Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kimalle-baletti 8v+ ja 9v+


Kimalle-baletti 8–11-vuotiaat

Kimalle-balettitunnilla harjoitellaan baletin perusteita ja tekniikkaa. Kimalle-balettituntien pääpaino on baletin perustasoisessa harjoittelussa ja tuntien pituus on 60 minuuttia. Tunneilla aloitetaan tankotyöskentelyllä, jolloin harjoitellaan baletin perusasentoja, liikkeitä ja aukikiertoa. Tankotyöskentelyn jälkeen edetään keskilattialle harjoittelemaan liikkuvia sarjoja, piruetteja ja hyppyjä. Tunneilla tehdään myös luovia ja tanssillisia harjoitteita. Tunneilla kehitetään myös liikkuvuutta ja opetellaan kehonhuoltoa lasten ikätaso huomioiden. Kimalle-baletissa tanssitaan pääasiassa klassisen musiikin tahtiin, joten tutuksi tulee myös eri balettien klassikot!

Kimalle-balettitunneilla valmistetaan esitys Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Esitys tehdään tanssitunnin tuntisarjojen pohjalta ja esityksen pääpaino on tanssisarjan tekemisessä lavalla.

Kenelle?

- Kimalle-baletti perustaso sopii 8–10-vuotiaille tanssijoille, joilla on noin kahden vuoden kokemus baletista. Edustusryhmien 8–9-vuotiaat Opaalit tanssivat Kimalle-baletin perustasolla. Intensiiviryhmä1 Korallit ja intensiiviryhmä 2 Kristallit voi tanssia tällä tasolla.

- Kimalle-baletti jatkotaso sopii 9–11-vuotiaille tanssijoille, jotka ovat tanssineet noin kolme vuotta balettia. Edustusryhmien 9–10-vuotiaat Safiirit tanssivat Kimalle-baletin jatkotasolla. Intensiiviryhmä 2 Kristallit voi tanssia tällä tasolla.

- Kimalle -kärkitossutyöskentely alkeet on 30 minuutin erillinen kärkitossutyöskentely -tunti, joka on Kimalle-baletin jatkotunnin perään. Kimalle kärkitossutyöskentelyssä aloitetaan kärkitossuilla työskentely aivan perusteista. Kimalle kärkitossutyöskentely -harjoitusta suosittelemme kaikille Kimalle -jatkotason tanssijoille ellei opettaja toisin ilmoita.

Noin neljän vuoden balettituntien jälkeen tanssija on valmis siirtymään Hohde-balettitasolle.

Varusteet

Lasten ja nuorten balettitunneilla käytetään balettipukua, balettisukkahousuja sekä pehmeitä balettitossuja. Hohde-tunnilla saa olla käytössä myös balettihame, mutta pienemmät tanssivat ilman hametta. Hiukset laitetaan kiinni siistille nutturalle ja lyhyet hiukset laitetaan kiinni pinneillä. Muistetaan myös juomapullo mukaan tunnille!

Kimalle- ja Hohde-tunneilla käytetään mustaa balettipukua, balettisukkahousuja sekä pehmeitä balettitossuja.

Ensimmäiselle tunnille voi tulla ilman balettivarusteita liikkumiseen sopivassa vaatetuksessa. Oikeanlaiset balettivarusteet voitte ostaa Igrikseltä, jossa on oma kategoria Tanssilan tanssituntien puvuille. Linkki Igriksen verkkokauppaan.

Kimalle-baletin varusteet.PDF