Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Nyky- ja showtanssitunnit


Tuike – show- ja nykytanssi 6–9-vuotiaat

Tuike-tunnilla harjoitellaan show -ja nykytanssin perusteita. Tuike-tunnin kesto on 60 minuuttia. Show- ja nykytanssiin kuuluvat erilaiset hypyt, piruetit, liikkuvat askelsarjat, tasapainot, improvisaatio ja monipuoliset koreografiat. Ajoittain tunneilla harjoitellaan myös erilaisia välinetaitoja, kuten hyppynarujen, hulavanteiden ja pallojen käyttöä. Lisäksi tunneilla tehdään luovia ja tanssillisia harjoitteita. Tunneilla kehitetään myös liikkuvuutta ja opetellaan kehonhuoltoa lasten ikätaso huomioiden. Tunneilla tanssitaan pääasiassa showtanssimaailman musiikkeihin.

Tuike-tunneilla valmistetaan esitys Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Esitys tehdään tanssitunnin tuntisarjojen pohjalta ja esityksen pääpaino on tanssisarjan tekemisessä lavalla.

Kenelle?

- Tuike-nyky/show alkeet sopii 6–8-vuotiaille tanssijoille, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta nyky- ja showtanssista. Edustusryhmien 6–7-vuotiaat Zirkonit tanssivat Tuike -tanssin alkeistasolla.

-Tuike-nyky/show alkeisjatko sopii 7–9-vuotiaille tanssijoille, jotka ovat tanssineet noin vuoden show- ja nykytanssia. Edustusryhmien 7–8-vuotiaat Topaasit sekä osa 7-vuotiaista Zirkoneista tanssivat Tuike-tanssin alkeisjatko-tasolla.

Tuike sopii hyvin seuraavaksi tanssitunniksi Taikatanssin (5,5–7v.) jälkeen. Tuike-tunnille voi myös tulla ilman aiempaa tanssikokemusta.

2-3 vuoden Tuike-tuntien jälkeen tanssija on valmis siirtymään Tähdet-showtanssiin tai Tähdet-nykytanssiin.Tähdet – show- tai nykytanssi 8–11-vuotiaat

Tähdet-tasolla nyky- ja showtanssille on omat tunnit. Tanssija voi siis itse valita haluaako painottaa nyky- vai showtanssia! Monet tanssijat myös käyvät molempien tanssilajien tunneilla. Tähdet-tunnin pituus on 60 minuuttia.

Showtanssi on monipuolinen ja näyttävä tanssilaji, joka yhdistelee eri tanssityylejä. Tähdet- showtanssitunneilla harjoitellaan monipuolisesti tanssin elementtejä kuten piruetteja, jalanheittoja, hyppyjä sekä erilaisia askelsarjoja. Tunneilla harjoitellaan myös rohkeasti eläytymistä ja monipuolista ilmaisua. Tunneilla tehdään tehokkaat alkulämmittelyt, lihaskuntoa, erilaisia tekniikkaharjoituksia, liikkuvia sarjoja ja vauhdikkaita koreografioita. Tunneilla kehitetään myös liikkuvuutta ja opetellaan kehonhuoltoa lasten ikätaso huomioiden.

Tähdet-nykytanssitunneilla syvennetään nykytanssin tekniikkaa sekä tehdään erilaisia kehon käytön harjoitteita eri tasoissa. Improvisaatiolla ja oman luovuuden hyödyntämisellä on tärkeä osa nykytanssissa. Nykytanssitunneilla tehdään alkulämmittelyt, erilaisia nykytanssin tekniikan harjoitteita, liikkuvia sarjoja ja monipuolisia koreografioita. Tunneilla on myös kehonhuoltoa ja liikkuvuutta kehittäviä harjotteita.

Tähdet-tunneilla tehdään esitys Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Esitys tehdään tanssitunnin tuntisarjojen pohjalta ja esityksen pääpaino on tanssisarjan tekemisessä lavalla.


Kenelle?

- Tähdet perustaso sopii 8–10-vuotiaille tanssijoille, joilla on noin kahden vuoden kokemus nyky- ja showtanssista tai esimerkiksi voimistelusta. Edustusryhmien 8–9-vuotiaat Opaalit sekä osa 8-vuotiaista Topaaseista tanssivat Tähdet -perustasolla.

- Tähdet jatkotaso sopii 9–11-vuotiaille tanssijoille, jotka ovat tanssineet noin kolme vuotta nyky- ja showtanssia tai esimerkiksi voimistelusta. Edustusryhmien 9–10-vuotiaat Safiirit sekä osa 9-vuotiaista Opaaleista tanssivat Tähdet jatkotasolla.

Noin neljän vuoden tanssikokemuksen jälkeen tanssija on valmis siirtymään Loiste-tunneille.


Loiste – showtanssi ja nykytanssi 10 - 13 -vuotta

Loiste-tasolla nyky- ja showtanssille on omat tunnit. Tanssija voi siis itse valita haluaako painottaa nyky- vai showtanssia! Monet tanssijat myös käyvät molempien tanssilajien tunneilla. Loiste-tunnin pituus on 60 minuuttia.

Showtanssi on monipuolinen ja näyttävä tanssilaji, joka yhdistelee eri tanssityylejä. Tähtien showtanssitunneilla harjoitellaan monipuolisesti tanssin elementtejä kuten piruetteja, jalanheittoja, hyppyjä sekä erilaisia askelsarjoja. Tunneilla harjoitellaan myös rohkeasti eläytymistä ja monipuolista ilmaisua. Tunneilla tehdään tehokkaat alkulämmittelyt, lihaskuntoa, erilaisia tekniikkaharjoituksia, liikkuvia sarjoja ja vauhdikkaita koreografioita. Tunneilla on myös kehonhuoltoa ja erilaisia venytyksiä.

