Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Nyky- ja showtanssitunnit


Tuike - show- ja nykytanssin alkeet (7-9v.) Kenelle?

Tuike-tunti sopii tanssimisesta innostuneille 7-9-vuotiaille lapsille. Tunti sopii aloittelijoille tai jo jonkin verran tanssineille lapsille. Tunti sopii hyvin seuraavaksi tunniksi Taikatanssin jälkeen. Tuike-tunnille hyvänä pohjana on Taikatanssin tai muun liikunnan tai voimistelun perusteet. Tunnin kesto on 60 minuuttia.


Tunnin kuvaus

Tuike-tunneilla opitaan show- ja nykytanssin perusteita. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti liikkumisen ja esiintymisen taitoja. Show- ja nykytanssin perusteisiin kuuluvat erilaiset hypyt ja piruetit, liikkuvat askelsarjat, tasapainoilut, improvisaatio ja monipuoliset koreografiat. Ajoittain tunneilla harjoitellaan myös erilaisia välinetaitoja, kuten hyppynarujen, hulavanteiden ja pallojen käyttöä. Monipuoliset Tuike-tunnit antavat hyvän pohjan show- ja nykytanssin jatkamiseen. Tuike-ryhmät esiintyvät myös Tanssilan näytöksissä, ja esiintymisen harjoittelu on olennainen osa tanssituntia.


Tähdet - showtanssi (10-13v.)

Kenelle?

Tähdet-showtanssitunti sopii 10-13-vuotiaille nuorille, joilla on jo aiempaa tanssi- tai liikuntataustaa esimerkiksi voimistelusta. Tähdet-showtanssitunteja on eri tasoisia.

Tunnin kuvaus

Showtanssi on monipuolinen ja näyttävä tanssilaji, joka yhdistelee eri tanssityylejä. Tähtien showtanssitunneilla harjoitellaan monipuolisesti tanssin elementtejä kuten piruetteja, jalanheittoja, hyppyjä sekä erilaisia askelsarjoja. Tunneilla harjoitellaan myös rohkeasti eläytymistä ja monipuolista ilmaisua. Tunneilla tehdään tehokkaat alkulämmittelyt, lihaskuntoa, erilaisia tekniikkaharjoituksia, liikkuvia sarjoja ja vauhdikkaita koreografioita. Tähdet esiintyvät myös Tanssilan näytöksissä, ja esiintymisen harjoittelu on olennainen osa tanssituntia. Tähtien on myös mahdollista osallistua johonkin pääkaupunkiseudun tanssikisaan tai -katselmukseen. Tästä sovitaan ryhmäkohtaisesti ryhmän innostuksen mukaan.


Loiste – Showtanssin jatkotaso (14-17v.)

Kenelle?

Loiste-showtanssitunti sopii n. 14-17 v. nuorille, joilla on jo aiempaa tanssitaustaa. Tämä tunti sopii hyvin Intensiivi 2-3 ryhmän tanssijoille!

Tunnin kuvaus

Showtanssi on monipuolinen ja näyttävä tanssilaji, joka yhdistelee eri tanssityylejä. Loiste-tunnilla harjoitellaan monipuolisesti tanssin elementtejä kuten piruetteja, jalanheittoja, hyppyjä sekä erilaisia askelsarjoja. Myös ilmaisua ja eläytymistä harjoitellaan. Tunti alkaa alkulämmittelystä ja etenee lihaskuntoon, tekniikkaharjoituksiin, liikkuviin sarjoihin. Lopputunnista harjoitellaan koreografiaa. Loiste-tanssijat esiintyvät myös Tanssilan näytöksissä. Ryhmän on myös mahdollista osallistua pääkaupunkiseudulla kisoihin, tästä sovitaan ryhmäkohtaisesti.


Latinoshow-tunti nuorille ja teineille (12v.+)

Kenelle?

Latinoshow-tunti sopii nuorille, joilla on kiinnostusta esiintyä ja kilpailla latinoshow-koreografioilla. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita.

