Opettajat

Opettajien email-osoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@tanssila.fi.  (Huom! Ei koske tiiviskurssien opettajia.)

Iiris Salmenmaa

Iiris Salmenmaa on opiskellut tanssia Helsingin tanssiopiston erikoiskoulutusluokalla vuosina 1993–2004. Ammattitanssijan tutkinto Iiriksellä on Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta (2006). Balettitanssijana Iiris on työskennellyt Suomen lisäksi Sveitsissä (2006-2007) ja Virossa (2004-2005) sekä kiertueilla mm. Ranskassa, Saksassa, Latviassa (2004, 2013-2015).

Iiris on tanssinut myös erilaisissa tapahtumissa ja ryhmissä vuodesta 2009 alkaen (mm. Pieni Suomalainen balettiseurue, Ulpu Dance company, Nexus Dancers, Seastars Dancers, Ballet Classique du Paris)
Iiris on kilpaillut kilpatanssissa (vakiotanssit sekä latinalaistanssit) vuosina 2007-2014.

Iiris on valmistunut lastentarhanopettajaksi Helsingin yliopistosta 2013. Helsingin kaupungilla hän on ollut opettajana sekä alle 3-vuotiaiden että esikouluikäisten ryhmässä vuosina 2015–2017. Syksystä 2017 alkaen Iiris on ollut opintovapaalla viimeistellen varhaiskasvatuksen maisteriopintojaan.

Iiris on iloinen persoona, joka pitää huolen oppilaistaan. Koreografiset prosessit ovat lähellä Iiriksen sydäntä ja tällä hetkellä työn alla ovat Tanssilan Gaalan teos Toiveiden puutarha sekä koreografiaprojekti fantasiaooppera Tomtebobarneniin. Aiemmin Iiris on tehnyt mm. kokoillan tanssisadun Klaara, Krista ja Pähkinänsärkijä (2016).

Iiris on toiminut tanssinopettajana vuodesta 2006 alkaen sekä tehnyt leiritoiminnanjohtajan töitä vuodesta 2010 alkaen. Tanssilan Iiris on perustanut kesällä 2013. Tällä hetkellä Iiris toimii Tanssilassa rehtorina ja tanssinopettajana. Iiris toimii myös edustusryhmien ja lastentanssin vastaavana opettajana.

Marjukka Lukkaroinen

Marjukka on harrastanut tanssia ja muuta liikuntaa lapsesta saakka. Hän treenaa ja kilpailee yhä aktiivisesti tanssin parissa. Marjukka on kilpaillut ja menestynyt lajissaan niin SM-kuin MM-tasollakin.

Marjukka on työskennellyt tiiviisti opetus- ja ohjaustehtävissä lasten parissa usean vuoden ajan.

Marjukalla on lisäksi luokanopettajan koulutus Helsingin yliopistosta.

Tanssilassa Marjukka on opettanut syksystä 2015 alkaen. Marjukka on toiminut kouluikäisten tuntien vastuuopettajana nyky- ja showtanssin osalta Tanssilassa jo vuodesta 2017 alkaen. Marjukka opettaa myös Tanssilan edustusryhmiä, Jalokiviä.

Tanja Kautiainen

Tanja on ammattitanssija, joka on tanssinut Suomen kansallisbaletin lisäksi Virossa. Tanja on valmistunut Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta. Tanja on koulutukseltaan myös liikunnanohjaaja ja hän työskentelee Helsingin kaupungin liikuntavirastossa. Tanja on tällä hetkellä kotona 4 pienen lapsen kanssa. Tanjalla on vuosien tanssin opetuskokekumus lastentanssituntien, satubaletin ja baletin parista. Tanssilassa Tanja on opettanut syksystä 2016.Tanja on toiminut kouluikäisten tuntien vastuuopettajana baletin osalta Tanssilassa jo vuodesta 2017 alkaen. Tanja opettaa myös Tanssilan edustusryhmiä, Jalokiviä.

Karoliina Rosenberg

Karoliinan tanssitausta nuoruudesta on klassisessa baletissa. Hän on ammattiopinnoissaan syventynyt nykytanssiin ja valmistunut tanssijaksi Outokummun tanssin koulutuslinjalta 2014 ja valmistunut tanssinopettajaksi Savonia Ammattikorkeakoulusta.

Karoliina on työskennellyt laaja-alaisesti taiteen kentällä niin tanssijana, koreografina kuin opettajana ja hän on erityisen kiinnostunut kehosta ja sen rajattomuudesta, kaikesta mitä meissä jo on ja miten saisimme valjastettua sen käyttöömme omassa tanssissamme. Karoliina pitää arvossa opetuksen dialogisuutta ja kannustavaa oppimisilmapiiriä.

