Baletti Teinit (12-15v.)

Kenelle?

Teini-ikäisten balettitunti on tarkoitettu 12-15-vuotiaille edistyneille tanssijoille (tanssitaustaa vähintään 3 vuotta, joista vähintään 2 vuotta baletista).


Tunnin kuvaus

Balettitunneilla liikutaan klassisen musiikin tahdissa ja opitaan baletin tekniikkaa. Balettitunti etenee tankotyöskentelystä keskilattiatyöskentelyyn ja lopulta varvastyöskentelyyn. Balettitunnin keskeisiä teemoja tekniikan osalta ovat linjaukset, ojennukset, venyvyys, keskivartalon hallinta, varvastyöskentely sekä erilaiset piruetit ja hypyt.


Klassinen baletti on monien tanssilajien pohjana ja baletin tekniikkaa hyödynnetäänkin monilla muilla tanssitunneilla. Tämän vuoksi baletti sopiikin hyväksi oheislajiksi niin show- ja nykytanssille kuin voimistelulle ja luistelullekin.


Teinien tunneilla on mukana myös Tanssilan edustusryhmän Rubiinien oppilaita, jotka ovat samanikäisiä.


Mitä mukaan?

Balettitunnilla käytetään balettipukua, balettisukkahousuja sekä pehmeitä balettitossuja, joita voi ostaa myös Tanssilalta. Kauden alussa opettaja voi sovituttaa oikean kokoiset tossut, sukkahousut sekä puvun tunnin yhteydessä. Ensimmäiselle tunnille voikin tulla ilman balettivarusteita liikkumiseen sopivassa vaatetuksessa. Varusteet voi hankkia myös itse. Tunnilla saa olla käytössä myös balettihame. Mukaan tunnille myös juomapullo.


Edistyneiden balettituntiin kuuluu kärkitossutyöskentely, joten kovakärkiset balettitossut tulisi myös hankkia. Ensimmäiselle tunnille niitä ei vielä tarvitse, opettaja ohjeistaa oppilaita tossujen hankinnasta.

Tanssilan lukujärjestyksestä näet tällä hetkellä tarjolla olevat tunnit ja tasot.