Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Timantit 16-19v.

Timantit ovat iältään 16-19-vuotiaita. Timantit-ryhmässä tanssija tanssii yleisesti 3 vuotta, jonka jälkeen tanssija siirtyy edistyneiden aikuisten ryhmään tai ammatillisiin jatko-opintoihin. Timanteilla on esiintymisiä, kilpailuja, tiiviskursseja sekä leirejä vuoden aikana.


Timantit-ryhmässä tanssijan valinnaisten tuntien osuus kasvaa. Edustusryhmä Timanttien tasolla tanssija valitsee harjoitusmääränsä ja painotuksensa edellisiä edustusryhmävuosia vapaammin. Timanttien edustusryhmä mahdollistaa tanssijalle sovittaa menestyksellinen suoriutuminen kouluopinnoissa sekä tanssiopinnoissa ja antaa yksilöllistä vapautta valita omia tanssillisia painotuspisteitä.

Timantit voivat hakea Mirage -showtanssin koreografiaryhmään, Eclipse -nykytanssin koreografiaryhmään sekä Fortuna -baletin koreografiaryhmään. Timantit voivat valita lisätunteja omien tavoitteiden mukaisesti edistyneeltä tasolta.

Edustusryhmien opetussuunnitelma / Timantit

Timanttien opetussuunnitelma on tehty kolmevuotiseksi kokonaisuudeksi, jossa kokonaisvaltainen pääpaino on tanssijaksi ja nuoreksi taitelijaksi kasvussa ja kehittymisessä.

Timanttien edustusryhmässä tanssija pääsee muokkaamaan omaa lukujärjestystään ja valitsemaan itselleen niitä tanssitaiteen osa-alueita, joihin haluaa erityisesti keskittyä. Timanttien edustusryhmässä pääpaino on edelleen taidetanssissa ja päälajit Timanteilla ovat edelleen baletti, nykytanssi ja showtanssi tai osa niistä.

Timanttien lukujärjestys on suunniteltu kolmivuotiseksi ja jokainen tanssija tekee jokaiselle vuodelle oman lukujärjestysvalintansa, mille tunneille osallistuu ja mihin koreografiaryhmien opetuksiin sitoutuu.

Timanttien edustusryhmässä jokaisena kolmena vuonna on pakollisia ja vapaavalintaisia tanssitunteja.

Timantit – edustusryhmä (16 – 19 v)

Pakolliset tunnit (lauantai):

60 min / Timanttien nykyshow-koreografiat.

30 min / Pilates

30 min / Heels

30 min /Oma harjoitteluaika vuosikurssin tavoitteen mukaisesti opettajan kanssa

30min / oma harjoitteluaika itsenäisesti


Pakollisten tanssituntien lisäksi Timanttien tanssijat valitsevat vapaavalintaisia tanssitunteja. Ensimmäisen ja toisen vuoden tanssijoilla tulee olla vähintään kolme tanssipäivää viikossa. Kolmantena tanssivuotena tanssipäiviä tulee olla vähintään kaksi tanssipäivää viikossa.

Timanttien edustusryhmien tanssijoilla on suoraan paikka valmiina koreografiaryhmien tekniikkatunneilla ja koreografiaryhmissä ilman erillistä hakutilaisuutta. Tanssija voi valita kaikki kolme eri lajin koreografiaryhmää ja niihin liittyvät tekniikkatunnit tai tanssija voi valita vain osan näistä. Tanssijan on kuitenkin valittava vähintään kaksi koreografiaryhmää ja niihin liittyvät tekniikkatunnit. Kolmantena vuonna tanssijan tulee valita vähintään yksi tekniikkatunti ja siihen liittyvä koreografiaryhmä.

Koreografiaryhmät ja niihin liittyvät tanssitekniset tunnit ovat:


75min Nykytanssin tekniikka + 45min Eclipse-koreografiaryhmä

75min Showtanssin tekniikka + 45min Mirage-koreografiaryhmä

75min Baletin tekniikka + 30min pointe + 45min Fortuna-koreografiaryhmä

Timanttien tanssijat voivat valita myös muita tunteja lisäksi omien toiveidensa mukaisesti! (Esimerkiksi tanssija voi valita nykytanssin ja showtanssin tekniikkatunnit ja niihin liittyvät koreografiaryhmät Eclipse ja Mirage. Tanssija voi lisäksi valita myös baletin tekniikkatunnin, vaikka ei haluaisikaan valita esimkerkiksi pointe-tuntia ja Fortunan koreografiaryhmää.) Tanssijat voivat kysyä suosituksia juuri itseelleen sopivista tekniikkatunneista ja lukujärjestyksen suunnitteluun liittyvistä asioista myös opettajilta tai Tanssilan toimistolta.

