Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Nyky- ja showtanssitunnit


Tuike - show/nykytanssi 6 - 9 v-vuotiaat

Tuike -show/nykytanssitunnilla harjoitellaan show -ja nykytanssin perusteita, johon kuuluvat erilaiset hypyt ja piruetit, liikkuvat askelsarjat, tasapainoilut, improvisaatio ja monipuoliset koreografiat. Ajoittain tunneilla harjoitellaan myös erilaisia välinetaitoja, kuten hyppynarujen, hulavanteiden ja pallojen käyttöä. Lisäksi tunneilla tehdään luovia harjoitteita sekä tanssillisia harjoitteita. Tunneilla on myös kehonhuoltoa ja erilaisia venytyksiä lasten ikätaso huomioiden. Tunneilla tanssitaan pääasiassa nyky- ja showtanssimaailman musiikkiin. Tuike -tuntien pituus on 60 min.

Tuike -show/nykytanssitunneilla valmistetaan esitys Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Esitys tehdään tanssitunnin tuntisarjojen pohjalta ja esityksen pääpaino on tanssisarjan tekemisessä lavalla.

- Tuike -show/nykytanssi alkeet sopii 6-8 -vuotiaille tanssijoille, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta nyky- ja showtanssista. Edustusryhmien 6-7 -vuotiaat Zirkonit tanssivat Tuike -tanssin alkeistasolla.

Tuike -show/nykytanssi alkeisjatko sopii 7-9 -vuotiaille tanssijoille, jotka ovat tanssineet noin vuoden show- ja nykytanssia. Edustusryhmien 7-8-vuotiaat Topaasit sekä osa 7-vuotiaista Zirkoneista tanssivat Tuike -tanssin alkeisjatkotasolla.

Tuike -tanssi sopii hyvin seuraavaksi tanssitunniksi Taikatanssin (5,5-7 -v) jälkeen. Tuike -tanssiin voi myös tulla ilman aiempaa tanssikokemusta. 2-3 vuoden Tuike -tuntien jälkeen tanssija on valmis siirtymään Tähdet -showtanssiin tai Tähdet -nykytanssiin.Tähdet - showtanssi ja nykytanssi 8 - 11 -vuotta


Tähdet-show/nykytanssitunneilla tanssijat valitsevat joko show- tai nykytanssitunnin, tai tanssijan innostuksen mukaan molemmat viikottain. Tähdet -tunnin pituus on 60 min ja tunneilla tanssitaan pääasiassa nyky- ja showtanssimaailman musiikkiin.

Showtanssi on monipuolinen ja näyttävä tanssilaji, joka yhdistelee eri tanssityylejä. Tähtien showtanssitunneilla harjoitellaan monipuolisesti tanssin elementtejä kuten piruetteja, jalanheittoja, hyppyjä sekä erilaisia askelsarjoja. Tunneilla harjoitellaan myös rohkeasti eläytymistä ja monipuolista ilmaisua. Tunneilla tehdään tehokkaat alkulämmittelyt, lihaskuntoa, erilaisia tekniikkaharjoituksia, liikkuvia sarjoja ja vauhdikkaita koreografioita. Tunneilla on myös kehonhuoltoa ja erilaisia venytyksiä.


Tähdet -nykytanssitunneilla syvennetään nykytanssin tekniikkaa sekä tehdään erilaisia kehon käytön harjoitteita eri tasoissa. Improvisaatiolla ja oman luovuuden hyödyntämisellä on tärkeä osa nykytanssissa. Nykytanssitunneilla tehdään alkulämmittelyt, erilaisia nykytanssin tekniikan harjoitteita, liikkuvia sarjoja ja monipuolisia koreografioita. Tunneilla on myös kehonhuoltoa ja erilaisia venytyksiä.


Tähdet -tunneilla tehdään esitys Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Esitys tehdään tanssitunnin tuntisarjojen pohjalta ja esityksen pääpaino on tanssisarjan tekemisessä lavalla.

