Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Balettitunnit


Kide-baletti 6–9-vuotiaat

Kide-baletissa harjoitellaan baletin perusteita. Kide-balettituntien pääpaino on baletin aakkosten harjoittelussa ja tuntien pituus on 60 minuuttia. Tunneilla tutustutaan tankotyöskentelyn kautta baletin perusasentoihin, liikkeisiin ja aukikiertoon. Tankotyöskentelyn jälkeen edetään keskilattialle, jossa pyöritään, hypitään ja liikutaan baletin liikekielen mukaisesti. Tunneilla tehdään myös luovia ja tanssillisia harjoitteita. Tunneilla kehitetään myös liikkuvuutta ja opetellaan kehonhuoltoa lasten ikätaso huomioiden. Kide-baletissa tanssitaan pääasiassa klassisen musiikin tahtiin, joten tutuksi tulee myös eri balettien klassikot!

Kide-balettitunneilla valmistetaan esitys Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Esitys tedään tanssitunnin tanssisarjojen pohjalta ja esityksen pääpaino on tanssisarjan tekemisessä lavalla.


Kenelle?


- Kide-baletti alkeet sopii 6–8-vuotiaille tanssijoille, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta baletista. Edustusryhmien 6–7-vuotiaat Zirkonit tanssivat Kide-baletin alkeistasolla.

- Kide-baletti alkeisjatko sopii 7–9-vuotiaille tanssijoille, jotka ovat tanssineet noin vuoden balettia. Edustusryhmien 7–8-vuotiaat Topaasit tanssivat Kide-baletin jatkotasolla.

Kide-baletti alkeet sopii hyvin seuraavaksi tanssitunniksi Taikatanssin (5,5–7 v.) jälkeen. Kide-baletti alkeisiin voi myös tulla ilman aiempaa tanssikokemusta.

2-3 vuoden balettituntien jälkeen tanssija on valmis siirtymään Kimalle-balettitunneille.


Katso Kide-baletin esittelyvideo täältä!


Kimalle-baletti 8–11-vuotiaat

Kimalle-balettitunnilla harjoitellaan baletin perusteita ja tekniikkaa. Kimalle-balettituntien pääpaino on baletin perustasoisessa harjoittelussa ja tuntien pituus on 60 minuuttia. Tunneilla aloitetaan tankotyöskentelyllä, jolloin harjoitellaan baletin perusasentoja, liikkeitä ja aukikiertoa. Tankotyöskentelyn jälkeen edetään keskilattialle harjoittelemaan liikkuvia sarjoja, piruetteja ja hyppyjä. Tunneilla tehdään myös luovia ja tanssillisia harjoitteita. Tunneilla kehitetään myös liikkuvuutta ja opetellaan kehonhuoltoa lasten ikätaso huomioiden. Kimalle-baletissa tanssitaan pääasiassa klassisen musiikin tahtiin, joten tutuksi tulee myös eri balettien klassikot!

Kimalle-balettitunneilla valmistetaan esitys Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Esitys tehdään tanssitunnin tuntisarjojen pohjalta ja esityksen pääpaino on tanssisarjan tekemisessä lavalla.


Kenelle?


- Kimalle-baletti perustaso sopii 8–10-vuotiaille tanssijoille, joilla on noin kahden vuoden kokemus baletista. Edustusryhmien 8–9-vuotiaat Opaalit tanssivat Kimalle-baletin perustasolla.

- Kimalle-baletti jatkotaso sopii 9–11-vuotiaille tanssijoille, jotka ovat tanssineet noin kolme vuotta balettia. Edustusryhmien 9–10-vuotiaat Safiirit tanssivat Kimalle-baletin jatkotasolla.

- Kimalle -kärkitossutyöskentely alkeet on 30 minuutin erillinen kärkitossutyöskentely -tunti, joka on Kimalle-baletin jatkotunnin perään. Kimalle kärkitossutyöskentelyssä aloitetaan kärkitossuilla työskentely aivan perusteista. Kimalle kärkitossutyöskentely -harjoitusta suosittelemme kaikille Kimalle -jatkotason tanssijoille ellei opettaja toisin ilmoita.

Noin neljän vuoden balettituntien jälkeen tanssija on valmis siirtymään Hohde-balettitasolle.