Timanttien koreografiaharjoituksessa painotetaan nykyshowtanssin tekniikkaa esityksiä tehtäessä. Koreografin johdolla valitaan tehtäväksi joko pienryhmäesitykisä tai muodostelmaesitystä. Pienryhmäesityksillä on mahdollista kilpailla myös FDO:n pienryhmäsarjoissa muiden kilpailujen lisäksi. Muodostelmateoksella ei voi kilpailla FDO:n muodostelmasarjassa, mutta muissa kilpailuissa kyllä. Pienryhmät tehdään niin, että mahdollisesti edustusplusryhmissä kilpailevat tanssijat eivät ole silloin FDO:n pienryhmäversiossa mukana, koska he kisaaavat FDO:n kilpailuissa edustusplus-ryhmän pienryhmäesityksellä. Koreografi tekee päätöksen kauden alussa, miten ryhmät muodostuvat ja kuinka monta eri koreografiaa Timantit alkavat työstämään. Tämä riippuu vuosikurssilaisten määrästä. Jokainen Timantti pääsee kuitenkin esiintymään vuoden aikana myös Timanttien koreografiatunnin aikana tehdyllä esityksellä.

Jos tanssija treenata korkealla tasolla useampana päivänä viikossa, voi tanssija hakeutua Timanttien ryhmän lisäksi myös edustusplus-ryhmiin, joita on myös Timanttien tasolle. Lisäksi tanssijat voivat hakea mukaan myös Helsinki Junior Ballet -nuorisoryhmän toimintaan, joka on Tanssilasta erillinen neoklassiseen balettiin, balettiin ja showtanssiin erikoistunut tanssiryhmä. Jos baletti on laji, jota haluaisit tehdä kaikkein eniten kannattaa tutustua myös Balettiateljén toimintaan tai kysyä siitä lisää Iiris Salmenmaalta, joka vastaa Balettiatljén toiminnasta. Balettiateljén toiminta alkaa syksyllä 2024.

Timantit voivat valita lukujärjestykseensä myös muita Tanssilan lukujärjestyksen tunteja, kuten erilaisia tiiviskursseja tai viikkotunneista esimerkiksi showelementit, neoklassinen, tanssiakrobatia, commercial, kehonhuolto, muita showtanssin, nykytanssin tai baletin tunteja – omien toiveidensa mukaisesti.

Timantit - opetussuunnitelman perusteet

1. vuosikurssi

Teemana ensimmäisen vuosikurssin aikana on oman tanssitekniikan hiominen ja omista tanssillista vahvuuksista ja kehittämiskohteista tietoiseksi tuleminen. Vuoden aikana tanssijat pääsevät peilaamaan ja arvioimaan omaa tanssillista osaamistaan yhdessä ryhmän opettajan sekä ammattilaispaneelin kanssa.


2. vuosikurssi

Toisen vuoden teemana on minä osana yhteisöä. toisen vuoden vuosikurssilaiset tutustuvat yhteistoimintaan taiteellisen prosessin eri osa-alueilla. Ryhmä toteuttaa vuoden aikana ryhmän oman tanssikoreografian suunnittelun puvustuksen suunnittelusta, valo- ja musiikkisuunnitelmiin asti. Ryhmä pääsee tutustumaan myös tapahtuman järjestämiseen ja suunnitteluun.3. vuosikurssi

Kolmantena vuonna pääpaino on erityisesti omassa taiteellisessa työssä. Tanssijat valmistavat itse oman sooloteoksen ja vuosi huipentuu keväällä lopputyönäytöksiin, joissa tanssijat pääsevät esittämään omat soolonsa.

Kolmannen vuosikurssin tanssijat pääsevät osallistumaan myös Tanssittaja-koulutukseen, joka antaa valmiudet tanssijoille toimia myöhemmin Tanssilassa opettajina ja apuopettajina.

