Opettajat

Opettajien email-osoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@tanssila.fi.  (Huom! Ei koske tiiviskurssien opettajia.)

Opettajat yhteiskuvassa syksyllä 2016

Opettajilla on tiiviisti erilaisia koulutuksia - tässä lasten liikkuvuusharjoittelun koulutuksessa tammikuussa 2017, ohjaajana Jaana Nurminen.

Iiris Salmenmaa

CV pähkinänkuoressa

* Tanssilan rehtori ja edustusryhmien ja lastentanssin vastaava opettaja.

* Lastentarhanopettajan työ 2015->

* Ammattitanssija, koulututtautunut Suomessa, Helsingin tanssiopiston laajan koulutuksen tutkinto sekä tanssijan tutkinto Suomen kansallisooppeeran balettioppilaitos.

*Työskennellyt Suomen lisäksi Sveitsissä (2006-2007) ja Virossa (2004-2005) sekä kiertueilla mm. Ranskassa, Saksassa, Latviassa (2004, 2013-2014).

* Tanssii freelancerina erilaisissa kokoonpanoissa alk. 2009-> mm. Pieni Suomalainen balettiseurue, Ulpu Dance company, Nexus Dancers, Seastars Dancers, Ballet Classique du Paris

* Lastentarhanopettaja, kasvatustieteen kandidaatti, Helsingin yliopisto, 2013

* Opiskelee varhaiskasvatuksen maisteriohjelmassa Helsingin yliopistossa, 2013->

* Toiminut tanssinopettajana vuodesta 2006 alkaen sekä tehnyt leiritoiminnanjohtajan töitä vuodesta 2010 alkaen

* Kilpaillut kilpatanssissa (vakiotanssit sekä latinalaistanssit) 2007-2014.

Marjukka Lukkaroinen

Marjukka Lukkaroinen

Marjukka Lukkaroinen

Marjukka on harrastanut tanssia ja muuta liikuntaa lapsesta saakka. Hän treenaa ja kilpailee yhä aktiivisesti tanssin parissa. Marjukka on kilpaillut ja menestynyt lajissaan niin SM-kuin MM-tasollakin.

Marjukka on työskennellyt tiiviisti opetus- ja ohjaustehtävissä lasten parissa usean vuoden ajan. Tällä hetkellä Marjukka opiskelee luokanopettajaksi Helsingin yliopistossa.

Tanssilassa Marjukka on opettanut syksystä 2015 alkaen.
Marjukka toimii myös kouluikäisten tuntien vastuuopettajana nyky- ja showtanssin osalta Tanssilassa vuonna 2017–2018.

Marjo Kiukaanniemi

Marjo Kiukaanniemi

Marjo Kiukaanniemi

Marjo Kiukaanniemi on tanssitaiteen maisteri, joka on valmistunut tanssijaksi Englannin Nortnern School of Contemporary Dancesta 2004, ja tanssinopettajaksi 2008 Teatterikorkeakoulusta. Tämän jälkeen opinnot ovat vieneet Marjon vielä musiikkiteatterin pariin Lahden Amk:hon, josta Marjo valmistui 2015. Marjon pohjalaji on nykytanssi, mutta viime vuosina argentiinalainen tango on kuljettanut enemmän ympäri maailmaa. Marjolla on oma ryhmä Tangoteatteri Kiukkarainen, joka esiintyy ja kiertää ahkerasti Suomessa ja maailmalla. Lapsia Marjo on opettanut Nurmijärven tanssiopistossa, Lahden musiikkiopistossa ja sirkuskoulu Woltissa. Marjon lasten tunnit perustuvat nykytanssiin, mielikuvituksen rikkaaseen käyttöön, rohkeuden etsitään ja fyysisten taitojen oppimisesta iloitsemiseen. Tanssilassa Marjoa aloittaa syksyllä 2016. Tanssilassa Marjoa aloittaa syksyllä 2016.