Karoliina on ollut Tanssilassa opettajana vuodesta 2016. Karoliina on ollut Jalokivien opettajana syksystä 2017.

Milena Tuominen

Milena aloitti tanssimisen 3-vuotiaana ja tuli valituksi Helsingin Tanssiopiston erikoiskoulutusluokalle 8-vuotiaana. Milena suoritti laajan koulutuksen Helsingin Tanssiopiston erikoiskoulutusluokalla ja valmistui Sibelius-lukion tanssilinjalta vuonna 2004. Milena täydensi opintojaan suorittamalla näyttötutkinnon Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksessa, ja valmistui sieltä ammattitanssijaksi vuonna 2006. Hän on tanssinut ammattilaisena balettiryhmässä Tartossa, Virossa vuosina 2008-2012. Ryhmän produktioihin kuuluivat klassiset baletit, nykybaletit, nykytanssiteokset, musikaalit, oopperat ja operetit.

Milena on opettanut lastentanssia ja balettia Suomessa. Tartossa asuessaan hän opetti tanssijan työnsä ohella nykytanssia balettikoulun oppilaille sekä balettia voimistelijoille.

Milena on toiminut Tanssilan opettajana keväästä 2016 ja aikuisten tuntien vastuuopettajana vuodesta 2017 alkaen. Milena opettaa myös Tanssilan edustusryhmiä, Jalokiviä.

Iina Ruohomäki

Iina on tanssinut pienestä pitäen ja 7-vuotiaana hän alkoi tanssia Porissa maineikkaassa Liisa Nojosen koulun erikoiskoulutusluokalla. Lajeihin on kuulunut baletti, jazz, nykytanssi, showjazz sekä hip hop. Iina on suorittanut tanssitaiteen perusopinnot. Nykyään hän opiskelee ammattikorkeakoulussa liiketaloutta ja kieliä. Iina on toiminut opettajana Tanssilassa syksystä 2016 alkaen.

Veera Räsänen

Veera on aloittanut tanssiharrastuksensa Mikkelissä. Alussa lajeina oli baletti ja nykytanssi, mutta myöhemmin mukaan tuli monenlaisia lajeja aina afrosta, itämaiseen ja flamecoon asti. Peruskoulun päätyttyä Veera haki opiskelemaan Kuopion Yhteiskoulun musiikkilukion tanssilinjalle, josta hän valmistui syksyllä 2013. Ammattitanssijaksi Veera valmistui 2018. Veera opettaa useissa tanssikouluissa ja hänen päälajejaan ovat nykytanssi, lastentanssi, tanssiakrobatia ja sieva. Tanssilassa Veera aloitti 2017 keväällä.

Jenna Tervala

Jenna aloitti tanssimisen jo pienenä. Päätanssilaji on aina ollut showtanssi, mutta myös muita lajeja mm. hip hoppia, jazzia, balettia, kilpatanssia ja discoa on tullut tanssittua. Jenna on tanssinut 3 vuotta myös Tanssilan Smaragdit-ryhmässä. Jenna on opettanut tanssia vuodesta 2015 ja Tanssilassa hän on ollut opettajana keväästä 2016.

Alina Pappi

Alina valmistui tanssitaiteen kandidaatiksi Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance -korkeakoulusta kesällä 2016. Kolmen Lontoossa vietetyn opiskeluvuoden jälkeen hän palasi Suomeen, mutta jatkaa työskentelyä tanssijana, koreografina, tanssinopettajana sekä tapahtumatuottajana kotimaansa lisäksi myös ulkomailla.

Ammattiopinnoissaan Alina syventyi mm. nykytanssin eri tekniikoihin, balettiin, improvisaatioon ja Labanin liikeanalyysiin. Nykytanssin ja baletin lisäksi hänen tanssitaustaansa sisältyy myös karakteria, jazzia, katulajeja sekä tanssiteatteria.

Tanssilassa Alina on opettanut keväästä 2017.

