Opettajat

Opettajien email-osoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@tanssila.fi.  (Huom! Ei koske tiiviskurssien opettajia.)

Opettajat yhteiskuvassa syksyllä 2016

Opettajilla on tiiviisti erilaisia koulutuksia - tässä lasten liikkuvuusharjoittelun koulutuksessa tammikuussa 2017, ohjaajana Jaana Nurminen.

Iiris Salmenmaa

CV pähkinänkuoressa

* Tanssilan rehtori ja edustusryhmien ja lastentanssin vastaava opettaja.

* Lastentarhanopettajan työ 2015->

* Ammattitanssija, koulututtautunut Suomessa, Helsingin tanssiopiston laajan koulutuksen tutkinto sekä tanssijan tutkinto Suomen kansallisooppeeran balettioppilaitos.

*Työskennellyt Suomen lisäksi Sveitsissä (2006-2007) ja Virossa (2004-2005) sekä kiertueilla mm. Ranskassa, Saksassa, Latviassa (2004, 2013-2014).

* Tanssii freelancerina erilaisissa kokoonpanoissa alk. 2009-> mm. Pieni Suomalainen balettiseurue, Ulpu Dance company, Nexus Dancers, Seastars Dancers, Ballet Classique du Paris

* Lastentarhanopettaja, kasvatustieteen kandidaatti, Helsingin yliopisto, 2013

* Opiskelee varhaiskasvatuksen maisteriohjelmassa Helsingin yliopistossa, 2013->

* Toiminut tanssinopettajana vuodesta 2006 alkaen sekä tehnyt leiritoiminnanjohtajan töitä vuodesta 2010 alkaen

* Kilpaillut kilpatanssissa (vakiotanssit sekä latinalaistanssit) 2007-2014.

Marjukka Lukkaroinen

Marjukka on harrastanut tanssia ja muuta liikuntaa lapsesta saakka. Hän treenaa ja kilpailee yhä aktiivisesti tanssin parissa. Marjukka on kilpaillut ja menestynyt lajissaan niin SM-kuin MM-tasollakin.

Marjukka on työskennellyt tiiviisti opetus- ja ohjaustehtävissä lasten parissa usean vuoden ajan. Tällä hetkellä Marjukka opiskelee luokanopettajaksi Helsingin yliopistossa.

Tanssilassa Marjukka on opettanut syksystä 2015 alkaen. Marjukka toimii kouluikäisten tuntien vastuuopettajana nyky- ja showtanssin osalta Tanssilassa vuonna 2017–2018. Marjukka opettaa myös Tanssilan edustusryhmiä, Jalokiviä.

Tanja Kautiainen

Tanja Kautiainen

Tanja Kautiainen

Tanja on ammattitanssija, joka on tanssinut Suomen kansallisbaletin lisäksi Virossa. Tanja on valmistunut Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta. Tanja on koulutukseltaan myös liikunnanohjaaja ja hän työskentelee Helsingin kaupungin liikuntavirastossa. Tanja on tällä hetkellä kotona 4 pienen lapsen kanssa. Tanjalla on vuosien tanssin opetuskokekumus lastentanssituntien, satubaletin ja baletin parista. Tanssilassa Tanja on opettanut syksystä 2016.
Tanja toimii kouluikäisten tuntien vastuuopettajana baletin osalta Tanssilassa vuonna 2017–2018. Tanja opettaa myös Tanssilan edustusryhmiä, Jalokiviä.

Karoliina Rosenberg

Karoliina

Karoliina

Karoliinan tanssitausta nuoruudesta on klassisessa baletissa. Hän on ammattiopinnoissaan syventynyt nykytanssiin ja valmistunut tanssijaksi Outokummun tanssin koulutuslinjalta 2014 ja valmistunut tanssinopettajaksi Savonia Ammattikorkeakoulusta. Karoliina on työskennellyt laaja-alaisesti taiteen kentällä niin tanssijana, koreografina kuin opettajana ja hän on erityisen kiinnostunut kehosta ja sen rajattomuudesta, kaikesta mitä meissä jo on ja miten saisimme valjastettua sen käyttöömme omassa tanssissamme. Karoliina pitää arvossa opetuksen dialogisuutta ja kannustavaa oppimisilmapiiriä. Karoliina on ollut Tanssilassa opettajana vuodesta 2016. Karoliina aloittaa Jalokivien opettajana syksystä 2018.