Tanja Kautiainen

Tanja Kautiainen

Tanja Kautiainen

Tanja on ammattitanssija, joka on tanssinut Suomen kansallisbaletin lisäksi Virossa. Tanja on valmistunut Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta. Tanja on koulutukseltaan myös liikunnanohjaaja ja hän työskentelee Helsingin kaupungin liikuntavirastossa. Tanja on tällä hetkellä kotona 4 pienen lapsen kanssa. Tanjalla on vuosien tanssin opetuskokekumus lastentanssituntien, satubaletin ja baletin parista. Tanssilassa Tanja on opettanut syksystä 2016.
Tanja toimii myös kouluikäisten tuntien vastuuopettajana baletin osalta Tanssilassa vuonna 2017–2018.

Karoliina Rosenberg

Karoliina

Karoliina

Karoliinan tanssitausta nuoruudesta on klassisessa baletissa. Hän on ammattiopinnoissaan syventynyt nykytanssiin ja valmistunut tanssijaksi Outokummun tanssin koulutuslinjalta 2014 ja viimeistelee tällä hetkellä pedagogisia opintojaan Savonia Ammattikorkeakouluun. Karoliina on työskennellyt laaja-alaisesti taiteen kentällä niin tanssijana, koreografina kuin opettajanakin ja on erityisen kiinnostunut kehosta ja sen rajattomuudesta, kaikesta mitä meissä jo on ja miten saisimme valjastettua sen käyttöömme omassa tanssissamme. Karoliina pitää arvossa opetuksen dialogisuutta ja kannustavaa oppimisilmapiiriä. Karoliina aloittaa Tanssilassa keväällä 2016.

Ljudmila Korhonen

Ljudmila Korhonen

Ljudmila Korhonen

Ljudmila Korhonen on valmistunut tanssinopettajaksi Turun ammattikorkeakulusta tanssinopettajaksi vuonna 2013. Ljudmila on tanssinut balettia ja muita tanssilajeja lapsesta saakka. Ljudmila on tanssinut sekä Venäjällä että Tampereen konservatoriolla. Jo nuorena Ljudmila haaveili tanssinopettajan työstä, sillä tanssi on aina ollut hänen rakkain harrastuksensa. Ljudmila on opettanut useissa tanssikouluissa Ljudmilan pääopetuslajeja ovat lastentanssi, balettia, jazz sekä nykytanssi. Tanssilassa Ljudmila on aloittanut syksyllä 2016.

Iina Ruohomäki

Iina Ruohomäki

Iina Ruohomäki

Iina on tanssinut pienestä pitäen ja 7-vuotiaana hän alkoi tanssia Porissa maineikkaassa Liisa Nojosen koulun erikoiskoulutusluokalla. Lajeihin on kuulunut baletti, jazz, nykytanssi, showjazz sekä hip hop.  Iina on suorittanut tanssitaiteen perusopinnot. Nykyään hän opiskelee ammattikorkeakoulussa liiketaloutta ja kieliä. Iina aloittaa syksyllä 2016 Tanssilassa opettamisen sekä tanssimisen Smaragdit edustusryhmässä.   

 

Milena Tuominen

Milena Tuominen

Milena Tuominen

Milena aloitti tanssimisen 3-vuotiaana ja tuli valituksi Helsingin Tanssiopiston erikoiskoulutusluokalle 8-vuotiaana. Milena suoritti laajan koulutuksen Helsingin Tanssiopiston erikoiskoulutusluokalla ja valmistui Sibelius-lukion tanssilinjalta vuonna 2004. Milena täydensi opintojaan suorittamalla näyttötutkinnon Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksessa, ja valmistui sieltä ammattitanssijaksi vuonna 2006. Hän on tanssinut ammattilaisena balettiryhmässä Tartossa, Virossa vuosina 2008-2012. Ryhmän produktioihin kuuluivat klassiset baletit, nykybaletit, nykytanssiteokset, musikaalit, oopperat ja operetit.

Milena on opettanut lastentanssia ja balettia Suomessa. Tartossa asuessaan hän opetti tanssijan työnsä ohella nykytanssia balettikoulun oppilaille sekä balettia voimistelijoille.

Milena on toiminut Tanssilan opettajana keväästä 2016.

