Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Soolo- ja duotunnit

Tanssilassa on mahdollista valita harrastukseksi myös soolo- tai duotanssin tunti. Keväästä 2021 alkaen on tämä tunti valittavana kaikille - viikkotunneilla kävijöille, intensiiviryhmäläisille ja edustusryhmäläisille. Tunnin voi valita myös tanssija, joka ei käy Tanssilassa tanssitunneilla.

Soolotunti

Soolotunnilla tanssija pääsee työskentelemään itsenäisesti omalla tanssiteknisellä ja tanssitaiteellisella tasollaan. Soolotunnin opettajan kanssa sovitaan, minkälaista sooloa (nyky/show/baletti) aletaan harjoittamaan ja minkälaisia tavoitteita tanssijalla on sooloharjoittelua varten.

Sooloharjoitukset jakautuvat yleisesti 12:lle viikolle syys/kevätlukukauden aikana. Suurin osa harjoituksista on ryhmäharjoituksia muiden soolo/duoharjoittelijoiden kanssa. Jokaisella solistilla on vähintään yksi harjoitus yksin opettajan kanssa. Opettaja kertoo tanssijoille, miten sooloharjoitukset jakautuvat syys/kevätlukukauden ajalle. Mikäli tunteja on jäänyt väliin, niin opettajan kanssa sovitaan, miten tunnit pidetään. Näissä tilanteissa voidaan tunteja pitää useampi kerta putkeen.

Soolon harjoittelu vaatii motivaatiota ja valmiutta työskennellä ja muistaa koreografia yksin. Sooloa suositellaan yli 7-vuotiaille tanssijoille. Sooloa on hyvä harjoitella myös vapaa-ajalla. Opettaja antaa ohjeita omatoimiseen harjoitteluun tanssijan tavoitteiden mukaisesti. Sooloharjoittelu on myös hyvä vaihtoehto, jos tanssija on hakeutumassa tanssipainotteiseen kouluun ja tai mahdollisesti Tanssilan edustus/edustusPlusryhmiin, joita varten haluaa enemmän henkilökohtaista palautetta oppimisen ja edistymisen tueksi.

Soolon harjoittelijoilla on mahdollisuus osallistua erilaisiin tanssikilpailuihin ja -katselmuksiin omissa nimissään. Mikäli tanssija haluaa edustaa Tanssilaa, keskustellaan opettajan kanssa aina erikseen. Yleisesti tanssija on valmis kilpailemaan toisen soolokauden jälkeen. Esim. jos tanssija aloittaa soolon harjoittelun syksyllä, voi hän osallistua kilpailuihin keväällä. Syyskausi menee usein soolon koreografian luomiseen ja kevätkausi tekniikan ja ilmaisun hiomiseen esityskuntoa varten.

Soolon opettaja on usein myös sooloteoksen koreografi. Tanssilan kautta saa solisti lainaansa soolon asun ja mahdollisen rekvisiitan (ellei toisin sovita tanssijan kanssa). Tanssija ei saa esittää sooloa ilman koreografin lupaa. Ilman erityisiä sopimuksia on sooloteokseen tanssijalla esittämisoikeus soolon teon ajan sekä sitä seuraavat 2 vuotta. Myöhemmästä käytöstä keskustellaan koreografin kanssa erikseen.

Soolotunneista voi kysyä lisää Tanssilan toimistolta.

Duotunti

Duotuntia varten tarvitsee tanssija duo-parin. Molemmat pareista ilmoittautuvat erikseen. Kuten sooloharjoituksissa, myös duoharjoituksissa sovitaan tanssijoiden kanssa yhdessä duon tyylistä sekä tanssijoiden tavoitteista.

Kuten sooloja, myös duokertoja on yleensä 11*ryhmäkerta ja 1*yksityiskerta.

Opettaja kertoo tanssijoille, miten duoharjoitukset jakautuvat syys/kevätlukukauden ajalle. Mikäli tunteja on jäänyt väliin, niin opettajan kanssa sovitaan, miten tunnit pidetään. Näissä tilanteissa voidaan tunteja pitää useampi kerta putkeen.

Duon harjoittelijoilla on mahdollisuus osallistua erilaisiin tanssikilpailuihin ja -katselmuksiin omissa nimissään. Mikäli tanssijat haluavat edustaa Tanssilaa, keskustellaan opettajan kanssa aina erikseen. Yleisesti tanssijat ovat valmiita kilpailemaan toisen duokauden jälkeen. Esim. jos tanssijat aloittavat duon harjoittelun syksyllä, voivat he osallistua kilpailuihin keväällä. Syyskausi menee usein duon koreografian luomiseen ja kevätkausi tekniikan ja ilmaisun hiomiseen esityskuntoa varten.

Duon opettaja on usein myös duoteoksen koreografi. Tanssilan kautta saa duon tanssijat lainaansa asut ja mahdollisen rekvisiitan (ellei toisin sovita tanssijan kanssa). Tanssijat eivät saa esittää duoaa ilman koreografin lupaa. Ilman erityisiä sopimuksia on duoteoksen tanssijoilla esittämisoikeus duon teon ajan sekä sitä seuraavat 2 vuotta. Myöhemmästä käytöstä keskustellaan koreografin kanssa erikseen.

Duotunneista voi kysyä lisää Tanssilan toimistolta.