Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Balettitunnit


Kide -baletti 6–9-vuotiaat

Kide-balettitunnilla harjoitellaan baletin perusteita. Kide -balettituntien pääpaino on baletin aakkosten harjoittelussa ja tuntien pituus on 60 min. Kide-baletissa harjoitellaan jalkojen ja käsien asentoja, aukikiertoja, erilaisia baletin perusliikkeitä ja liikkumismuotoja sekä pyörähdyksiä ja hyppyjä. Lisäksi tunneilla tehdään luovia harjoitteita sekä tanssillisia harjoitteita. Tunneilla on myös kehonhuoltoa ja erilaisia venytyksiä lasten ikätaso huomioiden. Tunneilla tanssitaan pääasiassa klassisen musiikin tahtiin ja tutustutaan samalla baletin musiikkiklassikoihin.

Kide-balettitunneilla valmistetaan esitys Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Esitys tehdään tanssitunnin tuntisarjojen pohjalta ja esityksen pääpaino on tanssisarjan tekemisessä lavalla.

- Kide-baletti alkeet sopii 6-8 -vuotiaille tanssijoille, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta baletista. Edustusryhmien 6-7 -vuotiaat Zirkonit tanssivat Kide-baletin alkeistasolla.

- Kide-baletti alkeisjatko sopii 7-9 -vuotiaille tanssijoille, jotka ovat tanssineet noin vuoden balettia. Edustusryhmien 7-8-vuotiaat Topaasit sekä osa 7-vuotiaista Zirkoneista tanssivat Kide-baletin jatkotasolla.

Kide -baletti alkeet sopii hyvin seuraavaksi tanssitunniksi Taikatanssin (5,5-7 -v) jälkeen. Kide -baletti alkeisiin voi myös tulla ilman aiempaa tanssikokemusta. 2-3 vuoden balettituntien jälkeen tanssija on valmis siirtymään Kimalle-balettitasolle.


Kimalle-baletti 8–11-vuotta

Kimalle-balettitunnilla harjoitellaan baletin perusteita ja baletin tekniikkaa. Kimalle -balettituntien pääpaino on baletin perustasoisessa harjoittelussa ja tuntien pituus on 60 minuuttia. Kimalle-baletissa harjoitellaan jalkojen ja käsien asentoja, aukikiertoa, erilaisia baletin perusliikkeitä ja liikkumismuotoja sekä piruetteja ja hyppyjä. Lisäksi tunneilla tehdään luovia sekä tanssillisia harjoitteita. Tunneilla on myös kehonhuoltoa ja erilaisia venytyksiä lasten ikätaso huomioiden. Tunneilla tanssitaan pääasiassa klassisen musiikin tahtiin ja opitaan tunnistamaan baletin musiikkiklassikot.

Kimalle-balettitunneilla valmistetaan esitys Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Esitys tehdään tanssitunnin tuntisarjojen pohjalta ja esityksen pääpaino on tanssisarjan tekemisessä lavalla.

- Kimalle -baletti perustaso sopii 8 - 10 -vuotiaille tanssijoille, joilla on noin kahden vuoden kokemus baletista. Edustusryhmien 8-9-vuotiaat Opaalit sekä osa 8-vuotiaista Topaaseista tanssivat Kimalle-baletin perustasolla.

- Kimalle -baletti jatkotaso sopii 9 -11 -vuotiaille tanssijoille, jotka ovat tanssineet noin kolme vuotta balettia. Edustusryhmien 9-10 -vuotiaat Safiirit sekä osa 9 -vuotiaista Opaaleista tanssivat Kimalle-baletin jatkotaso.

- Kimalle -kärkitossutyöskentely alkeet on 30 min erillinen kärkitossutyöskentely -tunti, joka on Kimalle baletti jatkotunnin jälkeen. Kimalle kärkitossutyöskentelyssä aloitetaan kärkitossuilla työskentely aivan perusteista. Kimalle kärkitossutyöskentely -harjoitusta suosittelemme kaikille Kimalle -jatkotason tanssijoille ellei opettaja toisin ilmoita.

Noin neljän vuoden balettituntien jälkeen tanssija on valmis siirtymään Hohde-balettitasolle.


Hohde -baletti 10–13-vuotiaat

Hohde-balettitunnilla harjoitellaan baletin perustaa ja baletin tekniikkaa. Hohde -balettitunnit ovat jatkotason tunteja. Tuntien pääpaino on baletin tekniikan harjoittelussa ja baletin klassisessa liikkumisessa. Hohde -alkeet tuntien pituus on 60 min ja Hohde -jatko tunnit ovat 75 min pituisia. Hohde-balettitunti etenee tankotyöskentelystä keskilattiatyöskentelyyn. Keskeisiä teemoja ovat linjaukset, ojennukset, venyvyys, keskivartalon hallinta sekä erilaiset piruetit ja hypyt. Lisäksi tunneilla tehdään luovia sekä tanssillisia harjoitteita. Tunneilla tehdään myös kehonhuoltoa ja venytellään. Tunneilla tanssitaan pääasiassa klassisen musiikin tahtiin.

