Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Hohde-baletti 10v+ ja 11v+


Hohde -baletti 10–13-vuotiaat

Hohde-balettitunnilla harjoitellaan jatkotasolla baletin tekniikkaa sekä liikekieltä. Tuntien pituus on 60-75 minuuttia. Hohde-balettitunti etenee tankotyöskentelystä keskilattiatyöskentelyyn. Keskeisiä teemoja ovat linjaukset, ojennukset, venyvyys, keskivartalon hallinta, piruetit ja hypyt. Tunneilla tehdään myös luovia harjoitteita ja kehonhuoltoa.

Hohde-balettitunneilla valmistetaan esitys Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Esitys tehdään tanssitunnin tuntisarjojen pohjalta ja esityksen pääpaino on tanssisarjan tekemisessä lavalla.


Kenelle?

- Hohde-baletti perustaso sopii 10–12-vuotiaille tanssijoille, joilla on noin 4-5 vuoden kokemus baletista tai noin 3–4 vuotta, kun ovat tanssinut useamman kerran viikossa. Edustusryhmien 10–11-vuotiaat Spinellit sekä osa 10-vuotiaista Safiireista tanssivat Hohde-baletin perustasolla. Intensiiviryhmä 3 Jadet tanssijat voivat tanssia tällä tasolla.

- Hohde-baletti jatkotaso sopii 11–13 -vuotiaille tanssijoille, jotka ovat tanssineet noin 5-6 -vuotta balettia tai 4-5 vuotta, kun ovat tanssinut useamman kerran viikossa. Edustusryhmien 11–12 -vuotiaat Ametistit sekä osa 11 -vuotiaista Spinelleistä tanssivat Hohde-baletin jatkotasolla. Intensiiviryhmä 3 Jadet tanssijat voivat tanssia tällä tasolla.

- Hohde-kärkitossutyöskentely alkeet ja jatko ovat 30 min erilliset kärkitossutyöskentely -tunnit, jotka ovat samantasoisen Hohde -balettitunnin jälkeen. Hohde kärkitossutyöskentely on jatkoa Kimalle-tason kärkitossutyöskentelylle. Hohde kärkitossutyöskentely -harjoitusta suosittelemme kaikille Hohde -tason tanssijoille ellei opettaja ilmoita tasoa toisin. Mikäli tanssija ei ole ennen Hohde-balettia tanssinut tossuilla, voi hän jatkaa Hohde-tason balettitunneilla ja kiriä kärkitossutunneille saatavia taitoja joko Kimalle-kärkitossutunneilla tai opettajan kanssa yksityistopetuksen kautta. Näissä tilanteissa voi aina keskustella opettajan ja toimiston kanssa, mikä on paras ehdotus kyseessä olevalle tanssijalle.

Noin 5-6 vuoden balettituntien jälkeen tanssija on valmis siirtymään baletin tekniikka -tunneille.


Varusteet

Lasten ja nuorten balettitunneilla käytetään balettipukua, balettisukkahousuja sekä pehmeitä balettitossuja. Hohde-tunnilla saa olla käytössä myös balettihame, mutta pienemmät tanssivat ilman hametta. Hiukset laitetaan kiinni siistille nutturalle ja lyhyet hiukset laitetaan kiinni pinneillä. Muistetaan myös juomapullo mukaan tunnille!

Kimalle- ja Hohde-tunneilla käytetään mustaa balettipukua, balettisukkahousuja sekä pehmeitä balettitossuja.

Ensimmäiselle tunnille voi tulla ilman balettivarusteita liikkumiseen sopivassa vaatetuksessa. Oikeanlaiset balettivarusteet voitte ostaa Igrikseltä, jossa on oma kategoria Tanssilan tanssituntien puvuille. Linkki Igriksen verkkokauppaan.


Hohde-balettitunnin varusteet PDF