- Tähdet -perustaso sopii 8 - 10 -vuotiaille tanssijoille, joilla on noin kahden vuoden kokemus nyky- ja showtanssista tai esimerkiksi voimistelusta. Edustusryhmien 8-9-vuotiaat Opaalit sekä osa 8-vuotiaista Topaaseista tanssivat Tähdet -perustasolla.

- Tähdet -jatkotaso sopii 9 -11 -vuotiaille tanssijoille, jotka ovat tanssineet noin kolme vuotta nyky- ja showtanssia tai esimerkiksi voimistelusta. Edustusryhmien 9-10 -vuotiaat Safiirit sekä osa 9 -vuotiaista Opaaleista tanssivat Tähdet jatko -tasolla.

Noin neljän vuoden tanssikokemuksen jälkeen tanssija on valmis siirtymään Loiste - nyky/showtanssiin.


Loiste – showtanssi ja nykytanssi 10 - 13 -vuotta

Loiste-show/nykytanssitunneilla tanssijat valitsevat joko show- tai nykytanssitunnin, tai tanssijan innostuksen mukaan molemmat viikottain. Loiste -tunnin pituus on 60 min. Tunneilla tanssitaan pääasiassa nyky- ja showtanssimaailman musiikkiin.


Showtanssi on monipuolinen ja näyttävä tanssilaji, joka yhdistelee eri tanssityylejä. Tähtien showtanssitunneilla harjoitellaan monipuolisesti tanssin elementtejä kuten piruetteja, jalanheittoja, hyppyjä sekä erilaisia askelsarjoja. Tunneilla harjoitellaan myös rohkeasti eläytymistä ja monipuolista ilmaisua. Tunneilla tehdään tehokkaat alkulämmittelyt, lihaskuntoa, erilaisia tekniikkaharjoituksia, liikkuvia sarjoja ja vauhdikkaita koreografioita. Tunneilla on myös kehonhuoltoa ja erilaisia venytyksiä.

Loiste -nykytanssitunneilla syvennetään nykytanssin tekniikkaa sekä tehdään erilaisia kehon käytön harjoitteita eri tasoissa. Improvisaatiolla ja oman luovuuden hyödyntämisellä on tärkeä osa nykytanssissa. Nykytanssitunneilla tehdään alkulämmittelyt, erilaisia nykytanssin tekniikan harjoitteita, liikkuvia sarjoja ja monipuolisia koreografioita. Tunneilla on myös kehonhuoltoa ja erilaisia venytyksiä.

Loiste-tunneilla valmistetaan esitys Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Esitys tehdään tanssitunnin tuntisarjojen pohjalta ja esityksen pääpaino on tanssisarjan tekemisessä lavalla.

- Loiste -perustaso sopii 10–12-vuotiaille tanssijoille, joilla on noin 4-5 vuoden kokemus show- ja nykytanssista tai noin 3-4 vuotta, kun on tanssinut useamman kerran viikossa. Edustusryhmien 10 -11 -vuotiaat Spinellit sekä osa 10 -vuotiaista Safiireista tanssivat Loiste-alkeet -tasolla.

- Loiste -jatkotaso sopii 11 –13 -vuotiaille tanssijoille, jotka ovat tanssineet noin 5-6 -vuotta show- ja nykytanssia tai 4-5 vuotta, kun on tanssinut useamman kerran viikossa. Edustusryhmien 11–12 -vuotiaat Ametistit sekä osa 10 -vuotiaista Spinelleistä tanssivat Loiste -jatkotasolla.


Noin 5-6 -vuoden tanssituntien jälkeen tanssija on valmis siirtymään show- ja nykytanssin edistyneiden tekniikka -tunneille.


Latinoshow- perustaso 10 - 13 -vuotta ja jatkotaso 12 - 15 -vuotta


Latinoshow-tunti sopii nuorille, joilla on kiinnostusta esiintyä ja kilpailla latinoshow-koreografioilla. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita.