Nykytanssitunneilla syvennetään nykytanssin tekniikkaa sekä tehdään erilaisia kehon käytön harjoitteita eri tasoissa. Improvisaatiolla ja oman luovuuden hyödyntämisellä on tärkeä osa nykytanssissa. Nykytanssitunneilla tehdään alkulämmittelyt, erilaisia nykytanssin tekniikan harjoitteita, liikkuvia sarjoja ja monipuolisia koreografioita. Tunneilla on myös kehonhuoltoa ja erilaisia venytyksiä.

Loiste-tunneilla valmistetaan esitys Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Esitys tehdään tanssitunnin tuntisarjojen pohjalta ja esityksen pääpaino on tanssisarjan tekemisessä lavalla.


Kenelle?

- Loiste perustaso sopii 10–12-vuotiaille tanssijoille, joilla on noin 4-5 vuoden kokemus show- ja nykytanssista tai noin 3-4 vuotta, kun on tanssinut useamman kerran viikossa. Edustusryhmien 10–11-vuotiaat Spinellit sekä osa 10-vuotiaista Safiireista tanssivat Loiste alkeistasolla.

- Loiste jatkotaso sopii 11–13-vuotiaille tanssijoille, jotka ovat tanssineet noin 5-6 vuotta show- ja nykytanssia tai 4-5 vuotta, kun on tanssinut useamman kerran viikossa. Edustusryhmien 11–12-vuotiaat Ametistit sekä osa 10-vuotiaista Spinelleistä tanssivat Loiste jatkotasolla.

Noin 5-6 vuoden tanssituntien jälkeen tanssija on valmis siirtymään show- ja nykytanssin edistyneiden tekniikkatunneille.


Show- ja nykytanssin tekniikka edistyneet 12 + -vuotiaat

Edistyneen tason show- ja nykytanssin tekniikka -tunnit ovat 75 minuutin pituisia. Show- ja nykytanssitunti alkaa lämmittelystä ja etenee lattiatyöskentelyn kautta liikkuviin sarjoihin. Lopputunnista työstetään koreografiaa. Tunneilla tehdään myös kehonhuoltoa sekä kehitetään liikkuvuutta.

Show- ja nykytanssin tekniikka edistyneet tunnilla ei valmistella esitystä Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Esiintymistä toivoville nuorille suosittelemme nykytanssin koreografiaryhmä Eclipseä sekä showtanssin koreografiaryhmä Miragea!Nyky- ja showtanssi – Aikuiset (15v.+)


Tunneilla harjoitellaan tanssitekniikkaa ja harjoitellaan monipuolista ilmaisua. Tunneilla tehdään tehokkaat alkulämmittelyt, lihaskuntoa, erilaisia tekniikkaharjoituksia, liikkuvia sarjoja ja koreografioita. Kehonhuolto sekä venyttelyt kuuluvat myös tuntiin.

Tanssitunneilla liikutaan monipuolisesti koko kehoa hyödyntäen. Improvisaatiolla ja oman luovuuden hyödyntämisellä on tärkeä osa varsinkin nykytanssissa. Aikuisille on eri tasoisia tanssitunteja.

Aikuisten tunneilla valmistetaan esitys Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin ryhmän niin halutessaan. Esitys tehdään tanssitunnin tuntisarjojen pohjalta ja esityksen pääpaino on tanssisarjan tekemisessä lavalla.


Kenelle?

Aikuisten tanssitunnit ovat tarkoitettu yli 15-vuotiaille tanssijoille. Nyky- ja showtanssi sopii kaikille aikuisille ikään ja kokoon katsomatta.

Alkeet-tasolle ovat tervetulleita kaikki! Muutaman vuoden tanssituntien jälkeen sopiva taso on perustaso, josta edetään jatkotasolle.


Nykymix – Aikuiset (15v.+)

Aikuisten tunnit ovat tarkoitettu yli 15-vuotiaille tanssijoille. Nykymix-tunneilla tutustutaan nykytanssin liikekieleen, harjoitellaan tanssitekniikkaa ja tehdään luovia harjoitteita. Tunti etenee alkulämmittelyistä monipuolisiin tekniikkasarjoihin ja lopputunnista tehdään koreografiaa.

Aikuisten tunneilla valmistetaan esitys Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin ryhmän niin halutessaan. Esitys tehdään tanssitunnin tuntisarjojen pohjalta ja esityksen pääpaino on tanssisarjan tekemisessä lavalla.

Kenelle?

Nykymix-tunti on tasoltaan avoin ja kaikki ovat tervetulleita!

Nykymix ja venyttely – Aikuiset (15v.+) Sunday edition

Aikuisten tunnit ovat tarkoitettu yli 15-vuotiaille tanssijoille. Nykymix-tunneilla tutustutaan nykytanssin liikekieleen, harjoitellaan tanssitekniikkaa ja tehdään luovia harjoitteita. Tunti etenee alkulämmittelyistä monipuolisiin tekniikkasarjoihin ja lopputunnista tehdään koreografiaa. Tunnin lopussa tehdään venyttelyosuus.

Aikuisten tunneilla valmistetaan esitys Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin ryhmän niin halutessaan. Esitys tehdään tanssitunnin tuntisarjojen pohjalta ja esityksen pääpaino on tanssisarjan tekemisessä lavalla.

Kenelle?

Nykymix-tunti on tasoltaan jatkotason tunti. Mikäli pohdit, onko tunti oikean tasoinen, olet tervetullut testaamaan tuntia ja kysymään lisää ohjeistusta opettajalta.