Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Fortuna Junior


Fortuna Junior ja Fortuna

Fortuna on toiminut kevääseen 2024 asti yhtenä ryhmänä. Syyskaudesta 2024 alkaen Fortuna jakautuu kahdeksi eri ryhmäkseen: Fortuna Junioriksi ja Fortunaksi.

Fortuna Junior

Fortuna Junior on klassisen baletin jatko/edistyneen tason koreografiaryhmä 14–15-vuotiaille. Fortuna tarjoaa mahdollisuuden työstää klassisen baletin koreografiaa ja esiintyä edistyneellä tasolla. Fortuna toimii itsenäisenä klassisen baletin koreografiaryhmänä ja ryhmä harjoittelee kerran viikossa (45 min).

Fortuna Junior on suunnattu peruskoulun 8.–9. luokkalaisille, eli 14–15-vuotiaille tanssijoille. Smaragdien edustusryhmäläisillä on suora pääsy Fortuna Junior ryhmään.
Tanssilan edustusryhmä Smaragdien tanssijat. Smaragdit tanssivat ryhmässä pääsääntöisesti kaksi vuotta. Edustusryhmäläisten lisäksi ryhmään valitaan valintakokeen perusteella motivoituneita tanssijoita.

Fortuna Juniorin koreografiaharjoituksissa työstetään koreografiaa pehmeillä tossuilla sekä kärkitossuilla. Tuntien avoin ja kannustava ilmapiiri antaa jokaiselle tanssijalle tilaa keskittyä omaan tekemiseensä. Ryhmässä tanssijat pääsevät kehittämään teknisiä taitojaan, nauttimaan esiintymisestä ja kilpailuista sekä tanssimisesta iloisessa ilmapiirissä. Fortuna Junior osallistuu erilaisiin baletin tapahtumiin ja kilpailuihin. Ryhmä esiintyy myös kausittain Tanssilan näytöksissä ammattitasoisella lavalla ja tekee yhteistyötä ammattilaiskentän kanssa mahdollisuuksien mukaan. Kaudella 2023-2024 Fortuna Junior harjoittelee koreografian koko illan Minä ja Sofi -fantasiatanssisatuun.

Suosittelemme kaikille Fortuna Juniorin tanssijoille vähintään yhtä klassisen baletin edistyneen tason tekniikkatuntia (75 min) ja Pointe -edistyneen tason kärkitossuharjoitusta viikossa. Fortuna Juniorin koreografiaharjoituksia edeltää lukujärjestyksessä edistyneen tason klassisen baletin tekniikkatunti ja Pointe-tunti, jolle Fortuna Junior -ryhmän tanssijoiden on hyvä osallistua, jotta keho on lämmin harjoituksia varten. Näille tunneille voi ilmoittautua myös erikseen ja nämä tekniikkatunnit ovat vapaasti valittavana myös niille tanssijoille, jotka eivät ole Fortuna Juniorin koreografiaryhmässä mukana. Tekniikkatunneilla hiotaan ja keskitytään balettitekniikan osuuksiin, joista on hyötyä myös Fortuna Juniorin koreografiaharjoituksissa. Koreografiaryhmän harjoituksissa ei tehdä erillisiä lämmittelyharjoituksia vaan oletetaan kaikkien tanssijoiden olevan valmiina tanssimaan. Fortuna Juniorin tanssijoilla on erillinen pidempi koreografiaharjoitus ennen varsinaisen kauden alkua elokuussa ja tammikuussa. Fortuna Junioriin valituille tanssijoille lähetetään kausi-info seuraavan kauden suunnitelmista ennen kauden alkua. Opettaja informoi ryhmää myös kauden aikana, kun esiintymisaikataulut varmistuvat.

Aikataulut, hinta ja hakeutuminen mukaan

Fortuna Juniorin kyseisen vuoden opettajat ja aikataulutiedot löytyvät aikataulusivulta.

Fortuna Juniorin kausimaksut löytyvät hinnasto -sivultamme.

Hae mukaan Fortuna Juniorin upeaan ryhmään! Fortuna Junioriin haetaan hakutilaisuuden kautta. Tanssijoilta odotamme innostusta, vahvaa tanssitekniikkaa sekä kykyä sitoutua viikottaiseen harjoittelukertaan, erillisiin koreografiaharjoituksiin ennen varsinaisen kauden alkua sekä kauden aikana tapahtuviin esiintymisiin ja kilpailuihin. Tarkemmat päivämäärät ja tiedot hakutilaisuuksista löydät täältä.

Tarvittavat varusteet

Tanssijat tarvitsevat treeneihin omat varusteet sekä esiintymisiä ja kilpailuja varten edustusvaatteet, joita pidetään tapahtumissa päällä.

Fortuna Junior -ryhmäläiset tarvitsevat vaaleanpunaiset baletin sukkahousut, mustan balettipuvun, vaaleanpunaiset kovakärkiset balettitossut sekä balettihameen. Balettitunneilla saa käyttää myös muun värisiä balettipukuja, mutta tanssijalla on oltava myös musta lyhythihainen balettipuku (katso tarvikelista) tarvittaessa osaksi esiintymisasua. Tutustu Tarvikelista PDF.

Esiintymisiä varten tanssijat saavat lainakseen Tanssilan korkeatasoiset esintymisasut ja pääkoristeet.

Ryhmän toiminta edellisinä kausina

- 2023 kevät Estradin balettikilpailu

- 2022 Estradi balettikilpailu

- 2022 Tanssilan 10-vuotisgaala / kor. Maria Beseghi

-2023 Minä ja Sofi fantasiatanssisatu /kor. Iiris Salmenmaa

Päivitämme puuttuvia tietoja pian lisää.

Kausi 2024–2025

Fortuna Juniorin balettiryhmä tähtää kevään 2025 kilpailuihin Estradiin sekä Helsinki Dance Festivalille.