain tunneilla harjoitellaan myös erilaisia välinetaitoja, kuten hyppynarujen, hulavanteiden ja pallojen käyttöä. Monipuoliset Tuike-tunnit antavat hyvän pohjan show- ja nykytanssin jatkamiseen. Tuike-ryhmät esiintyvät myös Tanssilan näytöksissä, ja esiintymisen harjoittelu on olennainen osa tanssituntia.


Mitä mukaan?

Tanssiin sopivat vaatteet, kuten t-paita ja trikoot. Tunnilla ollaan useimmiten avojaloin, mutta myös sukat on hyvä olla mukana tiettyjä harjoituksia varten. Mukaan myös juomapullo.

Tuike- show- ja nykytanssin alkeet