Hohde-balettitunneilla valmistetaan esitys Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Esitys tehdään tanssitunnin tuntisarjojen pohjalta ja esityksen pääpaino on tanssisarjan tekemisessä lavalla.

- Hohde -baletti perustaso sopii 10–12-vuotiaille tanssijoille, joilla on noin 4-5 vuoden kokemus baletista tai noin 3-4 vuotta, kun ovat tanssinut useamman kerran viikossa. Edustusryhmien 10 -11 -vuotiaat Spinellit sekä osa 10 -vuotiaista Safiireista tanssivat Hohde-baletin perustasolla.

- Hohde -baletti jatkotaso sopii 11 –13 -vuotiaille tanssijoille, jotka ovat tanssineet noin 5-6 -vuotta balettia tai 4-5 vuotta, kun ovat tanssinut useamman kerran viikossa. Edustusryhmien 11–12 -vuotiaat Ametistit sekä osa 11 -vuotiaista Spinelleistä tanssivat Hohde-baletin jatkotasolla.

- Hohde-kärkitossutyöskentely alkeet ja jatko ovat 30 min erilliset kärkitossutyöskentely -tunnit, jotka ovat samantasoisen Hohde -balettitunnin jälkeen. Hohde kärkitossutyöskentely on jatkoa Kimalle kärkitossutyöskentelylle. Hohde kärkitossutyöskentely -harjoitusta suosittelemme kaikille Hohde -tason tanssijoille ellei opettaja ilmoita tasoa toisin.

Noin 5-6 -vuoden balettituntien jälkeen tanssija on valmis siirtymään baletin tekniikka -tunneille.


Baletin tekniikka -edistyneet 12 + -vuotta

Balettitunnilla harjoitellaan edistyneiden tasoista baletin tekniikkaa ja baletin klassista liikkumista. Baletin tekniikka -edistyneet tunnit ovat 90 min pituisia. Balettitunti etenee tankotyöskentelystä keskilattiatyöskentelyyn. Keskeisiä teemoja ovat linjaukset, ojennukset, venyvyys, keskivartalon hallinta sekä erilaiset piruetit ja hypyt. Lisäksi tunneilla tehdään luovia harjoitteita sekä tanssillisia harjoitteita. Tunneilla on myös kehonhuoltoa ja erilaisia venytyksiä. Tunneilla tanssitaan pääasiassa klassisen musiikin tahtiin.


Baletin tekniikka edistyneet tunnilla ei valmistella esitystä Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Edustusryhmien Rubiinit, Smaragdit ja Serenade tanssivat tällä tasolla ja esiitymiset harjoitellaan edustusryhmien omilla harjoitustunneilla. Aikuistanssijat voivat esiintyä aikuisten baletti-intensiivin Helmet kanssa.


Baletti – Aikuiset (ja nuoret 15v.+)

Aikuisten balettitunti on tarkoitettu yli 15-vuotiaille tanssijoille. Baletti sopii kaikille aikuisille ikään ja kokoon katsomatta. Tunneilla keskitytään oikeanlaiseen treenaustapaan huomioiden aikuisen vartalolle sopivat liikeradat. Aikuisten baletissa on useampia eri tasoja.

Balettitunneilla liikutaan klassisen musiikin tahdissa ja opitaan baletin tekniikkaa. Balettitunti etenee tankotyöskentelystä keskilattiatyöskentelyyn ja lopulta varvastyöskentelyyn (ylemmillä tasoilla). Balettitunnin keskeisiä teemoja tekniikan osalta ovat linjaukset, ojennukset, venyvyys, keskivartalon hallinta, varvastyöskentely sekä erilaiset piruetit ja hypyt.

Edistyneiden balettituntiin kuuluu kärkitossutyöskentely, joten kovakärkiset balettitossut tulisi myös hankkia. Ensimmäiselle tunnille niitä ei vielä tarvitse, opettaja ohjeistaa oppilaita tossujen hankinnasta.


Intensiivi baletti – Aikuiset

Aikuisten balettitunti on tarkoitettu yli 18-vuotiaille jatko- ja edityneen tason tanssijoille. Ryhmä esiintyy ja kilpailee Suomessa ja mahdollisesti myös ulkomailla.


Intensiiviryhmän balettitreeneissä harjoitellaan lämmittelyosuuden jälkeen balettikoreografiaa. Intensiiviryhmään haetaan hakukokeen kautta.