Milena Tuominen

Milena Tuominen

Milena Tuominen

Milena aloitti tanssimisen 3-vuotiaana ja tuli valituksi Helsingin Tanssiopiston erikoiskoulutusluokalle 8-vuotiaana. Milena suoritti laajan koulutuksen Helsingin Tanssiopiston erikoiskoulutusluokalla ja valmistui Sibelius-lukion tanssilinjalta vuonna 2004. Milena täydensi opintojaan suorittamalla näyttötutkinnon Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksessa, ja valmistui sieltä ammattitanssijaksi vuonna 2006. Hän on tanssinut ammattilaisena balettiryhmässä Tartossa, Virossa vuosina 2008-2012. Ryhmän produktioihin kuuluivat klassiset baletit, nykybaletit, nykytanssiteokset, musikaalit, oopperat ja operetit.

Milena on opettanut lastentanssia ja balettia Suomessa. Tartossa asuessaan hän opetti tanssijan työnsä ohella nykytanssia balettikoulun oppilaille sekä balettia voimistelijoille.

Milena on toiminut Tanssilan opettajana keväästä 2016 ja toimii aikuisten tuntien vastuuopettajana Tanssilassa vuonna 2017–2018. Milena opettaa myös Tanssilan edustusryhmiä, Jalokiviä.


Ljudmila Korhonen

Ljudmila Korhonen

Ljudmila Korhonen

Ljudmila Korhonen on valmistunut tanssinopettajaksi Turun ammattikorkeakulusta tanssinopettajaksi vuonna 2013. Ljudmila on tanssinut balettia ja muita tanssilajeja lapsesta saakka. Ljudmila on tanssinut sekä Venäjällä että Tampereen konservatoriolla. Jo nuorena Ljudmila haaveili tanssinopettajan työstä, sillä tanssi on aina ollut hänen rakkain harrastuksensa. Ljudmila on opettanut useissa tanssikouluissa Ljudmilan pääopetuslajeja ovat lastentanssi, balettia, jazz sekä nykytanssi. Tanssilassa Ljudmila on aloittanut syksyllä 2016.

Iina Ruohomäki

Iina Ruohomäki

Iina Ruohomäki

Iina on tanssinut pienestä pitäen ja 7-vuotiaana hän alkoi tanssia Porissa maineikkaassa Liisa Nojosen koulun erikoiskoulutusluokalla. Lajeihin on kuulunut baletti, jazz, nykytanssi, showjazz sekä hip hop. Iina on suorittanut tanssitaiteen perusopinnot. Nykyään hän opiskelee ammattikorkeakoulussa liiketaloutta ja kieliä. Iina aloitti syksyllä 2016 Tanssilassa opettamisen sekä tanssimisen Smaragdit-edustusryhmässä.

Veera Räsänen

Veera Räsänen

Veera Räsänen

Veera on aloittanut tanssiharrastuksensa Mikkelissä. Alussa lajeina oli baletti ja nykytanssi, mutta myöhemmin mukaan tuli monenlaisia lajeja aina afrosta, itämaiseen ja flamecoon asti. Peruskoulun päätyttyä Veera haki opiskelemaan Kuopion Yhteiskoulun musiikkilukion tanssilinjalle, josta hän valmistui syksyllä 2013. Ammattitanssijaksi Veera valmistui 2018. Veera opettaa useissa tanssikouluissa ja hänen päälajejaan ovat nykytanssi, lastentanssi, tanssiakrobatia ja sieva. Tanssilassa Veera aloitti 2017 keväällä.

Alina Pappi

Alina Pappi

Alina Pappi

Alina valmistui tanssitaiteen kandidaatiksi Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance -korkeakoulusta kesällä 2016. Kolmen Lontoossa vietetyn opiskeluvuoden jälkeen hän palasi Suomeen, mutta jatkaa työskentelyä tanssijana, koreografina, tanssinopettajana sekä tapahtumatuottajana kotimaansa lisäksi myös ulkomailla.

Ammattiopinnoissaan Alina syventyi mm. nykytanssin eri tekniikoihin, balettiin, improvisaatioon ja Labanin liikeanalyysiin. Nykytanssin ja baletin lisäksi hänen tanssitaustaansa sisältyy myös karakteria, jazzia, katulajeja sekä tanssiteatteria.

Tanssilassa Alina on opettanut keväästä 2017.

