Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Baletti - Aikuiset (15v.+)

Kenelle?

Aikuisten balettitunti on tarkoitettu yli 15-vuotiaille tanssijoille. Baletti sopii kaikille aikuisille ikään ja kokoon katsomatta. Tunneilla keskitytään oikeanlaiseen treenaustapaan huomioiden aikuisen vartalolle sopivat liikeradat. Aikuisten baletissa on useampia eri tasoja.


Tunnin kuvaus

Balettitunneilla liikutaan klassisen musiikin tahdissa ja opitaan baletin tekniikkaa. Balettitunti etenee tankotyöskentelystä keskilattiatyöskentelyyn ja lopulta varvastyöskentelyyn (ylemmillä tasoilla). Balettitunnin keskeisiä teemoja tekniikan osalta ovat linjaukset, ojennukset, venyvyys, keskivartalon hallinta, varvastyöskentely sekä erilaiset piruetit ja hypyt.


Klassinen baletti on monien tanssilajien pohjana ja baletin tekniikkaa hyödynnetäänkin monilla muilla tanssitunneilla. Tämän vuoksi baletti sopiikin hyväksi oheislajiksi niin show- ja nykytanssille kuin voimistelulle ja luistelullekin.


Mitä mukaan?

Aikuisten balettitunnilla käytetään ihonmyötäisiä vaatteita, joissa on hyvä tanssia, kuten esimerkiksi balettipukua ja trikoita, tai vaikkapa urheilutoppia ja legginsejä. Balettitunneilla pidetään pehmeitä balettitossuja, joita voi ostaa myös Tanssilalta. Kauden alussa opettaja voi sovituttaa oikean kokoiset tossut. Ensimmäiselle tunnille voikin tulla ilman balettitossuja liikkumiseen sopivassa vaatetuksessa. Varusteet voi hankkia myös itse. Tunnilla saa olla käytössä myös balettihame. Mukaan tunnille myös juomapullo.

Kärkitossutyöskentely aloitetaan tasosta Jatko 1. Edistyneille on tarjolla myös erillinen kärkitossutyöskentelytunti keskiviikkoisin.

Tanssilan lukujärjestyksestä näet tällä hetkellä tarjolla olevat tunnit ja tasot.