Milena toimii myös aikuisten tuntien vastuuopettajana Tanssilassa vuonna 2017–2018.

Elisa Lejeune

Elisa Lejeune

Elisa Lejeune

Elisa on lapsesta pitäen harrastanut tanssia ja sen ohella myös sirkusta, teatteria ja telinevoimistelua. Lastenhoitajana Elisa on toiminut 8 vuotta, ja tällä hetkellä hän opiskelee Helsingin yliopistossa lastentarhanopettajaksi sekä Teatterikorkeakoulussa tanssitaiteen linjalla tanssijaksi. Elisa tanssiikin edelleen myös itse aktiivisesti.

Elisa on opettanut Tanssilassa keväästä 2015 alkaen.

Jenna Tervala

Jenna Tervala

Jenna Tervala

Jenna aloitti tanssimisen jo pienenä. Päätanssilaji on aina ollut showtanssi, mutta myös muita lajeja mm. hip hoppia, jazzia, balettia, kilpatanssia ja discoa on tullut tanssittua. Jenna on tanssinut 3 vuotta myös Tanssilan Smaragdit-ryhmässä. Jenna on opettanut vuodesta 2015 ja Tanssilassa hän on ollut opettajana keväästä 2016.

Veera Räsänen

Veera Räsänen

Veera Räsänen

Veera on aloittanut tanssiharrastuksensa Mikkelissä. Alussa lajeina oli baletti ja nykytanssi, mutta myöhemmin mukaan tuli monenlaisia lajeja aina afrosta, itämaiseen ja flamecoon asti. Peruskoulun päätyttyä Veera haki opiskelemaan Kuopion Yhteiskoulun musiikkilukion tanssilinjalle, josta hän valmistui syksyllä 2013. Tällä hetkellä Veera suorittaa tanssijan ammatillisia opintoja nykytanssin parissa. Veera opettaa useissa tanssikouluissa ja hänen pää lajinsa on: Nykytanssi, lastentanssi, tanssiakrobatia ja sieva. Tanssilassa Veera aloittaa 2017 keväällä.

Alina Pappi

Alina Pappi

Alina Pappi

Alina valmistui tanssitaiteen kandidaatiksi Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance -korkeakoulusta kesällä 2016. Kolmen Lontoossa vietetyn opiskeluvuoden jälkeen hän palasi Suomeen, mutta jatkaa työskentelyä tanssijana, koreografina, tanssinopettajana sekä tapahtumatuottajana kotimaansa lisäksi myös ulkomailla.

Ammattiopinnoissaan Alina syventyi mm. nykytanssin eri tekniikoihin, balettiin, improvisaatioon ja Labanin liikeanalyysiin. Nykytanssin ja baletin lisäksi hänen tanssitaustaansa sisältyy myös karakteria, jazzia, katulajeja sekä tanssiteatteria.

Tanssilassa Alina on opettanut keväästä 2017.

Melinda Karkola

Melindalla on takanaan usean vuoden tanssi-ja voimistelutausta ja aloitti viimeiseksi mainitun jo viisivuotiaana. Voimistelu vei useaan kilpailuun joista kotiintuomisina oli mm. SM-kulta vuonna 2013. Sen jälkeen Melinda aloitti tanssin, jossa päälajeina on ollut baletti, show sekä jazz. Hän on tanssinut Tanssilan edustusryhmä Smaragdeissa kolme vuotta, joukkueen perustamisesta lähtien.

Opettajana Melinda aloittaa syksyllä 2017, mutta on sitä ennen toiminut Tanssilan kesäleireillä ohjaajana useana vuotena.