Latinoshow-tunnilla tehdään latinoshown tekniikkaa sekä harjoitellaan latinoshown kilpailujen ja esitysten koregrafioita. Ryhmään ei tarvitse erikseen pyrkiä mukaan ja voit valita tunnin lukujärjestyksestä. Muodostelma ja pienryhmä teoksia harjoittelevat kaikki tunnilla käyvät, kilpailu kokoonpanot valitaan vuoden aikana. Pyrimme, että kaikki halukkaat pääsevät latinoshown muodostelma ryhmään. Mikäli ilmoittaudut tähän ryhmään, huomaathan että ryhmässä tanssiminen vaatii sitoutumista sillä päätavoitteena on latinoshown SM-kilpailut. Latinoshown koreografioissa ja ryhmässä mukana oleminen sisältää myös tiiviskurssi viikonloppuja kauden aikana. Tiiviskursseja on noin viisi lukukaudessa, eli noin viisi syksyllä ja viisi keväällä. Viikonloppukurssit järjestetään useimmiten sunnuntaisin iltapäivisin. Tiiviskurssit maksetaan erikseen (paitsi edustusryhmien tanssijat, joilla tämä kuuluu kausimaksuun). Latinoshown koreografeina toimivat Maria Kangasaho ja Iiris Salmenmaa.


Show- ja nykytanssin tekniikka edistyneet 12 + -vuotiaat


Show- ja nykytanssin tekniikka -tunneilla harjoitellaan edistyneiden tasoista nyky- ja showtanssin tekniikkaa ja liikkumista. Edistyneiden tunnit ovat 75 min pituisia. Show ja nykytanssitunti alkaa lämmittelystä ja etenee lattiatyöskentelyn kautta liikkuviin sarjoihin. Lopputunnista työstetään koreografiaa. Tunneilla on myös kehonhuoltoa ja erilaisia venytyksiä.


Show- ja nykytanssin tekniikka edistyneet tunnilla ei valmistella esitystä Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Edustusryhmien Rubiinit, Smaragdit ja Serenade tanssivat tällä tasolla ja esiintymiset harjoitellaan edustusryhmien omilla harjoitustunneilla. Muille esiintymistä toivoville suosittelemme Intensiiviryhmiä show- ja nykytanssituntien lisäksi.Nyky- ja showtanssi - Aikuiset (15v.+)


Aikuisten tanssituntiton tarkoitettu yli 15-vuotiaille tanssijoille. Nykytanssi sopii kaikille aikuisille ikään ja kokoon katsomatta. Tunneilla opitaan nykytanssitekniikkaa ja tehdään luovia harjoitteita. Nykytanssitunneilla on useita eri tasoja.


Nykytanssitunneilla liikutaan monipuolisesti koko kehoa hyödyntäen. Tunneilla syvennetään nykytanssin tekniikkaa sekä tehdään monipuolisesti erilaisia kehon käytön harjoitteita eri tasoissa. Improvisaatiolla ja oman luovuuden hyödyntämisellä on tärkeä osa nykytanssissa. Nykytanssitunneilla tehdään alkulämmittelyt, erilaisia nykytanssin tekniikan harjoitteita, liikkuvia sarjoja ja monipuolisia koreografioita.


Dancemix - Aikuiset (15v.+)

Aikuisten dancemix on tarkoitettu yli 15-vuotiaille tanssijoille. Tunti sopii kaikille aikuisille ikään ja kokoon katsomatta. Tunneilla tutustutaan eri tanssityyleihin ja tehdään luovia harjoitteita. Dancemix-tunti on tasoltaan avoin.

Tunnin kuvaus

Dancemix-tunnilla liikutaan monipuolisesti eri musiikkien tahdissa. Taso on avoin ja kaikki ovat tervetulleita mukaan tutustumaan tanssin maailmaan. Tuntiin kuuluu alkulämmittelyt, erilaisia tekniikan harjoitteita, liikkuvia sarjoja sekä koregrafiaa.