Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Heels

Heels-tunnilla tehdään korkokengillä tanssimisen tekniikkaa. Tunnilla harjoitellaan erilaisia kävelyitä, juoksuja ja liikkuvia askelkuvioita korkokengillä. Tutuksi tulevat myös erilaiset tasapainoasennot ja pyöriminen korkokengillä. Tanssiteknisesti tunneilla myös tehdään latinalaistanssien perusteita. Cha-chan, rumban ja jiven askeleet kuuluvat jokaiselle tekniikkatunnille.

Koroilla tanssimista tarvitaan monessa. Balettien karakteritanssiosuuksissa ja tanssin näyttelykohtauksissa, eli miimissä kohtauksissa on usein jonkinlaiset kengät jalassa. Showtanssin puolella useat show:t tanssitaan korkokengillä, musikaaleista tai opereteista puhummattakaan.

Heels-tunti on nimenomaan tekniikkatunti. Tanssilan joulu- ja kevätmatineoissa Heels-ryhmä esittää tanssituntinäytteen. Tanssituntinäyte on opettajan valitsema sekoitus erilaisia tunnilla tehtäviä harjoituksia tai yksi pidempi tanssisarja. Esityksessä tanssijat pitävät omia treenivaatteitaan.

Tunnilla pidetään päällä lyhyttä harjoitushametta yhdistettynä esimerkiksi sukkahousuihin, shortseihin ja tanssipukuun tai ihonmyötäiseen toppiin. Harjoitushame voi olla oma kesähame tai esimerksi shortsien päälle kiedottu baletin kietaisuhame. Tanssitarvikekaupoissa on myös myynnisä erityisesti lattaritansseihin suunniteltuja hameita, jotka usein ovat joustavaa materiaalia ja koristeltu hapsuin, röyhelöin tai erilaisin tyylikkäin leikkauksin.

Heels-tunnit alkavat elokuussa 2023 ja korvaavat aiemmin Tanssilassa olleet latinoshow-tunnit. Heels-tunnit ovat pituudeltaan 30 minuuttia ja vastaavat baletin pointe-tunteja ollen showtanssin piiriin kuuluvaa lisätekniikkaa. Heels-tunteja on kahta tasoa: alkeet-perustaso ja jatko-edistyneet.