Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Balettitunnit

Kide – baletin alkeet (7-9v.)


Kenelle?

Kide-tunti sopii baletista innostuneille 7-9-vuotiaille lapsille. Tunti sopii tanssin aloittelijoille tai jo jonkin verran tanssineille lapsille. Tunti sopii hyvin seuraavaksi tunniksi Taikatanssin jälkeen. Kide-tunnille hyvänä pohjana on Taikatanssin tai muun liikunnan tai voimistelun perusteet. Tunnin kesto on 60 minuuttia.

Tunnin kuvaus

Kide-balettitunnilla tutustutuaan baletin alkeisiin ja harjoitellaan baletin perustekniikkaa tangossa ja keskilattialla. Balettitunnin keskeisiä teemoja tekniikan osalta ovat linjaukset, ojennukset, venyvyys, keskivartalon hallinta, varvastyöskentely sekä erilaiset piruetit ja hypyt. Kide-baletissa tehdään myös paljon luovia tanssillisia harjoitteita ja leikkejä. Kide-ryhmät esiintyvät myös Tanssilan näytöksissä, ja esiintymisen harjoittelu on olennainen osa tanssituntia.


Kimalle ja Hohde – baletin jatkotasot
(10-13v. ja 14-17v.)

Kenelle?

Kimalle-balettitunti sopii 10-13-vuotiaille nuorille, joilla on jo aiempaa baletti- tai muuta tanssitaustaa esimerkiksi nyky-, jazz- tai showtanssista. Tunti on jatkotason tunti, jossa harjoitellaan baletin tekniikkaa.

Hohde-balettitunti sopii 14-17-vuotiaille nuorille, joilla on jo kokemusta baletista. Tunti on jatkotason tunti.

Tunnin kuvaus

Kimalle ja Hohde-balettitunneilla liikutaan klassisen musiikin tahdissa ja opitaan baletin tekniikkaa. Balettitunti etenee tankotyöskentelystä keskilattiatyöskentelyyn ja lopulta mahdollisesti myös varvastyöskentelyyn. (Varvastossuihin siirtymisestä keskustellaan aina ryhmän kanssa tilannekohtaisesti.) Balettitunnin keskeisiä teemoja tekniikan osalta ovat linjaukset, ojennukset, venyvyys, keskivartalon hallinta, varvastyöskentely sekä erilaiset piruetit ja hypyt. Kimalle-baletissa tehdään myös luovia tanssillisia harjoitteita. Kimalle- ja Hohde-ryhmät esiintyvät myös Tanssilan näytöksissä ja esiintymisen harjoittelu on olennainen osa tanssituntia.


Baletti – Aikuiset (ja nuoret 15v.+)

Kenelle?

Aikuisten balettitunti on tarkoitettu yli 15-vuotiaille tanssijoille. Baletti sopii kaikille aikuisille ikään ja kokoon katsomatta. Tunneilla keskitytään oikeanlaiseen treenaustapaan huomioiden aikuisen vartalolle sopivat liikeradat. Aikuisten baletissa on useampia eri tasoja.

Tunnin kuvaus

Balettitunneilla liikutaan klassisen musiikin tahdissa ja opitaan baletin tekniikkaa. Balettitunti etenee tankotyöskentelystä keskilattiatyöskentelyyn ja lopulta varvastyöskentelyyn (ylemmillä tasoilla). Balettitunnin keskeisiä teemoja tekniikan osalta ovat linjaukset, ojennukset, venyvyys, keskivartalon hallinta, varvastyöskentely sekä erilaiset piruetit ja hypyt.

Edistyneiden balettituntiin kuuluu kärkitossutyöskentely, joten kovakärkiset balettitossut tulisi myös hankkia. Ensimmäiselle tunnille niitä ei vielä tarvitse, opettaja ohjeistaa oppilaita tossujen hankinnasta.


Baletin TEKNIIKKA-tunnit eri ikäisille

Tanssilalla on lukujärjestyksessä myös runsaasti TEKNIIKKA-liitteellä olevia balettitunteja. Nämä ovat avoimia tunteja, joille kaikki tunnin ikäryhmään kuuluvat ovat tervetulleita. Tunnilla ei tehdä esitystä, ja se onkin puhtaasti tekniikka-tunti. N


Intensiivi baletti – Aikuiset


Kenelle?

Aikuisten balettitunti on tarkoitettu yli 18-vuotiaille jatko- ja edityneen tason tanssijoille. Ryhmä esiintyy ja kilpailee Suomessa ja mahdollisesti myös ulkomailla.

Tunnin kuvaus

Intensiiviryhmän balettitreeneissä harjoitellaan lämmittelyosuuden jälkeen balettikoreografiaa. Intensiiviryhmään haetaan hakukokeen kautta.