Kide - baletin alkeet (7-9v.)

Kenelle?

Kide-tunti sopii baletista innostuneille 7-9-vuotiaille lapsille. Tunti sopii tanssin aloittelijoille tai jo jonkin verran tanssineille lapsille. Tunti sopii hyvin seuraavaksi tunniksi Taikatanssin jälkeen. Kide-tunnille hyvänä pohjana on Taikatanssin tai muun liikunnan tai voimistelun perusteet. Tunnin kesto on 60 minuuttia.


Tunnin kuvaus

Kide-balettitunnilla tutustutuaan baletin alkeisiin ja harjoitellaan baletin perustekniikkaa tangossa ja keskilattialla. Balettitunnin keskeisiä teemoja tekniikan osalta ovat linjaukset, ojennukset, venyvyys, keskivartalon hallinta, varvastyöskentely sekä erilaiset piruetit ja hypyt. Kide-baletissa tehdään myös paljon luovia tanssillisia harjoitteita ja leikkejä. Kide-ryhmät esiintyvät myös Tanssilan näytöksissä, ja esiintymisen harjoittelu on olennainen osa tanssituntia.


Klassinen baletti on monien tanssilajien pohjana ja baletin tekniikkaa hyödynnetäänkin monilla muilla tanssitunneilla. Tämän vuoksi baletti sopiikin hyväksi ohjeislajiksi niin show- ja nykytanssille kuin voimistelulle ja luistelullekin.


Mitä mukaan?

Balettitunnilla käytetään vaaleanpunaista balettipukua, vaaleanpunaisia balettisukkahousuja sekä vaaleanpunaisia pehmeitä balettitossuja. Kaikki tarvikkeet voi ostaa Tanssilan tanssitarvikekaupasta, TDanceShopista. Kauden alussa opettaja voi sovituttaa oikean kokoiset tossut, sukkahousut sekä puvun tunnin yhteydessä. Ensimmäiselle tunnille voikin tulla ilman balettivarusteita liikkumiseen sopivassa vaatetuksessa. Varusteet voi hankkia myös itse. Mukaan tunnille myös juomapullo.

Tanssilan lukujärjestyksestä näet tällä hetkellä tarjolla olevat tunnit ja tasot.