Kimalle - baletin jatkotaso (10-13v.)

Kenelle?

Kimalle-balettitunti sopii 10-13-vuotiaille nuorille, joilla on jo aiempaa baletti- tai muuta tanssitaustaa esimerkiksi nyky-, jazz- tai showtanssista. Tunti on jatkotason tunti, jossa harjoitellaan baletin tekniikkaa.


Tunnin kuvaus

Kimalle-balettitunneilla liikutaan klassisen musiikin tahdissa ja opitaan baletin tekniikkaa. Balettitunti etenee tankotyöskentelystä keskilattiatyöskentelyyn ja lopulta varvastyöskentelyyn. Balettitunnin keskeisiä teemoja tekniikan osalta ovat linjaukset, ojennukset, venyvyys, keskivartalon hallinta, varvastyöskentely sekä erilaiset piruetit ja hypyt. Kimalle-baletissa tehdään myös luovia tanssillisia harjoitteita.


Klassinen baletti on monien tanssilajien pohjana ja baletin tekniikkaa hyödynnetäänkin monilla muilla tanssitunneilla. Tämän vuoksi baletti sopiikin hyväksi ohjeislajiksi niin show- ja nykytanssille kuin voimistelulle ja luistelullekin.


Kimalle-ryhmät esiintyvät myös Tanssilan näytöksissä, ja esiintymisen harjoittelu on olennainen osa tanssituntia. Kimallus-ryhmien on myös mahdollista osallistua johonkin pääkaupunkiseudun tanssikisaan tai -katselmukseen. Tästä sovitaan ryhmäkohtaisesti ryhmän innostuksen mukaan.


Huomioithan, että osa 10-13-vuotiaiden tunneista Metsälässä on yhdessä niiden Tanssilan edustusryhmien kanssa, jotka ovat samanikäisiä. Tunnit ovat Metsälässä pituudeltaan 60-75 minuuttia.


Mitä mukaan?

Balettitunnilla käytetään mustaa balettipukua, vaaleanpunaisia balettisukkahousuja sekä vaaleanpunaisia pehmeitä balettitossuja. Kaikki tarvikkeet voi ostaa Tanssilan tanssitarvikekaupasta, TDanceShopista. Kauden alussa opettaja voi sovituttaa oikean kokoiset tossut, sukkahousut sekä puvun tunnin yhteydessä. Ensimmäiselle tunnille voikin tulla ilman balettivarusteita liikkumiseen sopivassa vaatetuksessa. Varusteet voi hankkia myös itse. Mukaan tunnille myös juomapullo.

Kärkitossutyöskentelyn aloittamisesta opettaja tiedottaa ryhmän edistyessä.

Tanssilan lukujärjestyksestä näet tällä hetkellä tarjolla olevat tunnit ja tasot.