Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Soolo- ja duotunnit


Soolo- tai duotunnilla pääset harjoittelemaan juuri sinulle tehtyä koreografiaa omalla tanssiteknisellä ja tanssitaiteellisella tasolla! Henkilökohtainen opetus ja uudet esiintymismahdollisuudet tekevät soolo- ja duotunneista suosittuja tanssijoiden keskuudessa. Keväästä 2021 alkaen on soolo- ja duotunnit olleet avoimia kaikille halukkaille.


Soolotunti

Soolotunnilla opettaja luo tanssijalle valitun tanssilajin mukaisen koreografian. Soolotunti on hyvä vaihtoehto esimerkiksi jos tanssija on hakeutumassa tanssipainotteiseen kouluun tai Tanssilan edustusryhmiin, joita varten haluaa enemmän henkilökohtaista palautetta edistymisen tueksi. Soololla on myös mahdollista kilpailla ja esiintyä!

Soolotunnille ilmoittautuessa valitaan, että mihin tanssilajiin koreografia pohjautuu. Vaihtoehtoina ovat niin nykytanssi, showtanssi kuin klassinen balettikin. Ensimmäisellä tunnilla sovitaan myös tavoitteet sooloharjoittelua varten.

Soolon harjoittelu vaatii motivaatiota, valmiutta itsenäiseen työskentelyyn sekä kykyä muistaa koreografia yksin. Sooloa on hyvä harjoitella myös omalla ajalla ja opettaja ohjeistaa omatoimiseen harjoitteluun tanssijan tavoitteiden mukaisesti. Sooloa suositellaan näistä syistä yli 7-vuotiaille tanssijoille.

Soolon harjoittelijoilla on mahdollisuus osallistua tanssikilpailuihin ja muihin esiintymisiin omissa nimissään. Mikäli tanssija haluaa edustaa Tanssilaa, keskustellaan opettajan kanssa aina erikseen. Yleisesti tanssija on valmis kilpailemaan toisen soolokauden jälkeen. Useimmiten ensimmäinen kausi menee koreografian luomiseen ja seuraavalla kaudella päästään hiomaan teknisiä osuuksia sekä ilmaisua. Näin ollen, esimerkiksi syyskaudella sooloharjoittelun aloittanut tanssija on valmis kilpailemaan keväällä.

Soolon opettaja on usein myös sooloteoksen koreografi. Tanssilan kautta solisti saa lainaansa esiintymisasun ja mahdollisen rekvisiitan (ellei toisin sovita tanssijan kanssa). Tanssija ei saa esittää sooloa ilman koreografin lupaa. Ilman erityisiä sopimuksia on tanssijalla sooloteoksen esittämisoikeus soolotuntien ajan sekä siitä seuraavat kaksi vuotta. Myöhemmästä käytöstä keskustellaan koreografin kanssa erikseen.

Harjoitukset jakautuvat yleisesti 12:lle viikolle syys/kevätlukukauden aikana. Suurin osa harjoituksista on ryhmäharjoituksia muiden soolo/duo-harjoittelijoiden kanssa. Jokaisella solistilla on kauden aikana myös 1 yksityistunti oman opettajan kanssa. Opettaja kertoo tanssijoille, miten sooloharjoitukset jakautuvat syys/kevätlukukauden ajalle. Mikäli tunteja on jäänyt väliin, niin opettajan kanssa sovitaan, miten tunnit pidetään. Näissä tilanteissa voidaan tunteja pitää useampi kerta putkeen.


Duotunti

Duolla on mahdollista kilpailla ja esiintyä yhdessä kaverin kanssa! Duotunnilla opettaja luo tanssijoille yhteisen koreografian valitun tanssilajin mukaisesti. Tätä varten jokainen duotuntilainen tarvitsee tanssiparin. Tanssijat saavat myös henkilökohtaista palautetta edistymisen tueksi, joka tukee esimerkiksi tanssipainotteisiin kouluihin tai Tanssilan edustusryhmiin hakeutuvia.

Duotunnille ilmoittautuessa valitaan, että mihin tanssilajiin koreografia pohjautuu. Vaihtoehtoina ovat niin nykytanssi, showtanssi kuin klassinen balettikin. Ensimmäisellä tunnilla sovitaan myös tavoitteet duoharjoittelua varten.

Duon harjoittelu vaatii motivaatiota, valmiutta itsenäiseen työskentelyyn sekä kykyä muistaa koreografia yksin. Duoa on hyvä harjoitella myös omalla ajalla ja opettaja ohjeistaa omatoimiseen harjoitteluun tanssijoiden tavoitteiden mukaisesti. Duotuntia suositellaan näistä syistä yli 7-vuotiaille tanssijoille.

Duon harjoittelijoilla on mahdollisuus osallistua tanssikilpailuihin ja muihin esiintymisiin omissa nimissään. Mikäli tanssijat haluavat edustaa Tanssilaa, keskustellaan opettajan kanssa aina erikseen. Yleisesti tanssijat ovat valmiita kilpailemaan toisen duokauden jälkeen. Useimmiten ensimmäinen kausi menee koreografian luomiseen ja seuraavalla kaudella päästään hiomaan teknisiä osuuksia sekä ilmaisua. Näin ollen, esimerkiksi syyskaudella duoharjoittelun aloittaneet tanssijat ovat valmiita kilpailemaan keväällä.

Duon opettaja on usein myös duoteoksen koreografi. Tanssilan kautta duon tanssijat saavat lainaansa esiintymisasun ja mahdollisen rekvisiitan (ellei toisin sovita tanssijoiden kanssa). Tanssijat eivät saa esittää duoaan ilman koreografin lupaa. Ilman erityisiä sopimuksia on tanssijoilla duoteoksen esittämisoikeus duotuntien ajan sekä siitä seuraavat kaksi vuotta. Myöhemmästä käytöstä keskustellaan koreografin kanssa erikseen.

Harjoitukset jakautuvat yleisesti 12:lle viikolle syys/kevätlukukauden aikana. Suurin osa harjoituksista on ryhmäharjoituksia muiden soolo/duo-harjoittelijoiden kanssa. Jokaisella duoparilla on kauden aikana myös 1 yksityistunti oman opettajan kanssa. Opettaja kertoo tanssijoille, miten duoharjoitukset jakautuvat syys/kevätlukukauden ajalle. Mikäli tunteja on jäänyt väliin, niin opettajan kanssa sovitaan, miten tunnit pidetään. Näissä tilanteissa voidaan tunteja pitää useampi kerta putkeen.

Molemmat pareista ilmoittautuvat erikseen duotunnille.