Vera Nevanlinna

Vera Nevanlinna on tehnyt pitkän uran ammattitanssijana esiintyen lukuisten koti- ja ulkomaisten koreografien teoksissa. Hän on myös toiminut koreografina ja esiintynyt ympäri maailmaa, mm. Shanghaissa, Yokohamassa, New Yorkissa ja Los Angelesissa. Lisäksi hän on tehnyt useita monitaiteellisia yhteistöitä eri alojen taiteilijoiden kanssa. Hän on toiminut Zodiak – Uuden tanssin keskuksen taiteellisena johtajana, soittanut rumpuja yhtyeessä Branden Women sekä valmistunut freelance-valokuvaajaksi Muurlan kansanopistosta ennen tanssijan opintojaan. Tällä hetkellä hän toimii vierailevana tanssijana Tukholman Cullberg-baletissa. Vera on opettanut kursseja Zodiak - Uuden tanssin keskuksessa sekä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa Helsingissä, Montclair State Universityssä New Jerseyssä, University of Californiassa, Los Angelesissa ja Berkelyssä sekä Henry Jurriens Foundation-koulussa Amsterdamissa. Vera on opettajana kannustava, heittäytyvä, intuitiivinen ja tarkka. Vera aloittaa Tanssilassa syksyllä 2017.

Vera teoksessa News. Kuva: Riikka Sundqvist.

Annamari Keskinen

Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksen ammatillisen koulutuksen jälkeen Annamari on toiminut ammattitanssijana kansainvälisissä ryhmissä ja kokoonpanoissa mm. Espanjassa, Englannissa, Saksassa, Kreikassa, Belgiassa ja Irlannissa. Viimeisen 13 vuoden aikana hän on tanssinut nykytanssiryhmissä kuten Staatstheater Kassel, Helka, Mouvoir, Rootless Root, NDC Wales, Rafael Bonachela Company ja IT Dansa. Koreografeista mainitakkoon Johannes Wieland, Jozef Frucek ja Linda Kapetanea, Helder Seabra, Stephanie Tiersch, Chris Harring, Rafael Bonachela ja Andonis Foniadakis. Siinä sivussa Annamari on luonut myös omia teoksia, Espanjassa, Walesissa ja Saksassa. Vuonna 2011 hän sai Staatstheater Kasselin ja Kasselin kaupungin "Nachswuchspreis der Fördergesellschaft” palkinnon (lupaava nuori lahjakkuus) yhdessä näyttelijä Sebastian Klein:n kanssa.

Annamarin kiinnostuksen kohteita ovat mm. unohdetut ihmiset/asiat ja ”näkymättömän näkyväksi tekeminen”. Teoksillaan ja opetustunneillaan hän toivoo lisäävän tietoisuutta niin itsessään, oppilaissaan, kanssa esiintyjissä kun katsojissakin siitä mikä meitä täällä ympäröi. Oli se sitten fyysisen, tunteellisen tai henkisen kokemuksen kautta.

Annamari on opettanut ja pitänyt workshoppeja ammattilaisille ja amatööreille Saksassa, Irlannissa ja Waless:ssa. Annamari aloittaa Tanssilassa syksyllä 2017.

Tiiviskurssien opettajat

Paula Perhoniemi

Paula

Olen koulutukseltani liikunnanohjaaja (AMK), kasvatustieteiden maisteri sekä liikunnanopettaja (AO). Toimin tällä hetkellä päätoimisena liikunnanopettajana, mutta olen opettajan työn ohella tehnyt erilaisia liikunta-alan töitä jo 15 vuoden ajan. Olen toiminut erimerkiksi TYHY-liikunnan parissa, lasten ja nuorten sekä aikuisten ryhmäliikuntaohjaajana (esim. Vipeltävä Siili, Elixia, Vuokatin urheiluopisto, FitStudia, UpLife) sekä ammattiurheilijoiden fysiikkavalmentajana. Intohimonani on erityisesti tanssi ja kehonhuolto. Olen tanssinut Helsingin tanssiopistossa lähes 20 vuotta lajeina nykytanssi, baletti sekä showtanssi. Olen liikunnanohjaajaopiskeluissani erikoistunut kunto- ja terveysliikuntaan ja tätä kautta kouluttautunut Method Putkisto-ohjaajaksi, ja myöhemmin Elixian pilates -ohjaajaksi. Pilateksessasi keskityn keskivartalon vahvistamisen lisäksi kokonaisvaltaiseen selän hyvinvointiin sekä fyysiseen ja psyykkiseen tasapainoon.
Tanssilassa Paula opettaa keväällä 2017 pilatesta ja syvävenyttelyä.