Hohde -baletti 10–13-vuotiaat

Hohde-balettitunnilla harjoitellaan jatkotasolla baletin tekniikkaa sekä liikekieltä. Tuntien pituus on 60-75 minuuttia. Hohde-balettitunti etenee tankotyöskentelystä keskilattiatyöskentelyyn. Keskeisiä teemoja ovat linjaukset, ojennukset, venyvyys, keskivartalon hallinta, piruetit ja hypyt. Tunneilla tehdään myös luovia harjoitteita ja kehonhuoltoa.


Hohde-balettitunneilla valmistetaan esitys Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Esitys tehdään tanssitunnin tuntisarjojen pohjalta ja esityksen pääpaino on tanssisarjan tekemisessä lavalla.


Kenelle?


- Hohde-baletti perustaso sopii 10–12-vuotiaille tanssijoille, joilla on noin 4-5 vuoden kokemus baletista tai noin 3–4 vuotta, kun ovat tanssinut useamman kerran viikossa. Edustusryhmien 10–11-vuotiaat Spinellit sekä osa 10-vuotiaista Safiireista tanssivat Hohde-baletin perustasolla.

- Hohde-baletti jatkotaso sopii 11–13 -vuotiaille tanssijoille, jotka ovat tanssineet noin 5-6 -vuotta balettia tai 4-5 vuotta, kun ovat tanssinut useamman kerran viikossa. Edustusryhmien 11–12 -vuotiaat Ametistit sekä osa 11 -vuotiaista Spinelleistä tanssivat Hohde-baletin jatkotasolla.

- Hohde-kärkitossutyöskentely alkeet ja jatko ovat 30 min erilliset kärkitossutyöskentely -tunnit, jotka ovat samantasoisen Hohde -balettitunnin jälkeen. Hohde kärkitossutyöskentely on jatkoa Kimalle kärkitossutyöskentelylle. Hohde kärkitossutyöskentely -harjoitusta suosittelemme kaikille Hohde -tason tanssijoille ellei opettaja ilmoita tasoa toisin.


Noin 5-6 vuoden balettituntien jälkeen tanssija on valmis siirtymään baletin tekniikka -tunneille.


Baletin tekniikka – edistyneet 12v.+

Balettitunnilla harjoitellaan edistyneellä tasolla baletin tekniikkaa ja liikekieltä. Edistyneen tason baletin tekniikka tunnit ovat 90 minuutin pituisia. Balettitunti etenee tankotyöskentelystä keskilattiatyöskentelyyn. Keskeisiä teemoja ovat linjaukset, ojennukset, venyvyys, keskivartalon hallinta, piruetit ja hypyt. Tunneilla tehdään myös luovia harjoitteita ja kehonhuoltoa.

Baletin tekniikka tunneilla ei valmistella esitystä Tanssilan joulu- ja kevätnäytöksiin. Esiintymistä toivoville edistyneen tason nuorille suosittelemme baletin koreografiaryhmä Fortunaa! Aikuisille suosittelemme baletin intensiiviryhmää, Helmet.


Baletti – aikuiset ja nuoret 15v.+

Aikuisten balettitunti on tarkoitettu yli 15-vuotiaille tanssijoille. Baletti sopii kaikille aikuisille ikään ja kokoon katsomatta. Tunneilla keskitytään oikeanlaiseen harjoitteluun huomioiden aikuisen vartalolle sopivat liikeradat. Aikuisten baletissa on useampia eri tasoja.

Balettitunneilla liikutaan klassisen musiikin tahdissa ja harjoitellaan baletin liikekieltä. Balettitunti etenee tankotyöskentelystä keskilattiatyöskentelyyn. Jatkotasosta eteenpäin kuuluu tuntiin myös kärkitossutyöskentelyä. Balettitunnin keskeisiä teemoja tekniikan osalta ovat linjaukset, ojennukset, venyvyys, keskivartalon hallinta, varvastyöskentely, piruetit ja hypyt.


Aikuisten intensiiviryhmä Helmet baletti

Intensiiviryhmät tarjoavat mahdollisuuden harjoitella viikkotunnin lisäksi koreografiaa oman intensiiviryhmän kanssa! Tanssija saa intensiiviryhmän myötä innostavan tanssiporukan, tiiviimpää harjoittelua oman opettajan johdolla sekä mahdollisuuden esiintyä ja kilpailla.

Intensiiviryhmä Helmet on aikuisille ja yli 16-vuotiaille edistyneen tason tanssijoille suunnattu intensiiviryhmä. Ryhmän oman koreografiaharjoituksen lisäksi tanssijat valitsevat vähintään yhden klassisen baletin tekniikkatunnin.

Ryhmään pääsee opettajan suosituksesta!