Tunnin kuvaus

Latinoshow-tunnilla tehdään latinoshown tekniikkaa sekä harjoitellaan latinoshown kilpailujen ja esitysten koregrafioita. Ryhmään ei tarvitse erikseen pyrkiä mukaan ja voit valita tunnin lukujärjestyksestä. Muodostelma ja pienryhmä teoksia harjoittelevat kaikki tunnilla käyvät, kilpailu kokoonpanot valitaan vuoden aikana. Pyrimme, että kaikki halukkaat pääsevät latinoshown muodostelma ryhmään. Mikäli ilmoittaudut tähän ryhmään, huomaathan että ryhmässä tanssiminen vaatii sitoutumista sillä päätavoitteena on latinoshown SM-kilpailut. Latinoshown koreografioissa ja ryhmässä mukana oleminen sisältää myös tiiviskurssi viikonloppuja kauden aikana. Tiiviskursseja on noin viisi lukukaudessa, eli noin viisi syksyllä ja viisi keväällä. Viikonloppukurssit järjestetään useimmiten sunnuntaisin iltapäivisin. Tiiviskurssit maksetaan erikseen (paitsi edustusryhmien tanssijat, joilla tämä kuuluu kausimaksuun). Latinoshown koreografeina toimivat Maria Kangasaho ja Iiris Salmenmaa.

Edistyneiden nuorten nykytanssitunti

Kenelle?

Edistyneen tason nuorille, keillä on tanssitaustaa jo useammalta vuodelta. Sopii hyvin Intensiivi 3 -ryhmän tanssijoille.

Tunnin kuvaus

Nykytanssitunti alkaa lämmittelystä ja etenee lattiatyöskentelyn kautta liikkuviin sarjoihin. Lopputunnista työstetään koreografiaa. Nykytanssitunnin tanssijat esiintyvät myös Tanssilan näytöksissä.


Nyky/show TEKNIIKKA-tunnit eri ikäisille

Tanssilalla on lukujärjestyksessä myös runsaasti TEKNIIKKA-liitteellä olevia nyky/show-tunteja. Nämä tunnit ovat avoimia kaikille. Tunneilla ei tehdä esitystä.Nykytanssi - Aikuiset (15v.+)

Kenelle?

Aikuisten nykytanssitunti on tarkoitettu yli 15-vuotiaille tanssijoille. Nykytanssi sopii kaikille aikuisille ikään ja kokoon katsomatta. Tunneilla opitaan nykytanssitekniikkaa ja tehdään luovia harjoitteita. Nykytanssitunneilla on useita eri tasoja.

Tunnin kuvaus

Nykytanssitunneilla liikutaan monipuolisesti koko kehoa hyödyntäen. Tunneilla syvennetään nykytanssin tekniikkaa sekä tehdään monipuolisesti erilaisia kehon käytön harjoitteita eri tasoissa. Improvisaatiolla ja oman luovuuden hyödyntämisellä on tärkeä osa nykytanssissa. Nykytanssitunneilla tehdään alkulämmittelyt, erilaisia nykytanssin tekniikan harjoitteita, liikkuvia sarjoja ja monipuolisia koreografioita.

Dancemix - Aikuiset (15v.+)

Kenelle?

Aikuisten dancemix on tarkoitettu yli 15-vuotiaille tanssijoille. Tunti sopii kaikille aikuisille ikään ja kokoon katsomatta. Tunneilla tutustutaan eri tanssityyleihin ja tehdään luovia harjoitteita. Dancemix-tunti on tasoltaan avoin.

Tunnin kuvaus

Dancemix-tunnilla liikutaan monipuolisesti eri musiikkien tahdissa. Taso on avoin ja kaikki ovat tervetulleita mukaan tutustumaan tanssin maailmaan. Tuntiin kuuluu alkulämmittelyt, erilaisia tekniikan harjoitteita, liikkuvia sarjoja sekä koregrafiaa.