Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tanssilan tarina

Tanssila on perustettu kesällä 2013, kun perustaja Iiris Salmenmaa päätti pitää tanssiin ja esiintymisen keskittyneen leirin Marjaniemen siirtolapuutarhassa. Leiri oli heti hitti, tulijoita oli lähemmäs 30 ja tämän jälkeen leirejä pidettiinkin eri puutarhoissa eri vuosina. Pikku hiljaa leiritoimintamme on keskittynyt Tanssilan omiin studioihin. Yhä edelleen leirin perusta on sama – pedagogista tanssikasvatusta, turvallista tekemistä, askartelua ja leirin lopussa esiintyminen upeissa asuissa ja kasvomaaleissa!

Tätä leiriä seurasi pian useammat muut leirit ja syksystä 2013 aloitti heti Satutanssiryhmä, Taikatanssiryhmä, Tanssitemppuiluryhmä sekä edustusryhmä Smaragdit yläkoululaisille ja lukioikäisille tanssijoille. Tunnit pidettiin aluksi Käpylässä Käpylinnan liikuntatilassa.

Pian toiminta laajeni mm. Käpylään, Pakilaan, Puistolaan, Haagaan, Viikkiin, Vuosaareen, Torpparinmäkeen ja Herttoniemenrantaan. 2015 Tanssila avasi omat 330m2:n studiotilat Helsingin Metsälään. Tämän jälkeen Tanssila on avannut omia tilojaan myös Haagaan, yhteensä neljään eri osoitteeseen sekä Pakilaan.

2022 Tanssila yhdisti Metsälän ja Haagan studiot ja avasi nykyiset yli 600m2:n tilat Haagaan Nuijamiestentielle. Haagan tiloissa on useampia saleja, esintymistila Kristalliteatteri, useampi pukuhuone, wc- sekä suihkutilat sekä mukavat aulatilat tanssijoille perheineen. Samoissa tiloissa toimii myös tanssi- ja lifestyleliike Igris sekä vauvaperheiden liikuntaan erikoistunut Vipeltävä Siili. Tiloissa vuokralla on myös tanssikilpailuja järjsetävä Estradi-tanssikilpailu. Pakilan tilat ovat kokeneet myös muutoksia ja nykyisin Pakilan tila toimii paitsi tanssinopetustpisteenä myös mukavana ja toimivana koulutustilana.

Tanssilan tanssinopetus on alusta alkaen perustunut kahteen tärkeään näkemykseen: mahdollisuuteen päästä esiintymään paljon sekä korkealaatuiseen pedagogiseen tanssinopetukseen.

Tanssilan oppilaiden määrä ja opettajatiimi ovat molemmat kasvaneet vuosien varrella, mutta ilo tanssia ja esiintymistä kohtaan ei ole sammunut.

Tanssilassa on tehty alusta asti vuosittaisten joulu- ja kevätnäytösten lisäksi isoja tanssiproduktioita. 2016 ja 2017 Klaara, Krista ja Pähkinänsärkijä (kor. I.Salmenmaa), 2018 Tanssilan 5-vuotisgaala, 202o Minä ja Sofi -teoksesta nähty koronatilanteen vuoksi vasta osia, 2023 Tanssilan 10-vuotisgaala. 2024 tulee Minä ja Sofi teos kokonaisuudessaan lavalle!

Tanssilan tarinasta on nyt kirjoitettu ensimmäiset 10 vuotta, mutta tarina on vasta alussa. Tulevaisuudessa jatkamme edelleen erilaisten esiintymismahdollisuuksien antamista tanssijoillemme ja suunnittelemme uusia innovaatioita. Tervetuloa mukaan toimintaamme – tanssin iloa, esiintymisen taikaa ja uusia ystäviä. Niistä on Tanssilan toiminta tehty myös tulevaisuudessa.