Kolmannen vuoden lopussa tanssijat saavat myös Tanssilan edustusryhmien loppudiplominsa ja palautearvioinnit sooloteoksistaan.

Timantit harjoitusohjelma


Timanttien harjoitusohjelma 7h tai enemmän/ viikossa tai enemmän omien valintojen mukaisesti:

Pakolliset tunnit (lauantai):

* Timantit -Nyky/showtanssin koreografia 60 min
* Pilates 30 min
* Heels (14 v +) edistyneet 30 min

* Oma vuosikurssityöskentely opettajan ohjauksessa 30 min

* Oma vuosikurssityöskentely itsenäisesti 30 min


Lisäksi valitaan vähintään kaksi kokonaisuutta seuraavista (3.vuosikurssilla valitaan väh. 1 seuraavista kokonaisuuksista)

Balettikokonaisuus

* Baletin tekniikka (16 v +) edistyneet 75 min
* Pointe -edistyneet 30 min
* Fortuna -baletin koreografiaryhmä 45 min

Nykytansssikokonaisuus

* Nykytanssin tekniikka (16 v +) edistyneet 75 min
* Eclipse -nykytanssin koreografiaryhmä 45 min

Showtanssikokonaisuus

* Showtanssin tekniikka edistyneet 75 min
* Mirage -showtanssin koreografiaryhmä 45 min
Vapaavalintaiset lisätunnit tanssijan halutessa (kts Timantit harjoitusohjelma)

Aikataulut, hinta ja hakeutuminen mukaan

Timanttien kyseisen vuoden opettajat ja aikataulutiedot löytyvät aikataulusivulta.

Timanttien kausimaksut löytyvät hinnasto -sivultamme.

Hae mukaan Timantit edustusryhmään! Timantteihin haetaan hakutilaisuuden kautta. Tanssijoilta odotamme innostusta, vahvaa tanssitekniikkaa sekä kykyä sitoutua viikottaiseen harjoittelukertaan, erillisiin koreografiaharjoituksiin ennen varsinaisen kauden alkua sekä kauden aikana tapahtuviin esiintymisiin. Tarkemmat päivämäärät ja tiedot hakutilaisuuksista löydät täältä. Mikäli olet kiinnostunut hakemaan mukaan tai kuulemaan lisää ryhmästä, otathan yhteyttä toimistoomme. Voit olla yhteydessä myös kesken kauden, jos olet kiinnostunut tekemäään yksityisen haun ryhmään varsinaisten hakuaikoijen ulkopuolella.

Tarvittavat varusteet

Tanssijat tarvitsevat treeneihin omat varusteet sekä esiintymisiä ja kilpailuja varten edustusvaatteet, joita pidetään tapahtumissa päällä.

Harjoituksissa tanssijoilla on päällä treenivaatteet kyseisen tanssilajin mukaisesti. Balettitunnilla varusteet ovat pääsääntöisesti balettitossut, balettisukkahousut, luokkapuku ja balettihame. Hiukset ovat nutturalla. Nyky- ja showtanssin tunneilla varusteet ovat ihonmyötäiset housut ja paita. Tai esim. tanssitrikoot ja luokkapuku. Voit kysyä lisää tunnille suositelluista harjoitusvaatteista tunnin opettajalta kauden alussa.

Esiintymisiä varten on tanssijoilta löydyttävä perusvarusteet, joita voidaan käyttää esiintymisasujen osana.

Tutustu tarvikelistaan. Tarvikelista Timantit.pdf

Esiintymisiä varten tanssijat saavat lainakseen Tanssilan korkeatasoiset esintymisasut ja pääkoristeet.

Ryhmän toiminta edellisinä vuosina

Timantit ryhmä aloittaa toimintansa syksystä 2024 alkaen.

Kausi 2024–2025

Timanttien uusi opetussuunnitelma alkaa syksyllä 2024 täysipainoisesti.

Timanttien tanssijat kuuluvat koreografiaryhmiin omien toiveidensa mukaisesti ja koreografiaryhmien vuoden tavoitteista voit lukea lisää koreografiaryhmien sivujen alta.

Timanttien oman ryhmän omalla harjoitteluajalla tehdään eri vuosikurssien kanssa erilaisia teoskokonaisuuksia harjoittelussa. Lue lisää eri vuosikurssien opetussuunnitelmasta.