Vera Nevanlinna

Vera Nevanlinna on tehnyt pitkän uran ammattitanssijana esiintyen lukuisten koti- ja ulkomaisten koreografien teoksissa. Hän on myös toiminut koreografina ja esiintynyt ympäri maailmaa, mm. Shanghaissa, Yokohamassa, New Yorkissa ja Los Angelesissa. Lisäksi hän on tehnyt useita monitaiteellisia yhteistöitä eri alojen taiteilijoiden kanssa. Hän on toiminut Zodiak – Uuden tanssin keskuksen taiteellisena johtajana, soittanut rumpuja yhtyeessä Branden Women sekä valmistunut freelance-valokuvaajaksi Muurlan kansanopistosta ennen tanssijan opintojaan. Tällä hetkellä hän toimii vierailevana tanssijana Tukholman Cullberg-baletissa. Vera on opettanut kursseja Zodiak - Uuden tanssin keskuksessa sekä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa Helsingissä, Montclair State Universityssä New Jerseyssä, University of Californiassa, Los Angelesissa ja Berkelyssä sekä Henry Jurriens Foundation-koulussa Amsterdamissa. Vera on opettajana kannustava, heittäytyvä, intuitiivinen ja tarkka. Vera aloitti Tanssilassa syksyllä 2017.

Vera teoksessa News. Kuva: Riikka Sundqvist.

Tanssilan sijaiset ja tiivarien opettajat kaudella 2018–2019

Elisa Lejeune

Elisa Lejeune

Elisa Lejeune

Elisa on lapsesta pitäen harrastanut tanssia ja sen ohella myös sirkusta, teatteria ja telinevoimistelua. Lastenhoitajana Elisa on toiminut 8 vuotta, ja tällä hetkellä hän opiskelee Helsingin yliopistossa lastentarhanopettajaksi sekä Teatterikorkeakoulussa tanssitaiteen linjalla tanssijaksi. Elisa tanssiikin edelleen myös itse aktiivisesti.

Elisa on opettanut Tanssilassa keväästä 2015 alkaen.

Keväästä 2018 Elisa pitää tanssisynttäreitä ja on mukana erilaisissa tapahtumissa. Muuten hän keskittyy keväästä enemmän teatterikorkeakoulun opintoihin sekä tanssijan töihin.

Helmi Pirkola

Helmi on harrastanut useita eri tanssilajeja, sirkusta ja musiikkiteatteria lapsesta asti. Tällä hetkellä hän treenaa ja kilpailee aktiivisesti päälajeinaan voguing ja tankotanssi. Lisäksi aiempaa menestystä löytyy cheertanssin parista niin SM- kuin EM-tasollakin. Helmi on opettajana iloinen, innostava ja helposti lähestyttävä ja Helmin tunneilla onkin kaikkia kannustava ilmapiiri. Tanssilassa Helmi aloitti 2017 apuopettajana ja onkin sijaistanut aktiivisesti erilaisia tunteja. Keväällä 2018 Helmi aloittaa omien ryhmiensä opettamisen.

Carolina Puukko

Carolina on toiminut opettajana Tanssilassa vuodesta 2015 alkaen. Carolina on tullut tutuksi

Jenna Tervala

Jenna Tervala

Jenna aloitti tanssimisen jo pienenä. Päätanssilaji on aina ollut showtanssi, mutta myös muita lajeja mm. hip hoppia, jazzia, balettia, kilpatanssia ja discoa on tullut tanssittua. Jenna on tanssinut 3 vuotta myös Tanssilan Smaragdit-ryhmässä. Jenna on opettanut vuodesta 2015 ja Tanssilassa hän on ollut opettajana keväästä 2016.

Jenna Tervala

Marjo Kiukaanniemi

Marjo Kiukaanniemi

Marjo Kiukaanniemi

Marjo Kiukaanniemi on tanssitaiteen maisteri, joka on valmistunut tanssijaksi Englannin Nortnern School of Contemporary Dancesta 2004, ja tanssinopettajaksi 2008 Teatterikorkeakoulusta. Tämän jälkeen opinnot ovat vieneet Marjon vielä musiikkiteatterin pariin Lahden Amk:hon, josta Marjo valmistui 2015. Marjon pohjalaji on nykytanssi, mutta viime vuosina argentiinalainen tango on kuljettanut enemmän ympäri maailmaa. Marjolla on oma ryhmä Tangoteatteri Kiukkarainen, joka esiintyy ja kiertää ahkerasti Suomessa ja maailmalla. Lapsia Marjo on opettanut Nurmijärven tanssiopistossa, Lahden musiikkiopistossa ja sirkuskoulu Woltissa. Marjon lasten tunnit perustuvat nykytanssiin, mielikuvituksen rikkaaseen käyttöön, rohkeuden etsitään ja fyysisten taitojen oppimisesta iloitsemiseen. Tanssilassa Marjoa aloittaa syksyllä 2016. Tanssilassa Marjoa aloittaa syksyllä 2016.