Vera Nevanlinna

Vera Nevanlinna on tehnyt pitkän uran ammattitanssijana esiintyen lukuisten koti- ja ulkomaisten koreografien teoksissa. Hän on myös toiminut koreografina ja esiintynyt ympäri maailmaa, mm. Shanghaissa, Yokohamassa, New Yorkissa ja Los Angelesissa. Lisäksi hän on tehnyt useita monitaiteellisia yhteistöitä eri alojen taiteilijoiden kanssa. Hän on toiminut Zodiak – Uuden tanssin keskuksen taiteellisena johtajana, soittanut rumpuja yhtyeessä Branden Women sekä valmistunut freelance-valokuvaajaksi Muurlan kansanopistosta ennen tanssijan opintojaan. Tällä hetkellä hän toimii vierailevana tanssijana Tukholman Cullberg-baletissa. Vera on opettanut kursseja Zodiak - Uuden tanssin keskuksessa sekä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa Helsingissä, Montclair State Universityssä New Jerseyssä, University of Californiassa, Los Angelesissa ja Berkelyssä sekä Henry Jurriens Foundation-koulussa Amsterdamissa. Vera opiskelee tällä hetkellä joogaopettajaksi Kaisa Kärkkäisen johdolla. Vera on opettajana kannustava, heittäytyvä, intuitiivinen ja tarkka. Vera aloitti Tanssilassa syksyllä 2017.

Päivi Laukkanen

Päivi on tanssinut lapsesta saakka ja harrastus vei hänet aina tanssinopettajaksi asti. Päivi valmistui Savonia amk:sta 2014 pääaineena nykytanssi. Muita tuttuja tanssilajeja ovat jazztanssi, baletti, showtanssi, lyrical sekä erilaiset lattaritanssit. Vuosien aikana hän on tehnyt paljon myös sirkusta, Australiassakin asti. Sirkuksessa hän on perehtynyt paljon akrobatiaan, käsilläseisontaan ja pariakrobatiaan, mikä näkyy myös hänen tanssityylissään. Päivi on luova koreografi ja hänen tuntinsa ovat mielikuvitusrikkaita liikemaailmaltansa. Tanssilassa Päivi aloittaa syksyllä 2018.

Silja Kähkönen

Silja on tanssinut 14 vuotta, joista kuusi erikoiskoulutusryhmässä. Siljan pääaine on ollut klassinen baletti ja sen lisäksi hän on tanssinut jazztanssia, nykytanssia, lyricalia, comercialia ja karakteritanssia. Kilpailumenestystä on mm. Valtakunnallisen Balettikilpailun ryhmien 1. ja 3. sija. Silja on suorittanut tanssin laajan oppimäärän perusopinnot. Tanssilassa Silja aloitti kesällä 2018.

Ville Nylén

Ville Nylén on Vantaan ja Kuopion kautta Helsinkiin päätynyt monipuolinen tanssinalan ammattilainen. Hän on valmistunut tanssinopettajaksi Savonia ammattikorkeakoulusta vuonna 2014 ja tällä hetkellä hän opiskelee Teatterikorkeakoulussa tanssinopettajan maisteriohjelmassa. Villellä on kokemusta taiteilijana sekä opettajana toimimisesta vaihtelevissa yhteisöissä ja usein monitaiteisissa konteksteissa. Hänen osaamiseensa kuuluvat erityisesti nykytanssi, tanssin varhaiskasvatus, improvisaatio ja taiteen soveltava käyttö. Ville pitää tanssissa tärkeänä aitoa kohtaamista, elämyksellisyyttä ja uuden yllättävän äärellä olemista, unohtamatta liikkeen ja vauhdin riemua. Ville aloittaa Tanssilassa syksyllä 2018.

Tanssilan tiivarien opettajat kaudella 2018–2019

Elisa Lejeune

Elisa Lejeune

Elisa Lejeune

Elisa on lapsesta pitäen harrastanut tanssia ja sen ohella myös sirkusta teatteria ja telinevoimistelua. Lastenhoitajana Elisa on toiminut 8 vuotta, ja tällä hetkellä hän opiskelee Helsingin yliopistossa lastentarhanopettajaksi sekä Teatterikorkeakoulussa tanssitaiteen linjalla tanssijaksi. Elisa tanssiikin edelleen myös itse aktiivisesti.

Elisa on opettanut Tanssilassa keväästä 2015 alkaen.

Keväästä 2018 Elisa pitää tanssisynttäreitä ja on mukana erilaisissa tapahtumissa. Muuten hän keskittyy keväästä enemmän teatterikorkeakoulun opintoihin sekä tanssijan töihin.

Carolina Puukko

Carolina on toiminut opettajana Tanssilassa vuodesta 2015 alkaen. Carolina on tullut tutuksi monien lastenleirien johtajana. Carolin on koulutukseltaan lastentarhanopettaja sekä luokanopettaja. Carolinan tanssitaustalla on katutanssilajeja, salsaa sekä erilaisia tiiviskursseja muissa lajeissa.